Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród prawie wymarzony … 10:17, 30 wrz 2022

Do góry
Justyna tak na szybko odpisałam o różach u siebie.
Ptasi gaj 10:16, 30 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Elu pokaż mi Twoje róże Munstead Wood. Pisałaś u Anety ,ze masz czteroletnie krzaczki. Jestem ciekawa jak takie egzemplarze wygladają. Własnie ZAKUPIŁAM trzy sztuki

Odpisuje zanim pamiętam.gdzie mam foty róży munstead.. bo znalazłam. W tym roku fot nie znalazłam, ale zapewniam że równie ładnie kwitła.
Tylko posadz tak aby nie były w pełnym południowym słońcu bo się w te upały warzą kwiaty.

To jest 18 czerwiec 21

To 26.06.22

29.08.21

U mnie ona kwitnie non stop. Przycinam okwitle prawie co tydzień i wypuszcza nowe pędy. W tym roku też tak kwitnie. Trzecia fotka jest jaśniejsza pewnie w słońcu robiona, ale wygląd ma taki jak na pozostałych fotkach.
Zapach nie ziemski. I bardzo zdrowa róża. Przycinam jesienią na ok 20 cm poprawiam wiosna na ok 10 cm.
Nie zawiedziesz się. Jak będziesz sądzić daj jej na spód po 2 skórki z banana które mają potas. Potas bardzo róże lubią. Powodzenia.
Ptasi gaj 07:46, 30 wrz 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jesień w zeszłym roku kilka lat wstecz bym miała wszystko wygrabione teraz nie chce mi się zresztą i pogoda nie była specjalna.
EM mówi jak siły nabierzesz to wygrabisz i wydmuchasz liście

Tulipanowiec kiedy zakwitnie to nikt tego nie wie jest u mnie prawie 10 lat

Elu czy Ty masz papirusa posadzonego w gruncie??? Czy tylko załapał sie na fotę?
Brzozowy zakatek boski
Bawarka 00:12, 30 wrz 2022

Do góry
Ładne żółte i różowe.
Prawdziwa hodowczyni

Z tymi biedronkami to dobry pomysł, dobrze wiedziec, ale gdzie tu biedronek szukać.
U mnie w oczku też mszyce grasują na tataraku i pałce wodnej.
Często w lecie puszczam wężem zimny strumień wody na rośliny i wtedy mszyce opadają na lustro wody. Ryby mają radoche.

Kasiu a ty wiesz jak przeschnąć te kwiaty lotosu to są piękne ozdoby do wazonu.
Bawarka 22:52, 29 wrz 2022

Do góry
Kasiu witam

Widzę, że hodowla lotosów się powiodla. Pokaż fotke w pełni kwitnienia przy okazji.

Też specjalnie nie pisze,ale zaglądam na wątku. Moje wpisy dużo czasu pochłaniaja nie potrafię tak na odp...

Kasiu zawsze nas raczylas pięknymi fotkami z Alpejskiej krainy więc nie zapominaj rób fotki w zimie jak znalazł.

U nas pada deszcz więc mam ulgę na sercu.

Pozdrawiam

Ela, tak, nawet za bardzo, wyrosly wszystkie. Kilka juz rozdalam, reszta pojdzie w dobre rece wiosna. Lotosowy busz sie zrobil Fotki za moment.

,,nie potrafię tak na odp...'' Otoz to

I tu pada, ale to jeszcze za malo. Glebsze partie ziemi, jeszcze bardzo suche. Oby jeszcze padalo...
Pozdrawiam
Ptasi gaj 19:35, 29 wrz 2022

Do góry

O tutaj prowadzę obserwacje siedzę przed kamieniami

Elu, ogród z takim oczkiem to niesamowity luksus. Wprowadza życie, ukojenie, fajnie, że masz też patent na liście Mamy takie swoje ulubione fragmenty ogrodów, rabat, ja lubię skierować wzrok na różankę, postawienie w jej pobliżu ławeczki było świetnym pomysłem. Podziwiam wodę w oczku, jaka przezroczysta, rybki widać doskonale. Czymś ją "doczyszczasz"?

Ptasi gaj 13:49, 29 wrz 2022

Do góry
Bardzo lubię to miejsce trzeba będzie co nie co przesądzi wiosna aby był większy luz

Bardzo ładnie wyglądają białe zawilce z trawami, super.

Miejsce z brzózkami i skalniakiem bardzo klimatyczne, pięknie tu.
Zacisze Alicji 13:44, 29 wrz 2022

Do góry
A ja mam swiecznice i zielone kwitną, ale szału nie ma. Ciemne raz kwitły a teraz takie mizero.ty i nie wiem co z nimi robić.
Muszę poczytać jak temu zaradzić.

Modrzewie mam, ale najlepiej bym je wyrzuciła z działki.
Mam też świerki zwykle i ochojnik się panoszy, ale już przywyklam

Elu! Ja ma zieloną i ciemną, też nie ma szału kwitnieniem, ale jakoś kwitną. W tym roku podcięliśmy modrzewie, które zacieniały trochę tą rabatę i świecznice były jak na patelni. Trochę je podlewałam, bo było strasznie sucho, ale liście mają zupełnie popalone przez słońce, więc jednak na pełne słońce się nie nadają.
Ja też przyzwyczaiłam się do ochojnika, raz jest go więcej, raz mniej.
Bawarka 22:26, 28 wrz 2022

Do góry
Kasiu witam

Widzę, że hodowla lotosów się powiodla. Pokaż fotke w pełni kwitnienia przy okazji.

Też specjalnie nie pisze,ale zaglądam na wątku. Moje wpisy dużo czasu pochłaniaja nie potrafię tak na odp...

Kasiu zawsze nas raczylas pięknymi fotkami z Alpejskiej krainy więc nie zapominaj rób fotki w zimie jak znalazł.

U nas pada deszcz więc mam ulgę na sercu.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:42, 28 wrz 2022

Do góry
gogo napisał(a)

Musiałam zacytować zdjęcia, bo zakochałam się w skalniaku i brzozowym zagajniku, są przepiękne
A liście na trawie mają swój urok
Ja bym tam widziała białą ławeczkę /może jest, ale przegapiłam?/, chętnie bym tam siedziała i chłonęła widoki

Gosiu jeszcze trzeba mieć czas i ładna to pogodę aby podziwiać te widoczki.

Kochana ty wiesz że mam altankę obok tam jest stół u fotele, że tylko 3 razy siedziałam w tym roku przy tym stole.
Mam fotele plastikowe jak już jestem bardzo zmęczona to biorę pod pachę rozstawiamy na żwirze i siedzę obserwując rybki

O tutaj prowadzę obserwacje siedzę przed kamieniami

Ptasi gaj 20:36, 28 wrz 2022

Do góry
Eliska bardzo dziękuję

Jest dużo pracy przyznaje. Sił już mi brakuje. Niektóre prace które się powtarzają opuszczam jak np pielenie. Tylko motyka zrywam.
Najgorsze to podlewanie w czasie upałów ponieważ ogród w słońcu i piecze nie miłosiernie. Kropelkowe nie zdaje egzaminu nie nadąża za wysychaniem.
Szkoda mi roślin aby nie podlewać.
Tak Alzheimer to bardzo ciężka choroba. Uciążliwa dla chorych i dla opiekunów.
Też nie mam lekko.

Cieszę się, bo u nas w nocy dobrze popadało teraz też pada.
Mam jechać jutro liście grabić ale jak mokro to grabienia nie ma.
Ogród z koniczynką 08:52, 28 wrz 2022

Do góry
Jak u mnie będą dęby zmieniały kolorek zajrzę do ciebie.

Pozdrawiam

Oczekuję tego momentu, bo to u mnie pierwszy raz...klony "October Glory" już w ubiegłych latach pokazały swoje czerwone suknie, a w tym sezonie doszły dęby "Green Pillar"...czekamy więc
Ptasi gaj 01:18, 28 wrz 2022

Do góry
Jesień w zeszłym roku kilka lat wstecz bym miała wszystko wygrabione teraz nie chce mi się zresztą i pogoda nie była specjalna.
EM mówi jak siły nabierzesz to wygrabisz i wydmuchasz liście

Musiałam zacytować zdjęcia, bo zakochałam się w skalniaku i brzozowym zagajniku, są przepiękne
A liście na trawie mają swój urok
Ja bym tam widziała białą ławeczkę /może jest, ale przegapiłam?/, chętnie bym tam siedziała i chłonęła widoki
Zacisze Alicji 22:53, 27 wrz 2022

Do góry
A ja mam swiecznice i zielone kwitną, ale szału nie ma. Ciemne raz kwitły a teraz takie mizero.ty i nie wiem co z nimi robić.
Muszę poczytać jak temu zaradzić.

Modrzewie mam, ale najlepiej bym je wyrzuciła z działki.
Mam też świerki zwykle i ochojnik się panoszy, ale już przywyklam
Ogród z koniczynką 22:40, 27 wrz 2022

Do góry
Jak u mnie będą dęby zmieniały kolorek zajrzę do ciebie.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:11, 27 wrz 2022

Do góry

Prawie wszystkie astary ci kwitną. Ładnie to wygląda. U mnie sa jeszcze w pąkach, boję się, że szybciej mróz ich zamrozi niż rozkwitną.
A tyle ich nakupilam w zeszłym roku i w tym też.

Może październik będzie łaskawszy pogodowe. Dzisiaj u nas zimno.

Pozdrawiam

Elu jeszcze nie wszystkie, ale tamte w innej części ogrodu mam Mam też takie bardzo późno kwitnące i też nie wiem czy zdążą.
Dębowe zakątki 21:11, 27 wrz 2022

Do góry
Pewnie październik będzie łaskawszy pogodowo.
Lipiec też był do bani za to sierpień dał nam tak popalic za wszystkie miesiące.
Szkoda tylko, że tego deszczu tak mało.

U mnie też dużo fruczakow już tegoroczne małe i starsze olbrzymy latają przy kocimietkach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:05, 27 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Prawie wszystkie astary ci kwitną. Ładnie to wygląda. U mnie sa jeszcze w pąkach, boję się, że szybciej mróz ich zamrozi niż rozkwitną.
A tyle ich nakupilam w zeszłym roku i w tym też.

Może październik będzie łaskawszy pogodowe. Dzisiaj u nas zimno.

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 20:12, 27 wrz 2022

Do góry
Danusiu bardzo się cieszę, że doszłaś do ładu z oczkiem. Podwójna moja radość jak lilie się tak rozrosły.i upiększają oczko.

W każdym razie rozplenice przeszła siebie z tym kwitnieniem.
Trudno musisz przeciepiec młodość pieska jak wyrośnie będzie spokojniejszy.
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:30, 27 wrz 2022

Do góry

Trudno powiedzieć kupowałam w albamarze wiosna i kwitły, ale to małe sadzonki. Szybko okwitly.
Później kupiłam zaraz podam nazwę puersann ... W lipcu br. posadziłam. W sierpniu przycielam okwitniete i wypuściły nowe pędy, ale jak to drugie kwitnięcie już nie jest takie jak pierwsze.
Co kolwiek będę mogła powiedzieć w przyszłym roku.

W każdym razie chciałabym aby tak kwitły jak u Agaty. Będąc w zeszłym roku u Danusi w ogr angielskim też miała kwitnąca kocimiętkę ta niższa.

Będzie u ciebie ładnie kontrastowała z seslierami.

Lubię lawendy, ale u mnie marzną kocimietka nie marznie i będę miała spokój.

Ma iże jak pojadę zrobię fotkę z drugiego kwitnienia.

Kocimiętki pierwsze kupiłam rok temu to Walker's low i jestem zachwycona kwitły ponad miesiąc ,teraz też kwitną ale są niższe.

Czaję się na tą niską odmianę,bo piękna. Właśnie zastanawiam się między tymi dwoma odmianami co masz ,bo nie wiem która piękniejsza ?

Ja wolę kocimiętki
Dzięki za opinię

Wiesz co jednak kupię tą Cat's,bo spodobała mi się od początku no i jest niższa z opisów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies