Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:53, 16 kwi 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Troche koloru pojawi sie za chwile...

Rozkreca sie Kiku:

A Nigra/Pissardi chyba juz nawet przekwita:

Też mam taką dużą pełno pąków pojedyncze w rozkwinie. Wszystkie drzewa kwitnące o tej porze są wyjątkowe. Ciepło słonko ko świeci bez mrozu to dla nich najlepszy rozwój. Rok temu tragedia.
Takie piękne kwiaty a nie rodzą owoców.

Pozdrawiam
Petunia/surfinia z nasion 23:52, 16 kwi 2018

Do góry
Na moich wypatruję pierwszych pąków kwiatowych.

Hirutkowy raj:)) 23:25, 16 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziewczyny mają racje to nie Susan, ja dawałam Wam Susan i Alexandrinę, pewnie to Alexandrina, Susan ładnie rośnie u Nikity.

Susan we własnej osobie

Kiedyś będzie tu ogród 23:24, 16 kwi 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu,mogłabyś pokazać montane w sezonie i jesienią?
Czy ona wg Ciebie należy do takich poukladanych carexow czy raczej wprowadza bałagan na rabacie? Wiem,że to może być głupie pytanie...

Polinko jutro poszukam jakiś fotek, ale nie wiem czy pomogę bo rosną one w takim miejscu, że na fotki z szerszym kadrem jeszcze nie ma szans.
Czy są poukładane..hm... dla mnie tak.... Powiedziałabym, ze to mistrzowie drugiego planu- niby nie rzucają sie w oczy (poza jesienią) a są bardzo potrzebni.

ryska napisał(a)
Grill bombowy
Czy ten carex Montana rośnie w pełnym słońcu?
U mnie Renatko carex montana rosnie w pełnym słońcu i ma się dobrze.

Mira104 napisał(a)
Uwielbiam wiosnę i te piękne kolory. Fakt, że wszystko wystartowało i rośnie w oczach. Toszka, gdzie Ty znowu wybyłaś hmm, ładnie to męża tak porzucać
Miro ja też uwielbiam, choć wolę jak wszystko stopniowo rusza, a nie 'buch' i już. Nie wiadomo za co się brać.
Toszka już wróciła (zakładając, że nie spóźniła się na samolot). Od męża czasami tez trzeba odpocząć.

Blaski i cienie nowego życia 23:19, 16 kwi 2018

Do góry
Wracam do równowagi

Gabisiowy ogród...początki....:-) 23:17, 16 kwi 2018

Do góry
To dziś pod osłoną nocy a jutro będzie w świetle dziennym

Blaski i cienie nowego życia 23:17, 16 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula uważaj na Siebie to już nie żarty. Wiem, wiem przyganiał kocioł garnkowi, ale wiesz zdrowie najważniejsze. To coś co dzieliłaś z bodziszkiem to może być wielosił, listki podobne
Przypomina mi się jak dzieliłam u siebie co tylko się dało

Dzięki Sylwia, wielosił. Fajna była kępka. Aż żal dzielić.

Zdrowie mam słabe. To fakt jak wiele osób tutaj robiących tytanową pracę nie mówiąc o Tobie kochana!! Do Ciebie mi bardzo daleko i nawet nie zamierzam Cię naśladować bo bym padła w przedbiegach ha,ha

Róże super wyglądają

Ogród z wilkiem zamkn. 23:14, 16 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

bardzo Ci dziękuję za tyle komplementów wcale tak szybko mi to nie idzie
każdy robi tyle ile może i ile chce

...a ja do maja chcę mieć zrobione pózniej chcę mieć czas dla Mamy .....no i dla dzieci też
przedogródek z bokiem już uwielbiam

Zupełnie inny ogród!!!
Super
To zdjęcie z psicą genialne
Blaski i cienie nowego życia 23:09, 16 kwi 2018

Do góry
Krys napisał(a)
Ula oszczędzaj się !! czy to kręgosłup?

Nie kochana, atak kolki myślałam że się wykończę z bólu.

Nowa brzózka ma już listki

Blaski i cienie nowego życia 23:08, 16 kwi 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Co się stało? Czy to z przemęczenia?

Chyba nałożyło się zbyt dużo naraz. Spoko trochę zwolnię bo muszę. A taka wiosna że aż chce się robić. Będę w takim razie dalej wysiewy prowadzić bo to lekka praca. Choć w weekend myślałam że nawet z tym nie dam rady.

Takie widoki a na dole ukorzenia się trzielina dla takiego efektu jak drugiej fotce.

Blaski i cienie nowego życia 23:05, 16 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to juz powazny sygnał ,,nie przeginaj". Ostatnio bardzo intensywnie pracujesz , musisz hamulec włączyc.

Już włączyłam ale chyba nie będzie aż tak źle jak myślałam. 2tyg. Na lekach potem będzie dobrze.

