Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 10:12, 08 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

Ukradłam Ci tą hostę do siebie na tablice
Ona w realu też taka żółta jak na zdjęciach?

Wiesz co, ona teraz taka żółtawa, ale wydaje mi się, ze później będzie bardziej w limonkę, bo ile dobrze pamiętam-tu widać ją na fotce-bardzo rzuca się w oczy

JoannaDe 10:28, 08 maj 2018

Lubie to!
Brzozowadzie... 13:44, 08 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co, ona teraz taka żółtawa, ale wydaje mi się, ze później będzie bardziej w limonkę, bo ile dobrze pamiętam-tu widać ją na fotce-bardzo rzuca się w oczy

Kasia, a co to za drzewa masz takie ładne, jakoś mi umknęło, a piękny odcień zieleni mają??
P.S. Trzymam za Ciebie kciuki, bo to coraz bliżej... Fajnie jak się dzieci rodzą...
Anda 13:54, 08 maj 2018

Jeśli chodzi o głębokie sadzenie róży, to nie szkodzi. Jedynie, co róża po takim sadzeniu może zrobić (nie musi) to wypuścić własne korzenie i odrzucić podkładkę. Róży to nie szkodzi. Jednak tak szybko to się nie dzieje. W pierwszym sezonie róża rośnie normalnie. Dopiero w następnych może zacząć się usamodzielniać. Tak było z moją Abraham Darby
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=4#post_2

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 14:01, 08 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Zeszłoroczna hosta od Toszki z gratisem - siewki ciemiernika

Uwielbiam młode przyrosty na buksach, są takie soczyste

Hosta Fire Island

Jaka boska hosta ta Fire Island, musze ja zakupic koniecznie!
Kasia_CS 14:46, 08 maj 2018

Pobawilam się chwilkę, trochę wyrównałam górki i doliny na rabacie, bo już mnie wkurzalo to wszystko.. poza tym ziemia pył z wierzchu a dalej zbita-i tu przydały mi sie te rękawiczki z pazurkami choc głęboko nimi nie wejdę w ziemię-ale zawsze coś. Do mojej gleby to z widłami chyba trzeba

I dosypana drobna kora, od razu mi się buzia śmieje

Ale to tylko kawałek rabaty-ten mniej zarośnięty, reszta czeka na tulipanowe wykopki.
Annak 14:53, 08 maj 2018

Rzeczywiście ta kora od razu poprawia wygląd rabaty Ślicznie masz Kasiu
Kasia_CS 16:39, 08 maj 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Kasia, a co to za drzewa masz takie ładne, jakoś mi umknęło, a piękny odcień zieleni mają??
P.S. Trzymam za Ciebie kciuki, bo to coraz bliżej... Fajnie jak się dzieci rodzą...

O drzewkach to już u Ciebie napisałam

A co do dzieci - zgadzam się, a Ty to już w ogóle masz przećwiczone hihi Nigdy o większej ilości niż o dwójce nie myślałam, ale od jakiegoś czasu nawet mi przez głowę przechodzi, że gdyby przydarzyło się trzecie, to bym się "nie obraziła"
Brzozowadzie... 22:40, 08 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

O drzewkach to już u Ciebie napisałam

A co do dzieci - zgadzam się, a Ty to już w ogóle masz przećwiczone hihi Nigdy o większej ilości niż o dwójce nie myślałam, ale od jakiegoś czasu nawet mi przez głowę przechodzi, że gdyby przydarzyło się trzecie, to bym się "nie obraziła"

To Zacytuję Ci jeszcze dla zachęty słowa mojego męża, przed tym, jak Go namówiłam na czwarte: "Troje dzieci to absolutne minimum, ale czworo, to już lekka przesada"
Kasia_CS 22:55, 08 maj 2018

effka napisał(a)

Jaka boska hosta ta Fire Island, musze ja zakupic koniecznie!

No to śmiało Fajne jest w niej to, że potem jeszcze widać bordowe łodyżki