Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:14, 28 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ładniutko

Dzięki
Buziaki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:25, 27 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Trzymam kciuki za nową rabatę a ogród Twój wiesz, że uwielbiam!

Buziaki Kasiek
rabatka utknęła a wlasciwie utknęła decyzja o wykonczeniu sciolka buziaki
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:24, 26 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Lubię ograniczenie gatunków więc jak najbardziej jestem za carexem i nawet za ID Tylko musisz pamietać, że on rozchodzi się...a zależy Ci na ładnych polach Możesz użyć ogranicznika jakiegoś do ID. Ja mam wkopane paski blachy.Trochę roboty z tym jest ale sprawdza się wyśmienicie.

Jeszcze myślę o czymś takim Asiu czy masz świadomość, że wiosną tam będzie łyso? Wszystkie rośliny jakie tam planujesz ścinasz na wiosnę i oprócz buksów nie masz nic zimozielonego. Jak dla mnie to żaden problem bo mój ogród wczesną wiosną też wygląda jak łysa plama ale pytanie czy Ciebie nie będzie to denerwować?

Miłego przyjęcia

Hej Poli!
Dzięki za pomysł z blachą. Jednak użeranie się tej wiosny z innymi gatunkami traw skłania mnie mocno a stronę ID. Jest cudny!

Co do łysości - nie, to mnie nie przeraża. To fajne nawet. Ale architektonicznie muszę coś tam zmienić.

Przyjęcie się udało. Dziękuję
Droga do spełnienia 14:52, 24 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Hihi Kamilka jak coś nas denerwuje to nie ma uproś po co się stresować przez kolejne sezony, lepiej trochę się pomęczyć, a potem podziwiać ja dzisiaj postanowiłam trochę pozmieniać różanke przy tarasie, róży yellow fairy mówię do widzenia, zastąpi ją munstead, a właśnie jakbyś ją chciała jest teraz ponownie dostępna w F.

Paulinka najśmieszniejsze jest to że mi się za każdym razem wydawało że jest ok
ale nie jest
munsted mnie nie powala
nie wiem co ale cos mnie w niej drażni

jolka napisał(a)
No ja wczoraj wywaliłam bergenię sprzed limek, zastąpiły ją seslerie. Też mam tam lekki nieporządek i zbyt dużą różnorodność, więc porządkuję, bo mnie to denerwuje. Ja lubię symetrię i proste linie

no Joluś u mnie symetrii brak i wcale mi jej nie brakuje bo wiesz że ja poczesana jestem trochę

Margerytka40 napisał(a)
O lala ,mały remoncik się szykuje . Jak skońCzę swój mogę Ci pomóc . Hortki i inne to pikuś przy moich drzewach

Asia jaki to remoncik hhihi kosmetyka w porównaniu do Ciebie

nicol21 napisał(a)

też musiałam dorosnąć do uspokojenia ogródka, ale i tak jest mega dużo roślin w nim. A teraz jak mocno bujneły ze wzrostem to stwierdzam że dużo za gęsto jest.
Jeśli szkoda wyrzucać [bo mi jest szkoda] to może komuś możesz podarować? Ja tak staram się robić.

Ewelinko - witaj , dorosnąć musze do wywalenia bo to jak z zabawkami niby się nei bawię ale lubie jak leży na półce rozumiesz

DorKa napisał(a)

Ja Ci pomogę z podjęciem decyzji Wywalaj jeżeli tak czujesz. Jeżeli za każdym razem jak ją widzisz masz się zastanawiać czy może jednak coś zmienić to zrób to od razu Powodzenia!

Dorotko ja tylko mam czasem takie akcje sruu i już robione
teraz przemyśleć muss

makadamia napisał(a)
Oooo, jakże mi znajome dylematy z odchudzaniem rabaty.
Ja po dyskusji nad swoją rabatką wydałam majątek na zagramaniczne lektury instruktażowe. Przyjdą w czerwcu, przez lato się dokształcę i rewolucję będę robić na jesieni.

Asia no to jak ty będziesz jesienią już doszkolona to mi pomożesz miszczu ty

Makusia napisał(a)
Kamila miskanty (chyba) można przesadzać, ale trza dobrze nawodnić. Ja w zeszłym roku chyba w sierpniu dzieliłam. Polinka mi wtedy tylko doradziła, żeby ściąć po dzieleniu. Tak zrobiłam, żyją, mają się dobrze. Im później będziesz przesadzać, tym ciężej i logistycznie i wagowo i objętościowo

myślę o przesadzeniu dwóch choć mi szkoda bo jesienią fajnie na tej rabacie wyglądały ale w sumie mają się nijak chyba
Droga do spełnienia 08:32, 24 maj 2018

Do góry
Kamila miskanty (chyba) można przesadzać, ale trza dobrze nawodnić. Ja w zeszłym roku chyba w sierpniu dzieliłam. Polinka mi wtedy tylko doradziła, żeby ściąć po dzieleniu. Tak zrobiłam, żyją, mają się dobrze. Im później będziesz przesadzać, tym ciężej i logistycznie i wagowo i objętościowo
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:15, 22 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Madzialenko

Pięknie buchnęło zielenią!

no buchnęło! w końcu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:04, 22 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Polinko a masz jakieś dobre wysyłkowe żródło Silver Sceptre?

Napiszę zarz na pw.

