Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 10:01, 13 cze 2019

Nowa12 napisał(a)

Też zamówiłam tę Divę. Cena masakra ale podobnie jak ty liczę że będzie kwitła bezproblemowo i wynagrodzi koszty .

No to będziemy obie testować. Ja nim zamówiłam trochę poszperałam po forach ogrodniczych poszukując opinii. Niby jest chwalona.
Margerytka40 10:07, 13 cze 2019

makadamia napisał(a)
Łany szałwiowo-kocimiętkowe oszałamiające

Kocimiętka jednak dłuzej kwitnie niż szałwia. Pierwsza zaczęła, teraz szałwie mam już do przycięcia, a kocimiętka dalej w najlepsze sobie kwitnie.

Wkurza mnie prawdę powiedziawszy, bo chciałabym ją przyciąć, bo strasznie mi się rozwaliła na rabacie

Ja myślę, że kocimiętka dobrze wygląda właśnie w dużej masie, posadzona dość gęsto. Mam tę samą jeszcze w innym miejscu jako pojedynczy akcent i co, zero efektu, prawie jej nie widać i placek
Ta frontowa zachwyca jeszcze z innego powodu. Siedzi na niej masa motyli, jak dochodzisz i one wszystkie do góry podlatują to jesteś w chmurze motylkowej. Cuuudowne wrażenie. Moja latorośl bez przerwy testuje ten efekt
Margerytka40 10:11, 13 cze 2019

Mirka napisał(a)
Asia gdzie zamawiałaś tę Dive i za ile?

Napisałam prywatnie
sylwia_slomc... 11:14, 13 cze 2019

Nie nadrobie tekstu, ale po zdjęciaxch widac jak zaprocentowała twoja ciezka praca, ślicznie jest
Mariposa 18:48, 13 cze 2019

Asiu, przynajmniej trochę popadało, niewiele co prawda, ale choć raz odpadnie Ci podlewanie. Współczuje kotła w pracy. Oby do urlopu!
Bodziszek od Ciebie, ten dzielony na maxa, ma pierwsze kwiatki. A rozplenice poszły jak burza!
anna_t 13:41, 15 cze 2019

Asia kojarzę że kupowałaś wrotycz, susz czy nasiona?
AgataP 15:32, 15 cze 2019

wrotycz za płotem teraz rośnie
anna_t 15:51, 15 cze 2019

Może u Ciebie
Margerytka40 21:16, 16 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie nadrobie tekstu, ale po zdjęciaxch widac jak zaprocentowała twoja ciezka praca, ślicznie jest

Dziękuję Sylwia, no niektóre miejsca udało się prawie bezbłędnie wymyślić, obsadzić tak, że cieszą. Z innymi cały czas się baruję i czasem ogarnia mnie niemoc i zniechęcenie. Może, na pewno, powinnam trochę wyluzować
Margerytka40 21:21, 16 cze 2019

Mariposa napisał(a)
Asiu, przynajmniej trochę popadało, niewiele co prawda, ale choć raz odpadnie Ci podlewanie. Współczuje kotła w pracy. Oby do urlopu!
Bodziszek od Ciebie, ten dzielony na maxa, ma pierwsze kwiatki. A rozplenice poszły jak burza!

Cieszę się, że roślinki Ci rosną. Zaglądam co tam nowego u Ciebie .
Oby do urlopu, już resztką sił ciągnę normalnie, upały też nie pomagają, w ogrodzie nic nie działam bo przy tych temperaturach to tylko podlewać można