Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiaty we włosach 21:47, 15 maj 2017

Do góry

Daria urosną Ci floksy raz dwa.Hosty dopiero wychodzą i zauważyłam,że mam chyba białą, , muszę fotkę jej zrobić.Kalina jest taka, tylko jak zwykle już się mszyce wprowadziły ,musiałam ją pryskać. Wydaje mi się ,że nie ma pąków, muszę ją dobrze obejrzeć, w ub.r. może miała 5 kulek.

Mszyce zawsze wchodzą, moje też zaatakowane.
Urośnie Ci ładna i ładnie sie zagęści, zobaczysz
Ile lat ma Twoja kalina?
Ptasi gaj 21:27, 15 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Rulon z tylu. Fota z soboty, przed skoszeniem trawy.

Pomiedzy floksami i cyprysikiem sa posadzone roze i bedzie posiana maciejka i smagliczka fioletowa, biala bez efektu

Pieknie te floksy wygladaja , jeszcze nie widziałam tak fajnie posadzonych.
Ogród w remoncie 19:46, 15 maj 2017

Do góry
Asiu nie wiem pisalas o podwojnym floksie u mnke nje wiem o co chodzi napisz jeszcze raz.
Ubiorek taki ładny cos mu u mnie nie pasuje dwa razy kupilam na skalniak i widze w tym roku znowu go nie ma no trudno.
Za to floksy rosna na potege z 3 doniczek dohowalam sie takiego urodzaju.

U mnie niezapominajki ledwo z ziemi wychodza.
Ptasi gaj 19:40, 15 maj 2017

Do góry
Najwczesniej kwitna te jasno rozowe ala wrzos, pozniej kwitna jak widzisz te ciemnkejsze kolor tzw biskupi.

Jak będe na dzialce to zrobie fote w miejscu gdzie floksiki jeszcze nie byly rozkwitniete razem z jalowcem to jest zestaw.

Szkolki podaja, ze sa w sprzedazy floksy niebieskie to jest guzik prawda zamowilam takie i okazalo sie, ze takie mam wlasnie te w kolorze rozowym - wrzosowym. Chodzilam w zeszlym tygodniu po bazarku i oferowali jako niebieski oszukuja.
Ptasi gaj 19:28, 15 maj 2017

Do góry
Elu,śliczne masz floksy bardzo je lubię,a powojnik pamiętasz nazwę? Chciałabym kupić sobie właśnie taki wcześniej kwitnący. Chyba botaniczne kwitną tak wcześnie.
Kwiaty we włosach 15:38, 15 maj 2017

Do góry
Iza wróciłam od lekarza i co? Zwolnienie do końca tygodnia. Poczekajmy jak będzie kwitł bordowy żarnowiec, jest mniejszy ale barwę ma piękną i te gałązki nawet zimą zielone.Widziałam też z białymi kwiatkami. Zraz będę na Twoim skalniaku.

Daria urosną Ci floksy raz dwa.Hosty dopiero wychodzą i zauważyłam,że mam chyba białą, , muszę fotkę jej zrobić.Kalina jest taka, tylko jak zwykle już się mszyce wprowadziły ,musiałam ją pryskać. Wydaje mi się ,że nie ma pąków, muszę ją dobrze obejrzeć, w ub.r. może miała 5 kulek.

Moja glebo terapia 14:16, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Agatko to jest ta moja nieszczęsna bylinówka. W założeniu jest, że z tyłu tam gdzie tak na razie w miarę pusto hortensje dwie już rosną a jeszcze dwie chcę dosadzić, przed nimi ogryziona azalia (miała kwitnąć) i rododendrony, miskanty i zeribus. W tamtym roku pogrupowałam floksy, michałki, liliowce, trzy piwonie jedną w desperacji przesadziłam w tamtym tygodniu bo mi się wydawało że głębiej będzie ok drugiej nie zdążyłam bo się rozlało, i jeszcze trochę innych kwiatków ale to dopiero wszystko będzie kwitło w lecie a teraz jest hmmm zielono, dobrze że chociaż tulipany dają jakiś kolorek na jesień dosadzę jeszcze.

Nie wiem co tam posadzić żeby TERAZ w maju kwitło.
W tym tygodniu zapowiadają u nas ciepło, to wybieram się na wieś na kilka dni może i kanciki będą na razie to ledwo uporałam się z trawskiem.

