Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Makowo na Kociewiu 22:39, 10 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Cudnie Kasiula u ciebie- jak zwykle twój ogród zachwyca
A skąd ty wzięłaś słońce do tych październikowych zdjęć ? Jakieś znajomości masz tam, na górze ?!
Hakaone takiej masie zachwyca. Kulkowisko pod brzozą też.
U mnie albo leje i wieje albo tylko leje i tak cały czas, jeden weekend przełomu września i października był słoneczny a poza tym kicha z pogodą. Nawet cebul nie mam kiedy posadzić...
A twoje ilości cebul imponujące, oj będzie się działo na wiosnę, oj będzie....
Buziaki!

Słoneczne zdjęcia są z ostatniej soboty ale dzisiaj też było słoneczko ale ja w pracy więc mało je widziałam
Cebule sadzę po troszeczku codziennie jak tylko nie pada
Wieje u nas często więc przyzwyczajona jestem ale od Ksawerych niech nas Bóg broni.
Cebul w tym roku do posadzenia miałam baardzo mało bo u mnie zaraza tulipanowa szaleje, stawiam na czochy bo te zaraza nie bierze. Tulipany sadzę tam gdzie mam świeże rabaty może tam wyjdą i zakwitną.
lecę do Ciebie
stipa na wejściowej dla Ciebie

Moje małe wielkie marzenie 21:06, 10 paź 2017

Do góry
U mnie stipa sieje się na potęgę, zimy nie przetrwały jednak ubiegłoroczne sadzonki, dlatego w tym roku mam niewielkich rozmiarów stipę i u mnie ma pokrój raczej wyprostowany, inaczej niż u Basi wygląda

Iwonko, piszcie sobie swobodnie, na pewno i ja skorzystam z tych informacji

Basia, dawaj namiary na hakone, bo znalazłam tylko za 12,99.

Edytko, dorzucę kilka kulek i zostaję przy Beatelsach(ewentualnie inna zimozielona) i hakone dla uzyskania kontarastu.

Dorka witaj
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:11, 10 paź 2017

Do góry
Kiedy tylko zajrze do Ciebie od razu równałabym z ziemia swój ogród Piekne te Twoje trawiszcza. Co Ty robisz,że stipa tak pięknie u Ciebie prosto stoi? Moja tarza się po rabacie i po deszczach to nawet końcówki potrafią przykleić się do rabaty
Moje małe wielkie marzenie 11:33, 10 paź 2017

Do góry
I mi się wydaje, że to stipa. Jest ich kilka odmian. W sklepie kupowaną mam wyprostowaną, tą co siałam z nasionek taką właśnie pokładającą się na boki. Na marginesie - wysiewa się u was sama? Bo u mnie okropnie. Dziewczyny, czy u was stipa zimuje?
Moje małe wielkie marzenie 11:17, 10 paź 2017

Do góry
Aniu, to jest stipa tylko ja nie wiem dlaczego ona tak dziwna. Ale na bank stipa. Kupowałam mega tanio jako malutkie sadzonki, nieco późno posadzona, to może dlatego taka dziwna
Jak chcesz namiar na sklep internetowy to Ci wyślę pw.
Za hakone dawałam 7 zł, za stipę po 5 zł. Za turzyce frosted curls chyba całe 4 zł.
Moje małe wielkie marzenie 10:12, 10 paź 2017

Do góry
Piękna inspirka Basiu

To może być FC albo Beatles, stipa ma raczej pokrój wyprostowany.
Anulka mam sporo siewek stipy mogę się z Tobą podzielić, jak zechcesz

Tak poza tym to fajna edukacyjna jest ta Wasza rozmowa, niestety nie umiem jej tak ładnie podsumować, jak robi to Marti
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:32, 10 paź 2017
Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Stipę zadołowałabym, w domu może nie wytrzymać

botaniczne nie nie sieją się, nie przyrastają ale jakoś tak mężnieją - tak było u mnie

w domu stipa nie wytrzyma ...juz to przerobilam lepiej zadołowac doniczke na słonecznej rabacie

a najlepiej wysiac wczesna wiosna ...nawet w lutym w domu ..i potem w kwietniu przenieść tam gdzie sie chce ja miec ....choc to trawa krotkiego zycia ...u mnie wytrzumuje 2 sezony ...i własciwie co rok powinna si ja wysiewać ...albo zbierac siewki ...ktorych jest bardzo duzo w miejscach w ktorch jej nie chcemy
Moje małe wielkie marzenie 09:20, 10 paź 2017

Do góry
Basiu super
Gdzie kupowałaś stipę, bo to stipa, tak?
Moje małe wielkie marzenie 08:57, 10 paź 2017

Do góry
To może czosnek głowkowaty w hakone skoro się na nią upierasz? Zresztą,hakone jest super
stipa może jeszcze? Bez host. Hmmmm
Moje małe wielkie marzenie 19:27, 09 paź 2017

Do góry
Romcia a znasz jakieś średnie trawy? Ostatecznie stipa zostanie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:34, 09 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu kupilam stipe u Zamojskich ale posadze wiosna. Jest bardzo mokro a stipa nie znosi zalewania wiec bedzie zimowac w domu w chlodnym miejscu.

U mnie tez pojedyncze roze kwitna w zeszlym roku kwitly bujnie o tej pprze.
Co za cholerna pogoda w tym roku.
Co bedzie w Rogowie. Jedziecie ogladac klony?

a chcesz sie wybrac z nami na spacer do Rogowa ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:57, 09 paź 2017

Do góry
Kasiu kupilam stipe u Zamojskich ale posadze wiosna. Jest bardzo mokro a stipa nie znosi zalewania wiec bedzie zimowac w domu w chlodnym miejscu.

U mnie tez pojedyncze roze kwitna w zeszlym roku kwitly bujnie o tej pprze.
Co za cholerna pogoda w tym roku.
Co bedzie w Rogowie. Jedziecie ogladac klony?
Podmiejski ogródek 08:44, 09 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
Ja sobie myślę, że te wszystkie koszmarki estetyczne są po części wynikiem braku edukacji estetycznej i nauki desingu prowadzonej w szkołach.

Ale czy gdziekolwiek na świecie jest w szkołach "nauka designu"?

wiklasia napisał(a)

Ogrodowisko też nie jest wolne od mód. Była moda na kulki bukszpanowe, była i na hurtowe zakupy cebulowe, na rozchodniki z rozplenicami, stipa miała swoje 5 minut, teraz w łaskach jest sesleria ...
Widocznie taka jest kolej rzeczy ...

Zapomniałaś o werbenie
Ogród zapracowanej mamuśki 18:47, 08 paź 2017

Do góry
A teraz obchód ogrodowy
Borówka czerwona

Kły czosnków między rozchodnikami (tu będzie jeszcze stipa)

Gabionowa - jeżówki jeszcze kwitną

Krokusy jesienne

A na koniec ostatnie podrygi na trampolinie

Mała Eleczka 11:29, 08 paź 2017

Do góry
oliwka napisał(a)
Hej Aga, fajnie , że pokazałaś zdjęcia z porównaniem przed i po. Tylko czy to są zdjęcia z wiosny i jesieni, czy początków ogrodu ???? Ktalpa i drzewa baaaaardzo podrosły. Twoja stipa tak ładnie stoi sztywno. Moja bardzo się pokładała i trochę mnie to wkurzało ;
Hortensje pięknie kwitną
Disiaj byłam na działce. Mamy od ubiegłego tygodnia kilka drzewek. Chciałam dziś się umówić z tobą na kawę, ale a każdym razem kiedy jestem w okolicy to ciągle się spieszę

Faktycznie trochę pomieszałam zdjęcia Ale ogólny zarys widać mam nadziejeTy to masz oko

