Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Krys 21:22, 12 lip 2017

No nareszcie pokazałaś w letniej odsłonie swoją mega bylinówkę a warzywnik chylę czoła
Makusia 22:10, 12 lip 2017

Agata masz Ty warzywnik! Oj raj na ziemi- a wariacje z cukinii-aź mi ślinka cieknie!
Piękny Twój ogród!
Krys 22:24, 12 lip 2017

Agata podaj przepis na cukinię z curry
Wendy79 23:16, 12 lip 2017

Czyż radość z własnych plonów jest nieporównywalna do innych radości ogrodowych? Dla mnie tak właśnie jest. Pysznogłówka Ci nie choruje? U mnie ma już łyse nóżki... I u mnie cynie zaczynają, w tym roku nie miks tylko jednokolorowe. Fiolety już, żółty prawie, czekam na resztę... Ściskam
kerii 23:51, 12 lip 2017

Piękna ta monarda ja posiałam na wiosnę do gruntu ale chyba przepadła i te żółte liliowce fajne i firletka i cynie. Z resztą u Ciebie wszystko ładne

O warzywniku to w ogóle nie mówię, żeby się nie denerwować z zazdrości

Cukinię do teraz w szafce nasionka leżą a buraczki sarenki mi przepikowały

A wstawiłam fotkę magnolii o którą pytałaś nie wiem czy to Suzan ona bardziej fioletowa niż różowa
bacowa 06:47, 13 lip 2017

AgataP napisał(a)

U mnie busz, przez te deszcze część roślin rośnie jak na drożdżach, zasłania inne i teraz nie wiem czy tak już będzie czy tylko to przez te deszcze, przesadzać na jesieni czy się wstrzymać... ech...

Kurcze, mam takie same odczucia na mojej bylinowej.
AgataP 08:42, 13 lip 2017

Krys napisał(a)
No nareszcie pokazałaś w letniej odsłonie swoją mega bylinówkę a warzywnik chylę czoła

Krysiu letnia odsłona się opóźnia, w tamtym roku floksy już kwitły, w tym roku się opóźniają. Warzywnik wymaga dopracowania, bo to dopiero pierwszy rok. Ale już jestem mądrzejsza
AgataP 08:59, 13 lip 2017

Makusia napisał(a)
Agata masz Ty warzywnik! Oj raj na ziemi- a wariacje z cukinii-aź mi ślinka cieknie!
Piękny Twój ogród!

Marta dzięki, że zaglądasz... może w końcu się wybierzesz na jakieś spotkanie w celu wymiany poglądów na ogrodowe tematy?? Lubię Twój pisany humor chętnie doświadczę go w rzeczywistości
AgataP 09:08, 13 lip 2017

Wendy79 napisał(a)
Czyż radość z własnych plonów jest nieporównywalna do innych radości ogrodowych? Dla mnie tak właśnie jest. Pysznogłówka Ci nie choruje? U mnie ma już łyse nóżki... I u mnie cynie zaczynają, w tym roku nie miks tylko jednokolorowe. Fiolety już, żółty prawie, czekam na resztę... Ściskam

Aga - warzywnik jest moją tegoroczną radością. Wiem już nieco więcej niż w ubiegłym roku. Zaczynam spisywać swoje "mądrości" by na wiosnę przyszłego roku mieć proste wytyczne odnośnie - jakie warzywa i w jakieś ilości

Kusi mnie wciąż jedno drzewko owocowe i chyba sobie je sprawię tylko miejsce uporządkuję, bo to poza warzywnikiem jest.
Poza tym muszę kupić jeżynę, bo moja padła, myślę o odmianie Navaho. No i porzeczka czerwona, mam miejsce na dwa krzaczki. Lub białą i czerwoną.

I więcej mięty, by lubimy bardzo.

Cynie - miałam czerwone, piękne były. Teraz poszłam w kolory, ale powinny być różne gatunki, zobaczymy. Kojarzą mi się z ogrodem babci, w przyszłym roku koniecznie jeszcze wcisnę lewkonie. Zapach ich jest upajający.
Babcia miała jeszcze lwie paszcze i mieczyki. Może i u mnie kiedyś zawitają.

AgataP 09:24, 13 lip 2017

kerii napisał(a)
Piękna ta monarda ja posiałam na wiosnę do gruntu ale chyba przepadła i te żółte liliowce fajne i firletka i cynie. Z resztą u Ciebie wszystko ładne

O warzywniku to w ogóle nie mówię, żeby się nie denerwować z zazdrości

Cukinię do teraz w szafce nasionka leżą a buraczki sarenki mi przepikowały

A wstawiłam fotkę magnolii o którą pytałaś nie wiem czy to Suzan ona bardziej fioletowa niż różowa

Nie wszystko, nie wszystko, ale nie mam już ciśnienia Zwalniam tempo, odpuszczam niektóre rzeczy. Teraz już chcę spokojnie podchodzić do tematu.
Wiem, co powinnam jeszcze zmienić i albo zrobię to na jesieni, albo na wiosnę... warzywnik to radość ... walkę z chwastami wygrałam dzięki Mamie, opiekowała się dzieciakami i wskoczyła na "małe" pielenie

idę obejrzeć