Teraz pięknie kwitną wilczomlecze, przywrotnik, bergenie, gęsiówka, smagliczki, żagwiny, floksy szydlaste, skalnica, ale te znasz, zaczynają czosnki ozdobne, goździki, orliki, startują trzcinnki
Moja glebo terapia 12:58, 15 maj 2017

Do góry
Agatko to jest ta moja nieszczęsna bylinówka. W założeniu jest, że z tyłu tam gdzie tak na razie w miarę pusto hortensje dwie już rosną a jeszcze dwie chcę dosadzić, przed nimi ogryziona azalia (miała kwitnąć) i rododendrony, miskanty i zeribus. W tamtym roku pogrupowałam floksy, michałki, liliowce, trzy piwonie jedną w desperacji przesadziłam w tamtym tygodniu bo mi się wydawało że głębiej będzie ok drugiej nie zdążyłam bo się rozlało, i jeszcze trochę innych kwiatków ale to dopiero wszystko będzie kwitło w lecie a teraz jest hmmm zielono, dobrze że chociaż tulipany dają jakiś kolorek na jesień dosadzę jeszcze.

Nie wiem co tam posadzić żeby TERAZ w maju kwitło.
W tym tygodniu zapowiadają u nas ciepło, to wybieram się na wieś na kilka dni może i kanciki będą na razie to ledwo uporałam się z trawskiem.

Bawarka 10:42, 15 maj 2017

Do góry
Witam Kasiu tak Kanzan, na osiedlu to szpaler tych wisni, sa piekne. Masz tez duzo floksow bo wiosna nawet pozniej sa bardzo dekoracyjne. Floksy ktore mam to rozsady z 3 doniczek ten wrzosowy kolor. Tak rozsadzala, ze tyle wyszlo.

Ptasi gaj 09:19, 15 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zachod slonca

Ela jednak szmaragdy są niezawodne, widzę,że u Ciebie też królują floksy na skalniaku, Też mam w cegle rabatę tylko przeważnie same bylinowe, z większych to 2 róże pnące, budleje i clematisy.Te rabata z tym murkiem jaka duża jest? Masz ją gdzieś pokazaną w całości.
Ogrodowe kreacje 08:56, 15 maj 2017

Do góry
Kotek kojarzy mi się z milky way, ale ktoś miał sumienie, niech go licho weźmie.
Aurelia nie narzekaj na rodki, są ładne, tulipany podobne do piwoni.Ja pozbyłam się pigwy bo nie mogłam dać sobie z nią rady.
Skalniak cały w rozkwicie, jednak floksy, skalnica są niezawodne, jest jeszcze smagliczka, tą to widać z daleka. U mnie takie same floksy.
Ogród w Cichym Dworku 07:22, 15 maj 2017

Do góry
Aurellio - dziękuje Te murki powstały na samym początku,aby ziemia się nie zsuwała i jeszcze nie stał nawet dom.A floksy dopiero się rozrastają
Oczywiście zapraszam do spacerku po moim skromnym ogrodzie
Bawarka 00:13, 15 maj 2017

Do góry
Kasia ale mi sprawiłaś radość, floksy cudne, ten jasny fiolet mnie urzekł. W ogóle cały fiolecik mnie urzekł, rodek też, ja mam jeszcze parę sztuk, jeszcze nie kwitną.Pokazuj wszystko koniecznie, jest pięknie.
Eda, Mirella i Radziu też są zafascynowani. Jednak rośliny i ich barwy potrafią tyle piękna pokazać, ja bynajmniej jestem pod wrażeniem. To co lubię dużo i kolorowo, malowane pejzaże.
Bawarka 23:13, 14 maj 2017

Do góry
Jacie ale cudny dywan !!!
floksy szydlaste napisała Basia bo ja zapominam wciąż jak one się nazywają
Ogród w Cichym Dworku 22:54, 14 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Pogada dotarła i do nas - w końcu wyszło słoneczko
Na razie króluja floksy

]

Foto jak z zaczarowanej krainy
Ogród w Cichym Dworku 22:46, 14 maj 2017

Do góry

Na razie króluja floksy

Patrzę i podziwiam.
Ptasi gaj 19:43, 14 maj 2017

Do góry
Elu w końcu piękna pogoda, floksy już piękne kępy rozrośnięte, połączenie tawuł z berberysami na tle szmaragdów bardzo fajne Elu jak tam, skończyliście pompowanie wody, jak tam sytuacja...
Ogród w Cichym Dworku 16:09, 14 maj 2017

Do góry
Floksy wiosną są ogromną ozdobą ogrodu
Ogród w Cichym Dworku 15:37, 14 maj 2017

Do góry
Pogada dotarła i do nas - w końcu wyszło słoneczko
Na razie króluja floksy

Jeszcze troszkę i zakwitnie zawciag

Kwiaty we włosach 15:19, 14 maj 2017

Do góry
smagliczka

goździki

orlik

floksy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies