Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 23:02, 01 maj 2018

szemusia napisał(a)
Dorotko, jak duży masz ten ogorod, ze tyle chciejsctw zmieściłaś? Co i rusz nowe zakątki pokazujesz
Lilaki piękne i pewnie też tak samo pięknie pachną
Moja działka to 12 arów, na niej jest nieduży domek, budynek gospodarczy, altana. Reszta to trawnik i rabaty. Na rabatach sadzę bardzo gęsto, rośliny muszą konkurować o wodę i światło, ale dzięki temu rośliny kwitną u mnie cały sezon. Cieszę się, że udaje Ci się dostrzec coś nowego u mnie.

Waclaw 23:34, 01 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Znowu przesadzasz, Twój ogród to perełka jakich mało. Pokazuję tylko lilaki w kółko, chyba jestem zaczarowana ich zapachem i widokiem, bo tylko one mi w głowie.

Ale masz kolekcję lilaków!
Chyba zrobię to samo nad stawem
Waclaw 23:36, 01 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Żółte to smagliczka, a białe gęsiówka pełna.

Smagliczkę zapisałem do zakupów

Milka 11:16, 02 maj 2018

O matko, 16 to naprawdę dużo skradłabym kilka do wazonu
Anitka 21:56, 02 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję Lilaki pięknie zdobią i pachną wiosną. Zawsze czekam na ich 5 minut.

16 lilaków - to sobie wyobrażam co w powietrzu u ciebie się unosi, bo ja mam tylko dwa a całym ogrodzie pachnie.
Pomimo suszy soczysta zieleń u ciebie. Podlewanie przynosi cudowne efekty.
yolka 21:58, 02 maj 2018

Masz szesnaście lilaków? ja mam jednego, ale tez ładny jest, muszę mu zrobić ładną fotkę
sylwia_slomc... 22:05, 02 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Chciałabym, żebyście wszyscy mogli poczuć ten snujący się po moim podwórku zapach. Naliczyłam 16 kęp lilaków, są rozrzucone dookoła ogrodzenia. Największa kępa jest przed domem i przy budynku gospodarczym. Susza u mnie okropna, podlewam od 3 tygodni co dziennie, dzięki temu pięknie mi na razie rosną i kwitną rośliny. Trawnik już ma oznaki wysychania, ale jego nie podlewam nie mam na tyle wody w studni. Pozdrawiam Cię Milko

Bardzo się cieszę, ze jest Ktoś kto się lillaków w ogrodzie nie boi i umie docenić je w trakcie kwitnienia
Moje jeszcze maluchy, ale też już sporo nasadziłam, a pewnie z biegiem czasu jeszcze dosadzę, sporo zakwitło, nie maja tak imponujących bukietów jeszcze jak u Ciebie, ale zapach cudny, chodzę i wącham
Straszna ta susza, ja nie jestem w stanie podlać wszystkiego codziennie, ale staramy się żeby każda roślina choć raz w tygodniu dostała wody. Dzięki temu jakoś żyją. Noża do kantów czy łopaty nie jesteśmy w stanie wbić w ziemię choćbyśmy nie wiem jak próbowali Ale chwasty chyba wody do życia nie potrzebują bo rosną jak jakie głupie
Dorota123 21:47, 03 maj 2018

Milka napisał(a)
O matko, 16 to naprawdę dużo skradłabym kilka do wazonu
Jedną kępę lilaków mam za garażem, nikt go tam nie widzi więc z tego miejsca obrywam do bukietów. Dziś spodziewałam się gości, więc nacięłam bzów do udekorowania otoczenia altany i co???? Nikt nawet nie zwrócił uwagi na moje bukiety. No cóż nie każdy lubi kwiaty i zapach Bzy są bardzo nietrwałe w bukietach do wieczora omdlało większość kwiatów, ale i upał był. temperatura dochodziła do 30 stopni. Wirtualne bukiety dla Ciebie, zapach musisz sobie wyobrazić.

yolka 21:51, 03 maj 2018

Jak można nie zauważyć takich bukietów, to nie jest możliwe?
Dorota123 21:54, 03 maj 2018

Anitka napisał(a)

16 lilaków - to sobie wyobrażam co w powietrzu u ciebie się unosi, bo ja mam tylko dwa a całym ogrodzie pachnie.
Pomimo suszy soczysta zieleń u ciebie. Podlewanie przynosi cudowne efekty.
Teraz zapach lilaków miesza się z zapachem tawuły ( my mówimy kaszki). Dziś słońce umęczyło roślinki, dosłownie wysysa z nich życie, a ja je ratuję latam na zmianę z wężem i konewką. Na razie to wystarcza, gorzej jest z trawnikiem.