Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Mała Eleczka 18:01, 04 paź 2014

Do góry
Wow, Ty pijesz kawkę a reszta sama się robi
Rozumiem, że kostka na podmurówce? Możesz mi powiedzieć jaką mniej więcej szerokość ma dołek pod obwódkę?
Podoba mi się Obowiązkowo muszą jeszcze być werbeny patagońskie. Wiosną mogę się podzielić nasionkami.

Macham
Ogród u stóp klasztoru 19:12, 03 paź 2014

Do góry
No i bardzo pierwszoklaśnie. Nasadzenia super.
Ludzie mają rację, jak piszą żeby prostować co się da. Tyle, że ja u Ciebie byłam, widziałam i wiem, że ta ścieżka będzie i tak stosunkowo mało widoczna z podjazdu, bo zasłonią ją nasadzenia z frontu. Ale spacerek można robić, a jakże. Kostka chyba weg, na rzecz kancików.
Ogród u stóp klasztoru 17:43, 03 paź 2014

Do góry
I tak nastapił koniec moich wypocin....no jeszcze nie całekiem . jeszcze trawa do posiania , na końcu ścieżki berberys do przesadzenia i dokończenie położenia kostki . kostka tymczasowo żeby się dobrze trawę siało .na wiosnę dopiero przytne kanty i albo kostka zostanie , albo kanciki .
błagam oceńcie , bo mętlik w głowie i tak został .ale zaznaczam ..już nie wezmę łopaty do reki żeby przesadzać , bo nie dam rady ....padłam i to konkretnie . bukszpany 10 letnie do przesadzania ....masakra .

trawek niektórych między bukszpanami nawet jeszcze nie widać , ale mikroskopijne rozrosną się .posadziłam :
- między bukszpanami carex mantana ,
- przy rodonkach turzyca prairie fire,hakone aureola
-przed conikami carex frosted curls ,carex bronze curls ,
-przed świerkiem gniazdowym miłka okazała a wyższe piętro proso ????
- za rodonkami miscant gracillimus
- na przednim pasku został red baron i niedźwiedzie futro

zostawiłam sobie jeszcze przesadzanie pod modrzewiem berberysy idą na skarpę a tam będzie kontynuacja suchodrzewa chińskiego moss green,który jest z drugiej strony ścieżki pod magnolią .

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:58, 01 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Jazzy, masz podbudowę na podjeździe ? jak jest gruba ?

Mam coś na kształt podbudowy Grubości nie znam, ale myślę ze ma te 20cm. Na to pójdzie jeszcze żwir i dopiero kostka. Ta "podbudowa" sama się zrobiła w trakcie budowy domu, bo fachowcy celowo tam gromadzili rożne cegły i bloczki pokruszone, piach, tłuczeń i Bóg wie co jeszcze
Ogród Eli 21:03, 30 wrz 2014

Do góry
wymieniona kostka i wyprostowana linia

hakuro dostała skarpetki ...na zimę

winobluszcz już cały w czerwieni
Lawendowy zawrót głowy 11:29, 30 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Kostka i płyty w deche! Ładnie będzie. A z jakiej firmy brałas? Możesz na priv wysłać info

Napisałam
Lawendowy zawrót głowy 10:52, 30 wrz 2014

Do góry
Kostka i płyty w deche! Ładnie będzie. A z jakiej firmy brałas? Możesz na priv wysłać info
Lawendowy zawrót głowy 10:24, 30 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kostka kostka goni [img size=640x478]

Jolcia no masz piękne zakupy

Jak by Ci brakło tej... to dam Ci bo mi zostało
ew. ciemna grafitowa
Lawendowy zawrót głowy 07:44, 30 wrz 2014

Do góry
Kamyczki i kostka tarasowa jak ktos powiedział lezy na lewej stronie
Lawendowy zawrót głowy 07:38, 30 wrz 2014

Do góry
Kostka kostka goni
Ogród z lustrem 08:53, 29 wrz 2014

Do góry
Nie wiem, nowych zdjęć nie mam. Pracę skończyliśmy, trawnik za domkiem dokończony (psa nie będzie, kur nie będzie), trawnik położony - tamten kosiliśmy już trzy razy, kostka skończona, jeszcze śmieci załadować, posprzątać, pozamiatać, pozmywać, coś dosadzić, przesadzić stożka, w jego miejsce dać miłorząb (centrum warzywnika), w skrzyni posadziliśmy karłową jabłoneczkę z cukierkowatymi jabłkami

