Kurcze, piekny ale nie wiem czy miałabym smialosc posadzić go przy red baronie taka krwawa rzeka...hmm, muszę przemyslec
Podoba mi się też krwawnik terracota ze stipa ale nie mam gdzie posadzic, żeby się nie gryzlo
Nie mam właśnie Ta rabata jest przy garażu, uprzątnęłam ją w tym sezonie i posadziłam 3 grujeczniki i ww. zestaw, bo już nie mogłam patrzeć na takie dość słoneczne miejsce i niewykorzystane.
ja bym posadziła pomiędzy trzcinniki tak bardziej z tyłu jakieś zawilce wysokie różowe,przed red baron i wykończyła albo jakąś żurawką albo bodziszkięm albo właśnie zwykłą tiarellą(wcześnie rusza,kwitnie na łososiowo a na jesieni się przebarwia)
ale ja jestem z tych upychających
terakotę przerabialam w dwóch miejscach,musi miec słońce i przepuszczalnie i trzeba usuwać całe pędy kwiatowe(aż do ziemi) żeby zachować ciągłośc kwitnienia i ładny wygląd kępy,bardzo szybko przyrasta w ciągu sezonu
No dobra, poobserwujemy
Jutro postaram się narysować ta rabate i podsumować propozycje zestawien.zobaczymy co najlepiej zagra
A Ty Iza, proszę cię obfotografuj u Ani wszyyystkoa szczególnie trzcinniki i Red barony