Nie wiem o co chodzi z tym pokładaniem stipy. Moja nie wygląda już tak jak w tamtym roku. Ta bliżej drewnianego płotu przemarzła, ale nie całkowicie. Środek bym martwy, a po zewnętrznej stronie rośliny wyrastały pojedyncze zielone kłosy. Im mniej było zielonego tym bardziej się później pokładała.
Ale Twoja przecież nie miała prawa przemarznąć, bo to jej pierwszy rok. Dawałaś może nawóz do doniczek? Może one tego nie lubią?
Dzwoń za każdym razem jak przejeżdżasz. Jeśli się będziesz spieszyć, zaparzę kawę z mniejszej filiżance
Mała Eleczka 21:07, 07 paź 2017

Do góry
Hej Aga, fajnie , że pokazałaś zdjęcia z porównaniem przed i po. Tylko czy to są zdjęcia z wiosny i jesieni, czy początków ogrodu ???? Ktalpa i drzewa baaaaardzo podrosły. Twoja stipa tak ładnie stoi sztywno. Moja bardzo się pokładała i trochę mnie to wkurzało ;
Hortensje pięknie kwitną
Disiaj byłam na działce. Mamy od ubiegłego tygodnia kilka drzewek. Chciałam dziś się umówić z tobą na kawę, ale a każdym razem kiedy jestem w okolicy to ciągle się spieszę
Mirkowy ogród (początki) 21:06, 07 paź 2017

Do góry
popcorn napisał(a)
Dawno mnie nie było
ale cudnie u Ciebie!
Hameln wysiewasz i w rok taka? wow
Szkoda że nie mam z czego zebrać nasion, ale pomysł rewelacja
przynajmniej nie przemarznie jak stipa... choć tę kocham
Karola witaj Odpisałam u Ciebie
Hameln jesiennie
Mirkowy ogród (początki) 20:58, 07 paź 2017

Do góry
Anabell napisał(a)

a ha ha ja nie przeciw Tobie, tylko mnie tak pasuje.
Myślę nad Hameln czy Moudry ale one na wypełniacze nie nadają się bo karpy zrobiły się ogromne, nadają sie na wystawne miejsce.
a jakie są inne na wypełniacze by były delikatne?
Haniu stipa zeszłoroczna u mnie przezimowała no powiedzmy że tak.Odbiła kilkunastoma źdźbłami,zakwitła na tyle że mam nasionka.Do wiosny mam czas na zastanowienie czy ją wysiać.
Dziś piękny dzień był.Em działał z budową a ja kończyłam pielenie truskawek i noc nas zastała ale parę fotek zrobiłam.
Jutro leniuchuję
Podmiejski ogródek 18:18, 07 paź 2017

Do góry
Kurczaczki, świetna dyskusja i ciekawe tematy.

Ja sobie myślę, że te wszystkie koszmarki estetyczne są po części wynikiem braku edukacji estetycznej i nauki desingu prowadzonej w szkołach.

A ślepe podążanie za trendami w każdej dziedzinie (np. asymetryczne fryzury, białe, na wysoki połysk kuchnie czy różnokolorowe pazury - wymieniłam kilka trendów z nie tak dalekiej przeszłości) chyba wpisane jest w społeczną naturę ludzką. Jesteśmy istotami stadnymi i trzeba mieć sporo wewnętrznej siły i odwagi, by podążać własną (różniąca się od ogółu) drogą.
Ogrodowisko też nie jest wolne od mód. Była moda na kulki bukszpanowe, była i na hurtowe zakupy cebulowe, na rozchodniki z rozplenicami, stipa miała swoje 5 minut, teraz w łaskach jest sesleria ...
Widocznie taka jest kolej rzeczy ...

Mirkowy ogród (początki) 08:47, 06 paź 2017

Do góry
Dawno mnie nie było
ale cudnie u Ciebie!
Hameln wysiewasz i w rok taka? wow
Szkoda że nie mam z czego zebrać nasion, ale pomysł rewelacja
przynajmniej nie przemarznie jak stipa... choć tę kocham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies