Muszę skomentować. Wybacz. Ale to dla dobra twojego i twoich roslin.
Mając cały pas dla rodków lepiej by było abyś całą tą rabatę przygotowała pod rodki, czyli część ziemi zastąpiła ściółką z liści, igliwia, obornika końskiego, kory, z dodatkiem siarki. Dużo tych dobroci trzeba, bo musi powstać podłoże/ściółka dla rodków.
Posadzone tylko w maleńkich dołkach mają marne szanse. Zerknij w choroby różaneczników - ostatnie 2-3 dni rozmawiam o tym z Mirelką.
Widzę też za mało miejsca dla Orange Dream. To spory klonik. Tam będzie za mało miejsca, a przecież musisz mieć dojście do tuj, by je czyścić z suchego w środku.
Jak szeroka jest ta rabata?
Miałam dosadzać na trzcinnkowej drzewo ale klon - kupiny w tesco - jako patyczek - jakoś nabrał małej masy i jest już jakimś punktem kolorystycznym więc mam nadzieję to będzie jego miejsce
i leszczyna na nowej różance, ale klapie nie powinnam jej teraz przesadzać
Dziękuję, miło mi, że Ci się u mnie podoba. Na słupie mam różne pnącza, teraz swoje 5 minut ma wisteria biała. Zdjęcia robiłam nocą, bo tego białego w dzień to nie bardzo widać.
Pięknie masz, rodkowa i połączenie azalii, rodków i host świetne.
Czyściutko, dosypiesz kory i będzie lux torpeda. Kora przekompostowana jest świetna, właśnie wypatrzyłam promocję w Obi po 8.99 zl. Lecę jutro kupić zapas.
Lilaki masz cudne.
A ta wiśnia...Nie widziałam takiej pięknie ukwieconej
co to za odmiana ??
Widok na siną dal też piękny.
Ja lubię iść za działkę i patrzeć na łąki, czy nad zalew i nad wodą patrzeć w te dale
Jeszcze na koniec jedna obserwacja
Znikly mi dwa zawilce jesienne odmianowe, jeden nakstarszy nadal jest i chyba ktorys sie rozsiak bo mam takie oto siewki
Bedzie na uzupelnienie brakow
w związku z koniecznością przeprowadzenia remontu muszę pilnie przesadzić te dwa egzemplarze, mimo, że fanką bukszpanów nie jestem, nie mam serca, by skazać je na zagładę pod kołami koparki. Oba maja ponad dwa metry i o dziwo rosną w kamieniach - starych fundamentach.
Będę wdzięczna za jakieś rady, jak się do tego zabrać.