w piątek jaśminowiec wyglądał jeszcze tak, a teraz po upalnym weekendzie rozwinął dużo więcej wonnych kwiatków
ogrodzeniowy półcień
dwukolorowa szałwia - największa roślina na mojej bylinowej rabacie, z kwiatostanami ma ponad metr wysokości
w weekend udało nam się też zaolejować i zmontować ławeczki na ogniskową, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć. Mam też dwa domki dla owadów na bylinowej - fotki mam nadzieję zrobię jutro
Ania regularnie się do niego dobieramy
W tym, roku mamy w planie zrobić rabaty wokół tarasu, rabatę za domem (to nowość, nie pisałam tu o tym jeszcze...) i na koniec, jak starczy sił i czasu, powiększyć brzozową...
No bo przecież musimy jeszcze skończyć frontową, zbudować nowe skarpy na górce, zrobić plac w dole ogrodu i takie tam pierdoły... Hahahaha...
Prawda! Szałwia z seslerią mega!
Ja mam ją z ID... bo ja wszystko mam z ID
Ale nad seslerią dumam od trzech lat i chyba w końcu znajdę dla niej miejsce...
Szałwia pięknie wygląda z seslerią . Też mam podobny zestaw.
Czytam, że masz szałwię Deep Blue. Jak duża u Ciebie rośnie i czy nie rozkłada się? Musze wymienić swoją nn na niższą i bardziej zwartą bo mi się rozwala na samym brzegu rabaty a miała za obwódkę robić...
Asiu,
szałwia New Dimension Rose daje czadu
Bodziszek Max Frei, choć podzielony na maxa, wziął się za siebie ostro
rozplenice też się wybrały, wyraźnie się ostatnio zazieleniły, ale jeszcze są mało fotogeniczne
Werbena pierwszy raz przezimowała i cieszę się,bo niedługo będzie spektakl
Na tej rabacie jest Caradonna i mniejsza Depp Blue/chyba tak się pisze/ w towarzystwie seslerii jesiennej i Heufleriana oraz stipy
Spokojnie możesz przenieść siewki do gruntu
Ale wielka ta werbena. U mnie ,wysiana z Twoich nasionek, jeszcze w domu ale chyba czas już ja wysadzic na zewnątrz. Szałwia u Ciebie boska! !!!!!!!Co to za odmiana? Co jej towarzyszy?sesleria?