Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 10:23, 18 maj 2018

effka napisał(a)

Wyobraź sobie, że ten u mnie na osiedlu ma ok 4 m wysokości a rośnie od dwóch miesięcy... Pewnie kosztował majątek.

Ojacież...
UrsaMaior 10:24, 18 maj 2018

tulucy napisał(a)
Oberwanie chmury normalnie wycieraczki głupiały...

U mnie ten największy Alchymist spadł z dachu, taka ściana wody była! Dziś próbowałam go podwiązać, ale za ciężki jest. Muszę chyba sąsiada zawezwać do pomocy.
UrsaMaior 10:26, 18 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Zerknij u mnie na foto z wczoraj tych host rosnących przy peonii - Ania Makao chyba właśnie o white feather pisze, a nie o tych, bo te są niezmienne raczej cały sezon. A przynajmniej nie przypominam sobie, żeby zieleniały

Zakupy jak zawsze konkret

Zaraz pędzę No właśnie tak później myślałam, że chyba miała White Feather na myśli, bo przecież te dwubarwne aż tak nie powinny się zmieniać. Ale nie miałam wcześniej żadnej, więc się nie wypowiem.
UrsaMaior 10:31, 18 maj 2018

malgol napisał(a)

ten bez to drobiazg chyba tylko póki w doniczce
Mnie trochę Toszka ostudziła w kwestii nabycia lilaka

Nieee, właśnie on z tych małych, a ja dodatkowo chcę go ciachać I nie daje odrostów.
Poza tym mam już dwa Palibiny i są super, odrosty niewielkie i przy samym pieńku, więc problemów nie stwarzają żadnych. Toszka odradzając miała pewnie na myśli takie normalne, duże lilaki.
Tutaj dorosły mój, z wątku na Zielonozakręconych, roślinny miszmasz w rozczochranym ogrodzie.
Toszka 10:43, 18 maj 2018

A jakże, Malgol pytała się o starą odmianę, białego, pełnego, pachnącego... no to jej zaproponowałam swojego (do wykopania, samodzielnego ), i jeszcze zareklamowałam dziada

Ale Gosia znalazła wymówkę...700km

A ja już miałam taaaakie plany co posadzę jak mi lilaka wykopie, ech...
UrsaMaior 10:56, 18 maj 2018

Hehehehe Wywal dziada skoro taki uciążliwy Ciekawe jak ten mój będzie się spisywał, na razie jest obiecujący A pachnie nie do opisania.

Słuchaj, jutro może wlecę? Tylko dam znać o godzinie, bo jeszcze czekam na potwierdzenie od P.
Kasya 10:58, 18 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Hehehehe Wywal dziada skoro taki uciążliwy Ciekawe jak ten mój będzie się spisywał, na razie jest obiecujący A pachnie nie do opisania.

Słuchaj, jutro może wlecę? Tylko dam znać o godzinie, bo jeszcze czekam na potwierdzenie od P.

no az nie moge czytac o wywalaniu lilaków
Dorota82 11:07, 18 maj 2018

Cześć, podziwiam Twój przepiękny ogród Super!!!
malgol 11:09, 18 maj 2018

Ja nie mogę słuchac jak mówicie o nim "dziad" i o wywalaniu! Ja uwielbiam te stare odmiany lilaków, ale fakt , do tej pory w cudzych ogrodach
Nie potrafie wywalić żadnej żyjącej rosliny… pisałam już o marchewkach?
anka_ 11:25, 18 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
To nie dereń tylko kalina Cascade Ja lubię, choć mojej poprzedniej było za ciemno i powędrowała do anki_. No ale teraz mam jaśniej i liczę na to, że będzie im lepiej
Trzeba było krzyczeć- oddaj!
Izuś nie wiem co to za kalina którą od ciebie dostałam, ale to napewno nie Cascade. Jakiś większy rarytas. Cascade mam od kilku lat- zupełnie inny liść i kwiat. A zrób proszę fotkę liści tej co kupiłaś.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies