Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:10, 28 sty 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Już bym wołała bo mi tęskno do ciepełka i kawy w altance
Wczoraj można było poczuć powiew wiosny, dookoła roztopy, jestem już po porządkach wstępnych...a prognozy na luty nieciekawe

Właśnie żeśmy wysłuchali, że od wtorku śnieg i mróz do -20 stopni
Ja z porządkami jeszcze w lesie jestem
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:09, 28 sty 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:55, 28 sty 2018

Do góry
Pola napisał(a)
Na fotka to wygląda jakby przedwiośnie było, lubię tu zaglądać choć nie często piszę......Kasiu jesteś niezmordowana macham niedzielnie.....

Witam Cie i proszę nie tłumacz, ja już w ogóle nie mam czasu zostawiać pisemnego śladu u innych choć czasami zaglądam....
I zdecydowanie moje siły słabną, ale może to przesilenie ...

czasem czyje sie jak on
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:51, 28 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:51, 28 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:50, 28 sty 2018

Do góry
Zrobiłam zdjęcia części kwiatowej burgundowego
Mógłby już istnieć we wnętrzu w tej postaci

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:47, 28 sty 2018

Do góry
Zrobiłam małą rewolucję - zmieniłam miejsce ławki i stolika, powód - praktyczność - stolik w kącie sie nie sprawdza bo ma za mało miejsca na siedzenie, do tego jest z technoratanu - więc nie muszę go zakrywac jak pada (co przy ratanie było koniecznością).. Teraz jest na okragłym placyku bo z bania jest do bani - w Kraku od 2019 zakaz palenia drewnem a banie tym się podgrzewa ... Ale mam inny pomysł, może nawet lepszy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:42, 28 sty 2018

Do góry
Nie tylko ja nie mogę doczekać się wiosny
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:39, 28 sty 2018

Do góry
Wczoraj poczułam wiosnę, wzięłam się do sprzątania przeogródka bo ziemia tam była juz rozmrożona... Stwierdzam po raz kolejny że róże na froncie mam zimozielone

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:35, 28 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja tak samoJak będziemy razem wołać to może wywołamy

Już bym wołała bo mi tęskno do ciepełka i kawy w altance
Wczoraj można było poczuć powiew wiosny, dookoła roztopy, jestem już po porządkach wstępnych...a prognozy na luty nieciekawe
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:35, 28 sty 2018

Do góry
Kocham róże, a Twoja ta pnąca bladoróżowo zapiera mi dech w piersiach zjawiskowa jest! znasz nazwę?

o tej myślę:

Ogród Muszelki 09:05, 28 sty 2018

Do góry
Elu, mam tylko takie zdjęcie rozmarynu z lata. Gdy pojadę na ogród zrobię im fotkę w całej okazałości. Wiosną, szybko odrastają

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:58, 28 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dla znawców co to może być za ptaszek? Większy od sikory bogatki i od dzwońca też. zbierał nasiona słonecznika pod karmnikiem, pod różą się chował, a latał takim lotem wznosząco opadającym ( coś jak pływanie żabką - tak mi się skojarzyło)i odlatuje w kierunku pól, a nie drzew

nie mam lepszych zdjęć bo płochliwy bardzo

Faktycznie lepszy aparat byłby potrzebny ale to prawie na pewno dzwońce. Samice i samce a także stare i młode ptaki różnia sie wielkością stąd mogą byc Twoje wątpliwosci.
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:27, 28 sty 2018

Do góry
mira napisał(a)

No, takie grzybki to ze szkła i niektóre jakby udziubane były bardzo mi się to spodobało

i tu gdzie indziej podobna koncepcja w środku łąki takie różyczki na prętach

Kasi bierz się za robotę wystarczy tego latania

Hahaha . Mam nadzieję, że latać już nie przestanę, bo znów doopa urośnie . Fakt Miruś, że twórczo ta zima całkiem stracona, nawet modeliny nie ruszyłam. Za to ze 30 książek przeczytałam . Zimą zawsze mam fazę na czytanie, a wiosną nie potrafię w ogródku z książką siedzieć, bo stale coś robię. Co do nasion to muszę kupić kobeę pnącą, szpinak. buraki liściowe kolorowe i rukolę . Rosło mi to wszystko za garażem jak szalone (oprócz buraków, bo tych jeszcze nie siałam). Zapas szpinaku w zamrażarce dopiero tydzień temu mi się skończył. Cudownie plenna roślinka .
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 28 sty 2018

Do góry
Od wczoraj siedzę nad wiankiem jakiego - mam nadzieję nikt jeszcze nie stworzył - i mam nadzieję że nikt na ten pomysł nie wpadł wcześniej

mam zamówienie na wianek całosezonowy z możliwością zmiany na dany sezon, boże narodzenie wielkanoc lato jesień

miałam dawać haczyk i doczepić kilka bombek, kilka jajek itd - ale pomyślałam a czemu nie dać całego wymiennego pasa?

na razie owinęłam materiałem - udało mi sie kupić idealny kolor jaki chciałam

wczoraj rano walczyłam z kokardą 1,5 h
naoglądalam się filmików na youtoubie , złamałam 3 igły, uszyłam skleiłam a na koniec kokardę pocięłam i zaczęłam przyklejać pojedynczo i wreszcie byłam zadowolona -śmiałam się do Jacka że właśnie przeszlam poranny indywidualny kurs robienia kokard - ale teraz wiem już jak i następne będe robić w 20 minut - i tak dochodze sobie z każdą rzeczą - sama samiusieńka

najfajniejsza praca z układaniem kwiatów
zaraz idę tworzyć dalej - sama jestem ciekawa jak to ostatecznie wyjdzie i czy poradze sobie z tymi dokładankami z jajek i bombek

Ukojenie 01:18, 28 sty 2018

Do góry
Dla Fanow, ktorzy nie spia po nocach - tak jak ja
Czerwoności

Tym razem: czerwony sutasz, drewniane korale, koraliki toho w dwoch rozmiarach.
Leciutkie i przypomina różane owoce

Dobranoc - kolorowych snow
Metamorfoza- nowy ze starego 00:10, 28 sty 2018

Do góry

Chcemy postawić gdzieś warzywnik. Myśleliśmy o drewnianym w takim kolorze jak domek. Skrzynia miałaby stać po lewej stronie pod ścianą tarasu. Jednak nie do końca jestem przekonana czy będzie tam pasować. Czy może lepiej postawić go wzdłuż domu, na tym chodniku widocznym na tym zdjeciu z psem.. widok tarasu też nie powala planujemy prawą stronę tarasu przerobić na 2 stopnie i do niższego coś posadzić. Jednak konkretnej wizji brak, ma ktoś może jakieś pomysły? Ratujcie, zanim znowu jakieś grzechy popełnimy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:06, 28 sty 2018

Do góry

Nowe dziuple w jabłoni
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:03, 28 sty 2018

Do góry
stado wróbli i jedno z żółtym brzuchem wyraźnie grubsze

tu też coś z brzuchem jaskrawym

może to ten sam?
tą panią znamy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:55, 27 sty 2018

Do góry
A te już znacie

i w karniku i na siatce i pod karmnikiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies