Ewo! mam kilka Lilaków nowo posadzonych w ubiegłym roku i w tym jeszcze dwa, ale tych co piszesz nie znam.
To mój najstarszy bez, był kiedyś nie dopilnowany pewnie szczepiony, przez kila lat zakwitał pojedynczy lila jasny, częściowo biały podwójny.
Potem wycinałam odrosty i został teraz mało foremny.
Wiem kupowałam w Broniszach wówczas zakład ogrodniczy w latach 80 tych
Krasowica Moskwy zakwitła pierwszym kwiatem i wydaje mi się że mój stary ma taki sam kolor. Możliwe że w tamtych latach była taka odmiana.
powiem Ci ,że oprócz kwiatuchów na ten sezon nic nie zmieniam .....zobaczę jak to będzie się rozrastać i ewentualnie bedę miejscami zamieniać .....
kory mi zabrakło....i nie ma narazie więcej .....kamyczki też muszę jeszcze dosypać ....
teraz podopieszczam detale i muszę odgruzować dom
hosty Ci sie spodobały ....to przy okazji sypania kory podzieliłam 2 szt i zrobiłam sobie nowe sadzonki do rodkowej ....korzonki miały ,to powinny sie przyjąć ,chociaż wieczorem omdlałe leżały ....podlałam i zobaczę rano ,czy żyją
Ostatnie róze pierwszy raz kupiłam przez net no i totalne rozczarowanie sławnym R..... nie wiem czy z jednej róży cokolwiek wypuści( Kupiłam też w Ć.... bo w R... nie było i te są super i fajnie już rosną. Drogo w sumie i nie lubie kupować w necie bo ja z tych co kupuje to co widzi Gdzieś znajde tak mysle
Piękne lato mamy tej wiosny, wszystko naraz kwitnie ale przerażają mnie probnozy birz i gradu(