Na to pytanie nie można odpowiedzieć, bo skąd mogę wiedzieć czy 15 marca nie będzie ziemia zmarznięta i pół metra śniegu? Nie przesadza się patrząc na datę, ale na warunki pogodowe i glebowe. Ziemia musi być rozmarznięta i na tyle ogrzana żeby korzenie mogły się ukorzenić. W skale nie przesadzisz bo dołka nie wykopiesz
Dlatego zadaj to pytanie 15 marca to będę wiedziała co odpowiedzieć
Zrób linię trawnika, wytnij prosto i wybierz darń, bo trawa zabiera im wodę i zachwaszcza. Będą ładniej wyglądały i miały lepiej. Podlewaj, przydepcz dobrze, bo krzywo rosną.
Dereń biały - Cornus alba czerwone gałazki wskaszują na odmianę 'Elegantissima' lub 'Sibirica' zależy to od tego, jakie mają liście, popatrz sobie w necie.
Przyłączam się do słów uznania. Jestem oczarowana i ogromnie żałuję, że nie trafiłam wcześniej na stronę Ogrodowiska z Pani projektem. Tak się niestety skupiłam na doborze roślin, że nie pomyślałam, że można stworzyć ogród monochromatyczny.
Podpowiedzi dla Ciebie to taka zabawa jak z kilkuletnim dzieckiem. Ty jako Mama, która oczywiście udaje, że nie zna odpowiedzi i głaszcze dziecko po głowie mówiąc "jak dobrze, że Cię mam, sama bym na to nie wpadła"