Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 21:24, 17 gru 2017

Do góry
aldonaz napisał(a)

Rdza i H. - czemu nie? Ja jestem zawsze otwarta na wyjazdy. Znalazłam fajną niemiecką stronę z zardzewiałymi ozdobami. Chyba coś zamówię. A na razie moje świeżutkie makóweczki.
Jeśli jeszcze nie wysłałaś, to dorzuć do koperty parę nasionek pallidy, plis

Świeżutkie makóweczki śliczne.
Podobnie jak i Jola też proszę o adres tej strony.
To właśnie tu 21:20, 17 gru 2017

Do góry
W tym roku dzięki uprzejmości Dziewcząt mam trzy nowe figurki zwierząt.
Zaklinacz węża, to prezent.

Nie potrafiłam oprzeć się 'reniferowym' domkom,

a także karnawałowym błyskotkom.

Dwa ogrody 21:04, 17 gru 2017

Do góry
Aganiu, pąki to ostróżka, a makówki zrobił mi na szybko syn i stwierdził, że są poza sortem, cokolwiek to znaczy

Moja bajka 20:59, 17 gru 2017

Do góry

tylko bombek muszę dowiesić, nawet już dokupiłam

WOW wymiata na całego! Bomba Kasiu!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:58, 17 gru 2017

Do góry
Kolejne przedświąteczne akcenty
Dwa ogrody 20:57, 17 gru 2017

Do góry
do choineczki brakło mi zielonego, jak dokończę to położę ostatni gadżet

dwie donice duże opróżniłam z ziemi już dawno, teraz zyskały zimowe ubranko, wianki to olbrzymy, wyplotłam wszystko, co nacięłam

Dwa ogrody 20:51, 17 gru 2017

Do góry

Ptasi gaj 20:49, 17 gru 2017

Do góry
Rybki maja się dobrze pod cienkim lodem.

Odbicie trawy w słońcu.

Jodła przybrała switelkami

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:42, 17 gru 2017

Do góry
tym razem na zamowienie x2

a w ogrodzie zielono i ponuro. Osiagnelam dno, nie chce mi sie nawet patrzec na rabaty
snieg jakis krazy w powietrzu ale zaraz znika.
Dwa ogrody 20:39, 17 gru 2017

Do góry
W tym roku wykorzystuję podpory pod rośliny

Ptasi gaj 20:36, 17 gru 2017

Do góry
Dzisiejsze fotki poniżej chmurki z których padła tzw krupa

Berberys przepiękny kolor listeczkow

Dwa ogrody 20:34, 17 gru 2017

Do góry
Łucjo, niestety, czasami trzeba się rozstać nawet z różą bez sentymentów.
Złocienie podbierają jedzenie od piwonii i pewnie dlatego rosną
Mirko, warzywniak to za dużo powiedziane, raptem trzy skrzynie na zieleninę i pomidorka koktajlowego. Właściwe warzywa siałam w starym ogrodzie. Tak chcę szklarenkę, jeżeli powstanie, to kosztem tejże pokazywanej rabaty. Nigdzie więcej miejsca nie znajdę. Na razie rysuję na papierze i myślę, jak z tego wybrnąć. Moje róże pod koniec lata też chorują.
Joku, róża rośnie na kutej podporze.
Po rabatach.....skaczę, omijam, wywijam i ...depczę czasami Też to mnie denerwuje, póki mogę, to wchodzę, jak już wyjścia nie ma to kopię.
Dorotko, dziękuję.
Ewo, dziękuję, to motywuje niezmiernie
Jankosiu, jakieś ozdoby wczoraj zaczęłam, bo najpierw chatę trzeba było wysprzątać. O agapantach wszystko powiedziała już Mira, dokładnie tak należy robić. Po tym, jak zmarzły mi cztery duże, pełne donice wiesz, że zaczynam od początku. Dlatego moje chucherka stoją w domu i rosną powolutku. W lutym je przesadzę, dostaną suchą kuleczkę na spód (Twój sposób, trzeba było widzieć minę młodszego, jak do garażu schowałam skrzyneczkę P) i potem trzeba je zasilać. Są żarłoczne.
Papryka ciepłolubna przecież
dziś u mnie

Miro
, zawartość rabaty zadowala mnie ale kształt już niekoniecznie. Rewolucje z tą rabatą będą wiosną. CW nie pachną. Ożankę mam nadal w tym miejscu, którejś wiosny ubyło ich troszkę bo niektóre nie odbiły, miejsca po nich szybciutko zagospodarowałam.
Szklarnię u Gabrysi mus dokładniej obejrzeć. Moja ma być mała, 2.5m x 3m. Większej nie wcisnę. I pewnie będę musiała zabrać katalpę, a to już spore drzewo.
Joluś za jakieś dekoracje dopiero się zabieram
Niczego nie kupowałam, wszystko z materiałów ze strychu Zaczęłam od ogrodu. W tym roku jest dzwoneczkowo dzięki Jankosi jak już straszyć sarenki to nie jednym dzwonkiem Serducho - dzwonek przywieziony kiedyś tam z gór

Choroby klonów, klon - Acer 20:23, 17 gru 2017

Do góry
Witam

Może komuś uda się rozpoznać co niszczy mojego klona? Drzewko jeszcze mlode, rok temu przesadzone, obecnie na stanowisku koło rododendronów. Problem pojawił się wiosną, zrobiłam przez lato 5 opryskkow (2 razy topsin i 3 razy inny preparat), co 2 tygodnie, ale problem jedynie "przyhamował". Wszystkie liście zgrabiłam i spaliłam ale boję się, że na wiosnę problem wróci i zarazi inne roślinki? Da się wyleczyć czy wykopać i odkazić ziemie?

Pozdrawiam i dziękuję za wszelka radę
Ogród Cioci cz. 3 19:42, 17 gru 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To zaczynam Dzisiaj Mikołaja więc i Mikołajki na pierwszy ogień

Mikołajki były bardzo udane...masz kolorowe niebo i ślady na śniegu nie zapomniane...życzę Ci z całego serca śniegu na Święta
Całuski dla Was
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 19:32, 17 gru 2017

Do góry
Wianki w sweterku

ogrodoweimpresjejolki 19:23, 17 gru 2017

Do góry
Przy okazji świątecznego pieczenia przypominam, Jolu, Twoje pierniczki w naszej ogrodowej kuchni.
Pamięć o Tobie nie zginie w pomroce dziejów.

Szmaragdowy Zakątek 19:22, 17 gru 2017

Do góry
Ja już prawie świętuję.
Mieszkanie posprzątane, choinka ubrana, prezenty kupione i ślicznie zapakowane, opłatek i sianko pod obrus też już jest…czekam teraz na biały puch z nieba i pierwszą gwiazdkę.

A to stroik do salonu dla mojego syna i dla jego dziewczyny (świeca w kolorze jednej ze ścian). Dotrze do nich niestety już po świętach.
Ogród Małej Mi 2017 19:22, 17 gru 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Drugi atak zimy zaczyna płynąć do morza.. poprzednie w całości się rozpuściło i spadło nowe.. obfite, ale też nietrwałe.

Woda z instalacji wydmuchana, przerębel włożona, część filtrów umyta (instalacja do wyczyszczenia na zimę) powyciągać jeszcze ciurkadła.. kilka traw związałam, a reszta po raz drugi naleśnik. Róż nie kopczykuję.. będzie co ma być.

Pięknie...czekamy na trzeci atak zimy...na Świeta w śniegu

Jak tam pewnie wszystkie prezenty spakowane...ogród jakże błyszczy i jeszcze masz kolory od róż

Lepienie bałwanków i cudowne focie z ogrodu ze śniegiem i słońcem też widziałam, ładnie uchwyciłaś)
buziakuję już przedświątecznie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:16, 17 gru 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
A w domciu...

I taką zimę lubię

Ja też...ogród, Święta i dom
Całuję
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:14, 17 gru 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

Cudownie wygląda to półkole z ławeczką...śnieg podkreślił udany projekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies