Mira, znasz opowieść o góralu, co nigdy na Giewoncie nie był? "Po co pani, przeca ja go codziennie widzę." Gdybyż to bywanie w Wojsławicach takie proste było.... .
Narożnik pod modrzewiem...
Miało być biało-pomarańczowo, czyli Tulipan Orange Emperor i Narcyz Raspberry Ring a wkradły się dwa rodzaje tulipanów pomarańczowych, jedne bardzo wysokie , drugie niższe i żółte...
Jak to jest z grabami? Prawie wszystkie mają liście oprócz dwóch sztuk, które są kompletnie łyse... Jakie macie doświadczenia, dziwi mnie to, że tak nierówno startują. Nie mam fotki łysych
Nie stresuj się "rz-etami" Na flagę za kilka dni przyjdzie czas
A w Brzeznej jak najbardziej prowadzą sprzedaż detaliczną.
Brzozy szybko rosną Były dużo mniejsze, szybko przybrały na masie
Kwarteciku, po zeszłorocznym złamaniu trzonka łopaty i zatrzymaniu się złamanej części na mym czole, z ulgą zaakceptowałam fakt, że już bardzo rzadko muszę jej używać.
Dzisiaj z wielką namiętnością czworakowałam z pazurkami w okolicach kaliny angielskiej. Pachniało cudownie.
Z nowości ogrodniczych
Obudziła się hortensja dębolistna. Obiela się rozwija. Kiedy dorośnie, powinna ładnie rozjaśnić nieformalne nasadzenia.
Bukowe liście prawie opadły. W niektórych miejscach kolorystyka jest iście jesienna.
Smagliczka może robić za znak ostrzegawczy. Pierisy znowu nie kwitły, ale za to ładnie im sczerwieniały końcówki.
Ja tylko raz miałam hakone ale mi padła w środku lata i się zraziłam. U ciebie piękna jest. A tulipankami to możesz męczyć dowolnie długo. Holandia normalnie.
Paula, kocimiętkę kupiłam na rynku. Ale - najpierw kupiłam 10 sztuk, potem na drugi dzień U TEGO SAMEGO GOŚCIA, dokupiłam jeszcze kilka, bo mi zabrakło. I wyobraź sobie, że to była inna odmiana Też się tak rozłaziła. W ub roku ją wywaliłam i podzieliłam te zwarte sadzonki. Tak że na rynku wiesz - loteria
Chwasty były, są i będą. A Twój ogród piękny jest i tyle
Macham kwiatkiem