Też mogę prosić? Rozważam jej zakup
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 22 maj 2018

Do góry
Cześć Polinka, przyszłam podglądać Twoje trawki...No marzenie... Molinie masz piękne! Napisz, proszę, jaka to odmiana? Ja swoje szałwie połączyłam z seslerią jesienną. Ładnie grają kolorami. Ściskam ciepło!!
Typografia ogrodu 22:35, 20 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Mowę mi odjęło...pasy trzcinnika to jest strzał w 1000000!!!
Navi, wielkie gratulacje za pomysł i wykonanie.
Wiedziałam, że będzie świetnie ale te dzisiejsze widoki przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
BRAWO WY
dzieki Poli pomysł był moj ale chyba bym sama nie muala odwagi gdyby mnie Magnolia wtedy nie poklepalanpo plecach mówiąc ze to dobra myśl uwierz ki ze na żywo jest jednak znacznie ciekawiej byziaki
Typografia ogrodu 21:37, 20 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Bez pola się nie obejdzie

I tegoroczny pas

Mowę mi odjęło...pasy trzcinnika to jest strzał w 1000000!!!
Navi, wielkie gratulacje za pomysł i wykonanie.
Wiedziałam, że będzie świetnie ale te dzisiejsze widoki przeszły moje najśmielsze oczekiwania.
BRAWO WY
Moja codzienność - ogród Oli 21:22, 20 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Też jestem ciekawa Szukam jakiegoś małego graba na przedpłocie zamiast śliw...

Na pewno do cięcia więc powinien być ok ewentualnie Lucas.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:27, 20 maj 2018

Do góry
Ice Dance z Red Baronem.

Pole moliniowe z młodziutką rozplenicą LadyU.

Do miniaturowych rozplenic nie doszłam jeszcze z drobną korą ale najważniejsze, że ładnie ruszyły po zimie

I z drugiej strony

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:24, 20 maj 2018

Do góry
W drugim ogrodzie odchwaściłam prawie cały teren i dzięki dużej zniżce na korę jaką udzielił mi producent, zaczęłam wysypywać wszystkie rabaty drobną korą.

Żółte hakone zaczynają mnie denerwować...Nie takich przyrostów się spodziewałam po dwóch sezonach...

Szałwia już za moment będzie fioletowa a z Evergoldem będę się w tym roku rozstawać...

Molinie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:14, 20 maj 2018

Do góry
beta napisał(a)
O Jezu jakie trawy! !!!!
A warzywnik cudniasty. Pokazowy
Pozdrawiam Polinko kochana

Cześć Betko
Gdzie Ty zniknęłaś? Tęskno mi
Trawy i warzywnik bardzo dziękuję za ciepłe słowa!

Buziaki Kochana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 20 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Poli co ile sadziłaś te graby?
Ja właśnie planuje frontową więc wpadnij i doradź pliiis

Byłam Asiu ale nic nie doradziłam Moimi grabami nie ma co się sugerować bo musiały być posadzone w takiej a nie innej odległości ze względu na małą rabatę MAdzia Arbuzowa i Ola pewnie Ci doradzą a kwestii odległości grabowych
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:11, 20 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Poli, chyba zapomniałam podziękować za odpowiedź. Przeczytałam w biegu z myślą że podziękuje i mi umknęło.

Posadziłam moje gracki tak jak Ty co 40 cm. Jednego dzieliłam na trzy i jedna z tych części coś mi więdnie. Jak myślisz co im może być?Za mało wody?

Warzywnik masz obłędny, gratulacje. Ciężko było drzewko tak uformować?

Joasiu, nie ma za co Mam nadzieję, że te Gracilimusy chciałaś na naprawdę gęsty żywopłot bo sadzenie co 40 cm to taki ścisk dla roślin, ale u mnie nic nie widać przez taką zieloną ścianę. Gracilimus należy do wytrzymałych miskantów i myślę, że jak więdnie to brakuje mu wody.

Drzewko czyli jabłonkę już kupiliśmy taką uformowaną
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:08, 20 maj 2018

Do góry
adewzuol napisał(a)
Zachwycam się warzywnikiem, rośnie zdrowo, a wokół tak estetycznie, czysto, nie wspomnę o prowadzeniu owocowego i jeszcze ta ściana z cegły. Trawy mega.

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Uwielbiam jak mam czysto w ogrodzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:07, 20 maj 2018

Do góry
Mazan napisał(a)
Polinka

Cięcie letnie rozpoczynasz na odmianach wczesnych w drugiej połowie lipca, natomiast na późniejszych w pierwszym tygodniu sierpnia. Teraz jeszcze rośliny są w fazie intensywnego wzrostu i rozwój wilków jest nieunikniony.
Jeśli chodzi o bez czarny to podobnie jest także z podagrycznikiem. Należy jednak pamiętać, że tylko łodygi zielone i kwiaty są zasobne w te składniki. Liście zawierają dużo białek, a to mówi, że jest dużo azotu. Robiąc napar pozbywasz się części azotu /ulatuje/. Na zimno azot pozostaje. Najlepiej użyć do tego celu superfosfatu wzbogaconego do oprysku jesiennego. Wzmocni rozwój pąków i korzeni, a mikroelementy zawarte w naparze dostarczą budulca do produkcji fitohormonów ułatwiających przyswajanie makroskładników.

Nie wiem czy wystarczająco, ale próbowałem wyjaśnić niektóre zależności.

Pozdrawiam

Buuu...zanim przeczytałam to przycięłam jabłonkę Czyli będę póżniej ciąć wilki...
Z bzem wszystko rozumiem i cały czas używam podagrycznika więc nie będę już kombinować.
A jeszcze podpowiedz Walerek czy w tym sezonie czymś podlewać jabłonkę?
Stosuję HT i PW ale nie wiem czy jakąs gnojówkę zastosować w korzenie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:02, 20 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
trawiszcza cudowne ,a warzywnik rewelacja ta jabłonka dodała niesamowitego uroku

Dziękuję MAdziu To prawda, warzywnik wiele zyskał dzięki jabłonce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 20 maj 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
nie mogę doczekać się altany
trawiszcza boskie

Ja też Olik Może do końca sezonu skończymy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies