Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

frezja 12:39, 12 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

W tym miejscu rosną już dwie jeżówki koloru różowego, ale jeszcze nie kwitną, dużo osób pisze tutaj,że im się jeżówki same wysiewają mi jakoś nie chcą

Jak ładnie tu jakie Ty masz miskanty...wow. Okrywasz je na zimę ?

Z jeżówkami uważaj na grzyba..moje ciągle go łapią, a ja chemii prawie zero w ogrodzie. W tym roku wpadłam na pomysł, aby podlewać je nawozem do balkonowych; zaskoczona jestem, bo jakby ozdrowiały
_Martini_ 14:05, 12 lip 2017

Eee no takim jeżówkom też bym się nie oparła, choć zwykle nie robię spontanicznych zakupów
paulina_ns 14:19, 12 lip 2017

frezja napisał(a)

Jak ładnie tu jakie Ty masz miskanty...wow. Okrywasz je na zimę ?

Z jeżówkami uważaj na grzyba..moje ciągle go łapią, a ja chemii prawie zero w ogrodzie. W tym roku wpadłam na pomysł, aby podlewać je nawozem do balkonowych; zaskoczona jestem, bo jakby ozdrowiały

Dzięki Ewka nie niczym je nie okrywam, uznaje zasadę,że rośliny albo u mnie dają radę, albo nie.

Jeżówki mam drugi rok i odpukac tfu tfu nic mi nie złapały, ale faktycznie w ogrodniczym widziałam u niektórych całe liście w czarne kropki.
paulina_ns 14:29, 12 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Eee no takim jeżówkom też bym się nie oparła, choć zwykle nie robię spontanicznych zakupów

Martynka jeżówka ma piękny malinowy kolor, nie wiem czemu ale jakoś w innych kolorach średnio mi się podobają.

Co do zakupów skusiłam się, bo wiem,że mam jeszcze miejsce na nie teraz już skończyły się czasy, gdzie mogłam sobie pozwolić na wszystko co mi w oko wpadło. Najdłuższa rabata już prawie, prawie skończona, ale znając mnie i pewnie długo na miejscu nie usiedze hihi.
MirellaB 15:24, 12 lip 2017

Paulinka ładny kolor floksów kupiłaś, ale połączenie z hortensjami hmmmm jeszcze nie wiem czy mi się podoba hi hi Nie obraź się, bo wiesz, że ja zawsze szczerze

Jeżówki u mnie też się nie wysiewają. Z tego co ja wiem to wysiewają się te zwykłe, a odmianowe nie. Ja mam tylko odmianowe
Kawa 15:30, 12 lip 2017

Paulinko ślicznie
miskanty gracki? rzeczywiście wielkie powalają wyglądem
odmianowe jeżówki się nie wysiewają dobrze Mirellka pisze
malgorzata_s... 16:04, 12 lip 2017

Jak myślisz czy Lavender flower circus nadała by się do donicy?jaki to krzaczek jest?
paulina_ns 16:21, 12 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka ładny kolor floksów kupiłaś, ale połączenie z hortensjami hmmmm jeszcze nie wiem czy mi się podoba hi hi Nie obraź się, bo wiesz, że ja zawsze szczerze

Jeżówki u mnie też się nie wysiewają. Z tego co ja wiem to wysiewają się te zwykłe, a odmianowe nie. Ja mam tylko odmianowe

Mirelka wolę szczerze niż nieszczerze hihi sama ciekawa jestem tego połączenia w razie czego floksy wyląduja w przyszłym roku gdzie indziej zobaczymy, może będzie ładnie a Ty swoje z czym zestawilas?
paulina_ns 16:24, 12 lip 2017

Kawa napisał(a)

Paulinko ślicznie
miskanty gracki? rzeczywiście wielkie powalają wyglądem
odmianowe jeżówki się nie wysiewają dobrze Mirellka pisze

Tak Kamilka to są gracki, w tamtym roku stały jak zaklęte i zaczęły mnie denerwować, ale nauczyłam się,że czasem trzeba dać roślinom czas dwa sezony na pewno

No to rozwiązała się moja jezowkowa zagadka, a myślałam,że może znów wyplewilam
paulina_ns 16:29, 12 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak myślisz czy Lavender flower circus nadała by się do donicy?jaki to krzaczek jest?

Małgosiu wiesz,że ja ją mam krótko, ale póki mały krzak jest to wydaje mi się,że jak najbardziej, dosyć zwarty ma pokrój, ja mam pastelle w donicy na tarasie i powiedziałabym,że jest bardziej rozlozysta, ale może zapytaj się kogoś kto ma ja dłużej. Buziaki.