Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

mrokasia 07:36, 15 maj 2018

To może spróbuj ustawić pojemniki z kwiatami również wokół tej skrzyni? Przysłonią ją nieco i całość będzie sprawiała wrażenie takiego klombu.
Annak 10:53, 15 maj 2018

No coś w tym kierunku myślę. Zastanawiam się, czy wokół tej skrzyni jakieś pnące w doniczkach wrzucić, żeby szły po tej skrzyni... Na początek może groszek pachnący, do sprawdzenia jak będzie...
Anda 09:48, 21 maj 2018

Annak napisał(a)

3. kwiatki na skrzyni (nie patrzcie na niebieską folię (zapomnieliśmy wziąć podstawek do skrzyneczek)

Wygląda lepiej, ale... moim zdaniem sprawia wrażenie takiej prowizorki i do niczego nie pasuje Podpowiedzcie coś.. Pamiętam o zielniku Ewy, ale to musiałoby być w dalszej przyszłości, bo gleba wokół to piasek, mocno ubity, więc wiele pracy przy uzdatnieniu tej ziemi

Dodalabym tam jeszcze ze trzy donico/skrzynie w roznych rozmiarach/wysokosciach, moze nawet z otwartym dnem

Cos w tym stylu
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/8108Zenn%2BXL._SL1500_.jpg
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71QZwzgD7GL._SL1138_.jpg
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 11:05, 21 maj 2018

A propo róży do powojnika - akurat Solinę mam z New dawn, ale to potworzasta róża, więc ją odrzuciłaś już kiedyś. Potem będę dosadzać jakieś powojniki do róż, które mam na drugiej pergoli, czyli Laguny i Jasminy. Ale one świeżutkie na razie, więc nawet nie wiem jak będą się sprawować.
Annak 11:13, 21 maj 2018

Ewuniu, przede wszystkim cieszę się, że się odezwałaś. Ta wersja z piętrowym kwietnikiem bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że mój mąż jest w gorącej wodzie kąpany, bo zanim cokolwiek zobaczyłam i pomyślałam to powiedziałam mu, że potrzebuję coś do zasłonięcia tych rur i na drugi dzień miałam już tę skrzynię Teraz muszę coś kombinować, a można było od razu inaczej. Muszę zważać na to, co do niego mówię ;(
Annak 11:18, 21 maj 2018

Moja jedyna (jak na razie)róża - eden rose. Pięknie zakwitła, ale pełne kwiaty trochę się przewieszają. Myślałam też, że będzie bardziej różowa, ale i tak mi się podoba
asiak 11:34, 21 maj 2018

Aniu, śliczną masz różyczkę
Anda 11:57, 21 maj 2018

Annak napisał(a)
Ewuniu, przede wszystkim cieszę się, że się odezwałaś. Ta wersja z piętrowym kwietnikiem bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że mój mąż jest w gorącej wodzie kąpany, bo zanim cokolwiek zobaczyłam i pomyślałam to powiedziałam mu, że potrzebuję coś do zasłonięcia tych rur i na drugi dzień miałam już tę skrzynię Teraz muszę coś kombinować, a można było od razu inaczej. Muszę zważać na to, co do niego mówię ;(

Moglabys te skrzynie postawic obok skrzynki zbudowanej przez M Zrobic kompozycje z paru skrzynek obok skrzyni eMa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annak 14:17, 21 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
A propo róży do powojnika - akurat Solinę mam z New dawn, ale to potworzasta róża, więc ją odrzuciłaś już kiedyś. Potem będę dosadzać jakieś powojniki do róż, które mam na drugiej pergoli, czyli Laguny i Jasminy. Ale one świeżutkie na razie, więc nawet nie wiem jak będą się sprawować.

Ja posadziłam eden rose, ale jak na żywo zobaczyłam kolor kwiatków to myślę, że zbyt mdło będzie z tymi powojnikami , myślałam, że będzie bardziej różowa, ale poczekam aż powojniki zakwitną.
Kasia_CS 14:28, 21 maj 2018

Mocno różowa jest Laguna - z nią by kontrastowały na pewno