Klon Garnet

Pszczelarnia 23:02, 16 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dla Asi - Makadami.

Macierzyste poletko, matecznik brunery:

I sadzonki (zrobione nawet nieprzepisowo, bo krótko przed kwitnieniem, tj. w kwietniu)

I w lipcu już bardzo duże (nie mam innego zdjęcia):

Fajny ten kąt ogrodu ja też rozmnażam nieprzepisowo w zeszłym roku jesienią dzieliłam i przesadzałam liatrę , chyba padła a tak sie cieszyłam że będę miała 4 a nie 2. Bo już powinna wyjść z ziemi? Hm..
Gutlandia 22:56, 16 kwi 2018

Do góry
Aż sobie wygooglalam tego mopa pedałkiem. Też sobie zażyczę a co. Z operatorem od razu .

Niedziela minęła mi na sprzątaniu. Sprzątaniu ogródka oczywiście. Udało się wyzbierać gruz i inne pozostałości poremontowe z jednej strony domu. Odnalazłam i wyplewilam truskawki. Postawiłam podpórki jeżynom. Narobiłam się jak głupia a efektów nie widać . Pewnie jeszcze długo tak będzie. Ale żeby nie było, że narzekam. Jeszcze nigdy nie pracowało mi się tak przyjemnie. Na tym moim ugorze rosną całe łany pachnących fiołków. Jak wiatr powieje to zapach czuć nawet w domu. Będę musiała je uratować. Wszystkich na pewno nie dam rady, ale chociaż część, dużą część .
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:54, 16 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No i teraz zdradz czy to superba czy lennei alba? czy może jeszcze coś innego? Jak długo rośnie u Ciebie i jaki przyrost widzisz?

To akurat Lennei Alba - kupowana w kś z marketów budowlanych wiosną 2015.
Tak wyglądała po posadzeniu (pod płotem, miała może z 60 cm):

Jak widzisz, niezbyt przemyślana miejscówka - za blisko płotu, dlatego jesienią 2016 w stanie bezlistnym została przeniesiona jś dwa metry od płotu. O cud, w zeszłym roku nawet ładnie kwitła:

W tym roku jest słabiutko z kwitnieniem, przyrostu dużego w zeszłym roku też nie było - pewnie drzewko odbudowywało strukturę korzeniową po pzresadzeniu. Obecnie ma ok 140 cm wysokości i porzadnie sie zagescila:

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:45, 16 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Poranne migawki - exotiki w końcu się otworzyły i mega mnie cieszą

Śliczne te tulipanki, i te tegoroczne i te zeszłoroczne.
Kasiu, gdzie kupowałaś to coś brązowe co masz wbite w ziemię po prawej stronie?
Nie wiem jak to nazwać
Żywopłot strzyżony z cisa 22:42, 16 kwi 2018

Do góry
Podsyłam zdjęcia żywopłotu cisowego, sadziłam cisy odm. Bacata w odległości między nimi 80 cm i od siatki taka sama odległość.
Sadzony był jesienią 2005 i wiosną 2006 r.
odm. Hiksi sadziłam gęściej.

W ubiegłym roku nie był cięty od strony siatki, teraz wiosną nie można było się zmieścić.
Cięłam drastycznie grube gałęzie sekatorem potem przycinany nożycami elektrycznymi.

Handmade by Elka 22:40, 16 kwi 2018

Do góry
A w kolejce czekają:
moja wymarzona Kiku...

judaszowiec...

magnolia Gienka

świdośliwy

migdałki...

tulipany...

Byleby pogoda nie zwariowała, to już będzie ok
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:39, 16 kwi 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

No i teraz zdradz czy to superba czy lennei alba? czy może jeszcze coś innego? Jak długo rośnie u Ciebie i jaki przyrost widzisz?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:38, 16 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Asia, czy Ty masz śmiałka? Pokażesz?

Proszę

W innych fazach znajdziesz na stronach 131, 138 i 142
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=131
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=138
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=142
Malutki pod lasem 22:36, 16 kwi 2018

Do góry
No to jeszcze z dziś
van ejki zeszłoroczne też zaczynają, są dużo niższe niż rok temu, ale nie przeszkadza i to najważniejsze, że kwitną i jest kolor

Asiu
, nie tych kulek (lub raczej kulkopodobnych) już nie będę ruszać, one były rok temu przeniesione ze starego ogrodu dziadka mojego M. Mam jeszcze kilka takich okazów do przeniesienia do mojego ogrodu, ale w marcu pogoda była jaka była i nie zdążyłam, teraz czekam na czerwiec, jak przyrosty ściemnieją i wtedy je ruszę Pójdą obok tych, po drugiej stronie chodnika do śmietnika, przy grabach będą rodzinami rosnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies