Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

leon60 21:49, 30 maj 2018

Altana super się zapowiada
Sebek 22:26, 30 maj 2018

Ciąć co dwa tygodnie? Laski, nawet nie wiecie jak się cieszę, że te moje chupa-chupsy są już docelowej wielkości, bo bym się chyba zajechał - dalej będę je ciąć dwa razy do roku
22:48, 30 maj 2018
Polinko jak u ciebie przepięknie, aż mam doła, bo kce tak u siebie ale raczej się nie da, perfekcjonistka z ciebie.
Altanka świetna się zapowiada
Johanka77 22:55, 30 maj 2018

No proszę! Altanka! Fantastycznie.
Czekam na finisz.

Cisy u.Ciebie mi się bardzo podobają.
Toszka 16:39, 31 maj 2018

Sebek napisał(a)
Ciąć co dwa tygodnie? Laski, nawet nie wiecie jak się cieszę, że te moje chupa-chupsy są już docelowej wielkości, bo bym się chyba zajechał - dalej będę je ciąć dwa razy do roku

Tak się kończy czytanie bez zrozumienia Ciąć często jesli mają się zagęścić ekspresowo. To odkrycie wyszło przy kuli, którą musiałam optycznie przesunąć ok 20cm. Łatwiej było ciąć jedna stronę i zapuszczać drugą niż półkulę 1,50m średnicy kopać i przesuwać. W efekcie skrócona część cięta była na bieżąco co 2 tygodnie (by utrzymać tę stronę w ryzach) - efekt był taki, że zagęściła się niebywale i postanowiła robić wyścigi ze mną kto lepszy, ona czy ja. W tym roku ścięłam mocno, głęboko. Na razie odpuściła
polinka 21:19, 01 cze 2018

JoannaDe napisał(a)

Poli, wstawisz dokładną instrukcje ciecia cisów którą dostałaś od Toszki?

To ze ciąć co 2-3 tygodnie to wiem. To ze każdą gałązkę osobno tez wiem. Zastanawia mnie czy ścinać cale nowe przyrosty czy jednak zostawiać trochę.

Joasiu, o dokładną instrukcję najlepiej poproś Toszkę
Ja swoje tnę na oko, tzn. od góry wszystkie młode pryzrosty ścinam a po bokach tnę tak aby nic nie odstawało
polinka 21:21, 01 cze 2018

Milka napisał(a)

To, jak ja i dlatego tak dlugo idzie z cieciem

A wiesz Irenko, że nożyczkami lepiej mi się tnie niż sekatorem
polinka 21:27, 01 cze 2018

Milka napisał(a)

Od czasu mojej wizyty, tak bardzo się zmieniło. Wysoko te graby, z cieciem nie lekko, mam ten sam probkem, ale nie z grabami. Super altana się zapowiada, cmokam p
Poli, może w koncu do mnie się wybierzesz i Age wyciagniesz, buziak.

Irenko, u Was to już wielkie drzewa i wierze, że to duży problem z cięciem dlatego swoich grabów już wyżej nie puszczę bo póżniej nie dam rady sama ich ciąć.
Za zaproszenie bardzo dziękuję Skontaktuje się a Agą i damy znać
polinka 21:28, 01 cze 2018

asica napisał(a)
A jaka to odmiana cisa? Pięknie się zagęściły patyczki.

Cis Hoseri Asiu
polinka 21:30, 01 cze 2018

kasja83 napisał(a)
O altana będzie-fajnie!!!Ciekawa jestem efektu. Żywopłot cisowy pięknie Ci tłuścieje-a trawy to wiadomo twoje graby to fastignaty?

Tak Kasiu, graby to fastigiaty. Trawy dziękują a z altaną kolejny kroczek do przodu