Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Klein Kottorz 10:48, 20 kwi 2018

Do góry
Tulipany kwitną, wiosna....

Tajemniczy Ogród 10:46, 20 kwi 2018

Do góry
Tulipany Van ejiki, czy jakoś tak zmieniły w tym roku kolor, niestety idą w czerwień..Zakwitła mi pierwszy raz bergenia, może to kwestia większej ilości światła - wycięliśmy na prośbę sąsiadów starą, krzywą sosnę - zakwaszała Im ogródek. Trawka po wertykulacji i wałowaniu z wieeelkimi kolcami ma się bardzo dobrze. Zasilona narazie tylko obornikiem w granulacie i wodą.
Gdyby ktoś się pytał, co to za kijki wszędzie sterczą - największe zniszczenia odnotowuję zawsze wiosną - chłopcy nie zauważają wyrastających z ziemii kiełków W tym roku zadeptana została już startująca Anabelka, kilka funkii i jeden rodek oberwał. Biorę to na klatę Kijki ratują sytuację w wielu miejscach. Otrzeźwiają w szaleńczych gonitwach po rabatach

Mój przyszły ogród 10:44, 20 kwi 2018

Do góry
A to mój skarbek
Mój przyszły ogród 10:43, 20 kwi 2018

Do góry
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:36, 20 kwi 2018

Do góry
AniazZielonegoWzgorza napisał(a)
Gosiu, moje oszlochy siałam w lecie, są teraz podupadłymi roślinkami po zimie, mam nadzieję, że odżyją. Ich matka ma się o wiele lepiej, kwitnie po raz drugi.
Kolory mieczyków dałam Takie jak ci się podobały, plus chyba jeszcze kilka innych. Mam wielką sklerozę, o takie rzeczy trzeba było pytać wcześniej.
W przyszłym tygodniu planuję siać pomidorki

Nic to, sprawdzimy kolorki, jak zakwitną. Pewnie chciałam pomarańczowe
A czy pamiętasz małe cebulki - jak cebulka siedmiolatka? Co to jest? Zostawiłam na zimę w gruncie i już ładnie rosną. A mówiłaś, że to nie cebula. To pamiętam.
Posadzone w ziołowniku po prawej, przed cebulą siedmiolatką o wiele od niej niższe.

Druga rabata ziołowa czeka na moje zmiłowanie i wolny czas. Tak zarośnięte i skopane przez nornice były wszystkie rabaty. Trzeci tydzień doprowadzam je do porządku.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:35, 20 kwi 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pojechałam po upatrzonego fireglow... no i nie będzie bordowego zakątka bo klon już poszedł. No ale skoro się napaliłam, że tam będzie klon to po obejrzeniu paru czerwonych i stwierdzeniu ze kształt nie ten teges znalazłam zielonego, który zapłonie na jesien czyli acer palmatum osakazuki przyjechał ze mną, póki co gotuje się w aucie koło pracy.

Nie da się wmówić lubemu że on już od dawna w ogródku stoi tylko luby go nie zauważył... tymbardziej, że będę go potrzebować do wyjęcia z autka chyba...

potem trzeba go będzie mocno ciąć bo to spore drzewo może wyrosnąć, oby rósł wolno!

Hehehe-zawsze podziwiałam plastyczność samochodów pod względem pakowności
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:32, 20 kwi 2018

Do góry
bql3 napisał(a)
A teraz sesja z fotek klona który nie ukrywam że zdecydowanie jest moim faworytem, ten klon po prostu COSMOS!!! i bije o głowę wszystkie inne okazy jakie posiadam - a jest nim Acer palmatum Skeeter's Broom - wręcz płonie fantastyczny kolorem i powala na kolana

fotek cdn....

pozdrawiam
Jan

Masz b.fajny egzemplarz. Widziałam w sklepie parę sztuk i o ile liście i ich kolor były extra to pokrój taki właśnie typowo miotłowy czyli dość zbity, dużo małych gałązek i może muszę dorosnąć do polubienia go, ale jeszcze nie skradł mojego serca... choć zdecydowanie nie powiedziałabym mu nie

a ten Twój jest taki wielopoziomowy i bardziej rozbity niż skupiony. Super!

Piękną masz tą kolekcję!
Tajemniczy Ogród 10:29, 20 kwi 2018

Do góry
Lekko przydymiona, jak to na moich cudnych zdjęciach ale jest - wiosna!

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:28, 20 kwi 2018

Do góry
bql3 napisał(a)
wrzucam już fotki co by nie było że wiosnę przespałem.....

Widoki piękne, ale temu bidokowi coś się popękało zimą? czy to może już wcześniej? Wykazuje dużą żywotność? Oby się ładnie odbudował.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:24, 20 kwi 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Gosia a ogórecznik się wysieje, czy muszę go szukać co roku.. bo chyba jakoś go u mnie nie widać.

Wendy79 napisał(a)

U mnie się sieje na potęgę, ale teraz też go na razie nie widać.

tulucy napisał(a)
On mi bardziej ogórki przypomina zawsze, i zawsze się zastanawiam sklerotycznie, co w tym miejscu robią ogórki i to jeszcze na dokładkę samosiejki

W temacie ogórecznika: właśnie wczoraj znalazłam siewkę na nowej rabacie piwoniowej, zrobionej jesienią, i dumałam, czy to nie aby on.
A rabata piwoniowa jest przedłużeniem hortensjowo-czeremchowej i ma jakieś 10 metrów.
Ogród - moje marzenie 10:18, 20 kwi 2018

Do góry
ania_m napisał(a)

tulipany ładne i zestawienie kolorystyczne bardzo ładne.

mam i szafirki, i te same tulipany - muszę je połączyć
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:15, 20 kwi 2018

Do góry
Jana napisał(a)
Czekam Gosiu na Twoje fotki i aż się boję Twoich wysiewów , tego ogromu

Nie ma ogromu Sporo mi nie skiełkowało, np. pysznogłówka Bergamo, świecznica czy tytoń leśny No trudno. Czekam za to z wytęsknieniem na kwitnienie ubiegłorocznych bylin, bo miałam wtedy sporo nowości.

Wieczornik damski różowy

Głowaczek olbrzymi

Arcydzięgiel purpurowy

Urzet bawierski

Ogród - moje marzenie 10:15, 20 kwi 2018

Do góry
szerszy kadr

pomiędzy skalniakiem a tulipanami i za tulipanami od strony trawy mam zamiar posadzić trzmielinę i ja formować w niski żywopłot. A pomiędzy tulipany dam lawendę - będzie kwitła jak tulipany przekwitną. Trzmielinę mam jeszcze w innym miejscu i chciałam żeby to była roślina która będzie się powtarzać i wprowadzać spójność w ogrodzie, mam zamiar ja wpowadzic w formie kulek na pniu, niskich kulek i żywopłotów. Myśle za to dobry pomysł, jak sądzicie?
a ponizej zdjecie trzemielin które juz mam

za tulipanami a przed borderem podtrzymującym kamienie jest posadzona trzmielina z pędów które przycięłam na jesień i prawie wszystkie się przyjęły, troszkę podrośnie, ciachne w żywopłocik i zasłoni border

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:13, 20 kwi 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Byłam widziałam ...niestety nie pomogę

ale pokażę Ci ...tak wygladały róże które dostałam...może powinnam przyciąć więcej...To jest Aleksander mc kenzie

Dobrze jest
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:12, 20 kwi 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Dzięki Kasiu
Ogród Cioci cz. 3 10:10, 20 kwi 2018

Do góry

Witaj Gosieńko Poleżakowałam u Ciebie troszkę i pięknymi widokami oczka nasyciłam Zbiegałam się dziś bardzo, od 2 godzin buszuję na ogrodowisku. Koleżanka z pokoju ma urlopik a Ja udaję że ciężko pracuję
Buziaki.
Zielonym do góry... 10:05, 20 kwi 2018

Do góry
Mirella napisał(a)
Prześliczny widok,tulipany mniam,stipy grubaśne sztuki,

stipy rzeczywiście szaleją coraz bardziej...aż nie mogę się doczekać efektu..

tulipanów coraz więcej...
kolejna odmiana..
rano

i popołudniu

i kolejne w blokach startowych

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:05, 20 kwi 2018

Do góry
A teraz sesja z fotek klona który nie ukrywam że zdecydowanie jest moim faworytem, ten klon po prostu COSMOS!!! i bije o głowę wszystkie inne okazy jakie posiadam - a jest nim Acer palmatum Skeeter's Broom - wręcz płonie fantastyczny kolorem i powala na kolana

[

fotek cdn....

pozdrawiam
Jan
Ogrodowe kreacje 10:04, 20 kwi 2018

Do góry
Kupiłam wczoraj w B doniczkę z kokosowym wkładem, dobrałam ją do tej kratki, po której wspina się Polish Spirit:

Droga do spełnienia 10:02, 20 kwi 2018

Do góry
Olala jakie kwitnienie! Już się mojej doczekać nie mogę, jestem trochę za Tobą.
A ta trawka to faktycznie może być kłosownica.

Kawa napisał(a)
moja ŚŚ pięknie kwitnie, jak wypielę chwasty i zrobię kan to w miarę rabata będzie wyglądać

czy to siewki kłosownicy?
Iwonka?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies