Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 19:47, 15 maj 2018

Makao_J napisał(a)
U mnie też róże pulchne pąki mają.

Widzę że popadało bo krople wody na liściach

Aniu dobrze kojarzę, Ty masz u siebie pashmine? Ma u Ciebie już pąki? U mnie na razie cisza, ale była przesadzana, więc pewnie dlatego.

Tak w końcu trochę kropli deszczu spadło, ale szału nie było
Magleska 20:12, 15 maj 2018

czytam ,żeś chora ....ech zdróweczka życzę
piękne foteczki ślicznego ogrodu pooglądałam .....przeraziłam się trochę wielkością klonu po 5 latach cóż trzeba będzie ciachać
paulina_ns 20:15, 15 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Oj, u mnie Sarah Bernhardt pierwszy rok (sadzilam chyba w czerwcu z donicy) i bardzo czekam na nią-zawiązała 3 pąki mam nadzieję, że zdążę zobaczyć. Te "zwykle" już zaczynają się otwierać, a mnie nie ma

No i róże! Też bym chciała zajrzeć do moich czy tez juz w takim stopniu zaawansowane są

Kasiu śliczna jest, ja ją kupiłam w tamtym roku miała 2-3 pąki kwiatowe, w tym ma już 7 kiedy wracasz? Ja będąc w ciąży straciłam cały sezon w ogrodzie, ciąża była zagrożona, więc większość czasu leżałam, na wiosnę chwasty były po kolana, ale kilka dni i nadrobiłam zaległości ogrodowe większość róż powtarza kwitnienie, to jak teraz nie zdążysz, zobaczysz je w drugim kwitnieniu
paulina_ns 20:20, 15 maj 2018

Magleska napisał(a)
czytam ,żeś chora ....ech zdróweczka życzę
piękne foteczki ślicznego ogrodu pooglądałam .....przeraziłam się trochę wielkością klonu po 5 latach cóż trzeba będzie ciachać

Hej Madziu co zrobić takie życie dzięki za miłe słówka,lecę zaraz do Ciebie, tylko małą uśpie no powiem Ci szczerze,że wielkość klona i mnie przeraziła, ja mu nawet tyle miejsca nie zostawiłam a jak w końcu z tym cięciem można klony ciąć, czy nie, bo ja już głupieje w tym temacie
dominka 20:30, 15 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Dla Ciebie zdjęcie klona w ten pochmurny, chłodny dzień

Dziękuję za piękną niespodziankę!
Dziewczyny piszą o słabym samopoczuciu, ja również dziś wcześniej wróciłam z pracy i padłam na 1,5h w drzemkę. Szok, w dzień. Ale potem pospacerowałam po ogrodzie w lekkim, majowym deszczu
Siadłam na ogrodowisko i taka niespodzianka i już się lepiej czuję!
Klonika muszę mieć!
paulina_ns 20:41, 15 maj 2018

dominka napisał(a)

Dziękuję za piękną niespodziankę!
Dziewczyny piszą o słabym samopoczuciu, ja również dziś wcześniej wróciłam z pracy i padłam na 1,5h w drzemkę. Szok, w dzień. Ale potem pospacerowałam po ogrodzie w lekkim, majowym deszczu
Siadłam na ogrodowisko i taka niespodzianka i już się lepiej czuję!
Klonika muszę mieć!

Domi chyba dzisiaj niskie ciśnienie było, ja też popołudniu jak mała mi zasneła zasnęłam z nią klony są piękne, ale i delikatne, nie ma reguły mogą rosnąć nawet z 10 lat jak pewnej zimy przemarzną i po klonie i moim zdaniem to ich jedyny minus, no i czasem ich cena zwala z nóg kupuj, kupuj na pewno nie będziesz żałowała
lindsay80 21:39, 15 maj 2018

Bardzo ładna ta rabata z fioletem, jak przywrotnik zakwitną będzie jeszcze ładniej!
Kasia_CS 22:35, 15 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu śliczna jest, ja ją kupiłam w tamtym roku miała 2-3 pąki kwiatowe, w tym ma już 7 kiedy wracasz? Ja będąc w ciąży straciłam cały sezon w ogrodzie, ciąża była zagrożona, więc większość czasu leżałam, na wiosnę chwasty były po kolana, ale kilka dni i nadrobiłam zaległości ogrodowe większość róż powtarza kwitnienie, to jak teraz nie zdążysz, zobaczysz je w drugim kwitnieniu

Czyli za rok tez na 7 pąków mogę liczyć ? Chwastami się nie przejmuje absolutnie, bardziej tym, czy róż coś nie atakuje, bo posadzilam kilkanascie nowych krzaczkow i chciałoby się je zobaczyć w końcu u większości najlepsze pierwsze kwitnienie

Opcji powrotu mam kilka-pierwsza jest w czwartek po usg, druga -rodzę nie wiadomo kiedy i po 2dobach z malutką do.domku; trzecia- powrót do domu i czekanie na termin pewnie opcji nawet jest więcej ;:
KasiaBawaria 08:15, 16 maj 2018

Zdrowka!

Tak ten klon rosnie spory. U mnie wszystkie klony za szybko rosna. Moze to sprawa ziemi. Ten przemarzal co zime. Dopiero od dwoch lat jest z tym spokoj. No i pieknie sie przebarwia jesienia. Moze skusisz sie na osakazuki- jest jeszcze piekniejszy
Moj jeszcze maly-pieknie wypuszcza wiosna liscie, latem tez ladny a jesienia magia kolorow.

A tu ten twoj.

A tak wygladal 5 lat temu

Mam nadzieje, ze ci nie zasmiecilam watku

Pszczelarnia 09:52, 16 maj 2018

80 zł - 25 - 30 cm Zgroza.

Zrobię zdjęcie i pokażę. Chociaż to nie będzie poglądowe, bo miskanty dopiero u mnie startują.