Pozostały same kosmetyczne prace.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:05, 28 wrz 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I przyszły tydzień tak optymistycznie ciepły ma być
Pokazuj tą kostkę skończoną

Ewa kostka cała piachem zasypana to niewiele widać i jeszcze chodnik za domem ten, który już mamy wyłożymy nową kostką chcę go przedłużyć do tarasu bo teraz kończył się tak bez sensu.To robota na drugą połowę października jak pogoda pozwoli. Póki co zamiast robić porządek wkoło domu to u mnie nieustanne przeróbki. Dobrze że przód już w miarę ogarnięty
Od środy planuję wykorzystać trochę urlopu mam nadzieję,że mnie puszczą i wtedy ogarnę się może ogrodowo.
Lawendowy zawrót głowy 06:19, 27 wrz 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
no to ładnie się u Ciebie ruszyło Mister kostka przybyli ? Robią ?

Obiboki wczoraj tylko 2h pracowali , tyle ich widzielismy ...jak pada nie pracuja. Nie wiem moze to i dobrze jakos grzasko sie zrobiło ..... Czekam na słoneczko z upragnieniem.

Moje pytanie co pod choiny nadal aktualne
Lawendowy zawrót głowy 23:57, 26 wrz 2014

Do góry
no to ładnie się u Ciebie ruszyło Mister kostka przybyli ? Robią ?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:20, 25 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Dzięki Joluś Ja miałam cichą nadzieję, że Ty też podobny rysunek-plan pokazesz, bo ja nie ogarniam tej Twojej działki

Rozumiem serduszko ale ja czekam za bedzie kostka bo wtedy bedzie mi łatwiej i jeszcze przyleze po pomoc ze 100 razy zachwycona jestem twoim planem

zerknij na moje swierki sa 3 a chce jeszcze dwa ja mam taki styl powolny i i empiryczny
Tu ma być ogród :) 11:57, 25 wrz 2014

Do góry
Selly, dziękuję, ten dekalog już znam - mam nadzieję, że uda mi się do niego stosować, choć nie bedzie to łatwe zwłaszcza w kwestii ograniczonej ilości gatunków, bo lista bylin, które bym chciała mieć jest bardzo długa

Rośliny, które wymieniłam w poście i na zdjęciach już posiadam, w weekend chciałam zrobić pierwsze nasadzenia, może się tylko okazać, że będę musiała dokupić czegoś więcej.
marta_d dzięki za miłe słowa, właśnie dlatego tu jestem, żeby nie zepsuć tego efektu, który już daje dom i kostka, moimi pomysłami ogrodowymi zapraszam do zaglądania, ale na efekty to pewnie trzeba będzie poczekać do wiosny.
Tu ma być ogród :) 11:38, 25 wrz 2014

Do góry
bardzo ładny domek i kostka sporo pracy, teraz dobry okres na planowanie ogrodu, będę zaglądać Pozdrawiam!
Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:34, 24 wrz 2014

Do góry
Kostka się kładzie baaaaaardzo powoli ale w sumie to i pogoda nie dopisywała

Ogród do odświeżenia 21:30, 24 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ależ plany u Ciebie aż mi się pomieszało wszystko... Musisz mi to jeszcze raz wytłumaczyć- gdzie te phantomy?? nie pamiętam......

No kurczaki....fotka by siem przydała...ale nie mam całościowego

...ale jest tak...od frontu (stojąc na ulicy i patrząc na dom)po lewej od strony lewego sąsiada jest rabata z Phantomami,
fota robiona ze schodów do domu

później idąc w prawo jest wjazd do garażu, kończy się wjazd, zaczyna się klombik i kostka prowadząca do schodów...fota z ubiegłego roku

a dalej w prawo sa właśnie schody i za nimi dalej po prawej świerk i rabata zaplanowana przez Danusię
fota robiona też ze schodów

Lawendowy zawrót głowy 19:11, 23 wrz 2014

Do góry
Buk fagusbs sylvatica rohan obelisk do 15 m preferuje gleby gliniaste a to dla mnie wazne

Z jednej strony wolałabym wieksze a z drugie przynajmniej cena mnie nie powaliła bo jeszcze tyle zakupów czeka hm .

Bedzie jeszcze jedno drzewo .

Przed choinami gdzies mniej wiecej na srodku bedzie w kształcie kwadratu kostka na której bedzie stała ławka obok niej wciety troche bedzie kwadrat tylko obrzeze z kostki w którym ma stac jedno drzewo , mylse ze cos na kształt leszczyny red ale jeszcze nie zdecydowałam .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies