Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:56, 25 maj 2018

anbu napisał(a)

Super to połączenie

Dziękuję Aniu, buziaki
Mirka 11:15, 25 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Tak, mam brązowe trawki już giganty nie, nie scinałam ich nigdy, jedynie wiosną delikatnie przycinam im końcówki jak mają poplątane i skręcone i tyle nic więcej z nimi nie robię. Jesienią przesadziłam jeszcze w jedno miejsce samosiejki tej trawy pod hortensje na razie są takie jak na zdjęciu, myślę,że w przyszłym roku nabiorą już ładnie masy.

Ech to ja chyba za bardzo przycięłam. Słabo się zbierają. Może coś z nich jeszcze będzie.
paulina_ns 11:20, 25 maj 2018

Mirka napisał(a)
Ech to ja chyba za bardzo przycięłam. Słabo się zbierają. Może coś z nich jeszcze będzie.

Ponoć ich nie powinno się w ogóle ścinać, ewentualnie delikatne cięcie samych końcówek, jak za dużo ściełaś mogłaś faktycznie im zaszkodzić. Jak coś pewnie jeszcze mi się wysieją to jak chcesz mogę Ci w przyszłym sezonie siewki wysłać
Kasia_CS 13:53, 25 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Kasiu oj było pracy z kancikami, ale efekt mi się podoba, to jednak taka kropka nad i w ogrodzie

Sesleria z szałwią wygląda super, dzisiaj mają jeszcze przyjść zamówione róże

A jakies różyczki zamówiłaś? Ja tez mam w planach zamówienie, choć nie wiem kiedy posadzę Ale mnie skręca jak zobaczyłam ładne egzemplarze u mnie w ogrodniczym, a moje gołe korzenie z jesieni takie wypierdki, że aż wstyd...
paulina_ns 14:04, 25 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

A jakies różyczki zamówiłaś? Ja tez mam w planach zamówienie, choć nie wiem kiedy posadzę Ale mnie skręca jak zobaczyłam ładne egzemplarze u mnie w ogrodniczym, a moje gołe korzenie z jesieni takie wypierdki, że aż wstyd...

Kasiu domówiłam jeszcze jedną munstead, dam ją na różanke przy tarasie i desdemonę, skromnie, miejsca już mało, a tyle jest jeszcze pięknych róż u nas w ogrodniczych często róże mają nazwy " żółta, czerwona, pnąca " nawet takich nie kupuje, często są to słabe róże i co chwile je coś łapie, chociaż czasem jakiś rarytasek się trafi, ale wtedy cena powala
paulina_ns 14:27, 25 maj 2018

Właśnie kurier przywiózł zamówione róże ładne, duże sadzonki przyszły

asiak 14:31, 25 maj 2018

Śliczne różyczki
paulina_ns 15:55, 25 maj 2018

asiak napisał(a)
Śliczne różyczki

Oby tylko zdrowo rosły
paulina_ns 15:59, 25 maj 2018

Róże, różami, ale prawdziwa królowa jest tylko jedna przynajmniej przez jakiś tydzień

jolka 16:03, 25 maj 2018

Piękna!!