Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród niby nowoczesny ale... 10:12, 20 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Poduchy lawendy urocze. I ten miskant szumiący przy tarasie. I prostota grabów i rozplenic. Dobrze wiedzieć, że 'Everillo' może rosnąć w cieniu całkowitym, bom właśnie posadziła.

Miło Cię widzieć.

No i fajnie

Ogród niby nowoczesny ale... 09:27, 20 paź 2016

Do góry
Poduchy lawendy urocze. I ten miskant szumiący przy tarasie. I prostota grabów i rozplenic. Dobrze wiedzieć, że 'Everillo' może rosnąć w cieniu całkowitym, bom właśnie posadziła.

Miło Cię widzieć.
Ogródek Iwony II 23:19, 19 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

POlinko, byłam u Ciebie.
Jazzy podpowiada, że te kwitnące gracki, to mogą być Miskant Kleine Silberspinne.

To jesteśmy dwie ... ja tez obstawiam u mnie Silberspinne
Ogródek Iwony II 23:16, 19 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć
Odpisałam u siebie o moich kwitnących Gracilimusach.
Zimą chyba będę doktorat o nich robić

POlinko, byłam u Ciebie.
Jazzy podpowiada, że te kwitnące gracki, to mogą być Miskant Kleine Silberspinne.

Tawuła japońska - Spiraea japonica 22:10, 19 paź 2016

Do góry
Dziękuję Danusiu świetne rozwiązanie bardzo mi się podoba..

Rabata od strony zachodniej wiec wszystko będzie pasowało.
Rozumiem ,ze hortensje limelight mam przenieść przed tuje.
Blisko siebie rosną 2 koreanki {mozna je ciąć?}i tam zmieści sie tylko
1 miskant. To co mam przenieść to jodła mandżurska a co znaczą zielone kreski na płocie?
Trzey sliwy wisniowe mam w innym miejscu .

Posadziłam jarzebinę nie wiem po co {widać patyk nad pierwszym zaznaczonym cisem], tam by pasowało inne drzewo , ona sie zlewa z tujami.

Prosze podpowiedz jakie oraz czy dobrze myślę podsadzić kolkwicje chińską tawułami crispa.

Narobiłam juz tyle błędów .

Jestem taka uszczęśliwiona , że chyba nie bedę mogla spać. Jak wszystko uporzędkuje to dopiero pokażę mój ogród

Pozdrawiam i jeszcze raz wielki dzieki

Ogród niby nowoczesny ale... 21:49, 19 paź 2016

Do góry
Kopytnik

miskant malepartus...

Mój zielony świat 16:52, 19 paź 2016

Do góry
Magnolia tripetala i klon Dessectum Garnet w jesiennej szacie

Po pniu catalpy wspina się winnik zmienny Elegans, zwany koralikowym pnączem. Śliczny, wdzięczny, oryginalny, bezproblemowy

Winnik i charakterystyczne liście tulipanowca, on też ładnie jesienią się przebarwia

Za kurczaki robią też: ginkgo, sumak, miskant
Tawuła japońska - Spiraea japonica 16:16, 19 paź 2016

Do góry
Walerianka napisał(a)

Wczoraj zakupiłam tawuły Firelight i myslę co dalej.
Tuje zachodzą łukiem na trawnik i zasłaniają taras , dalej odcinek do tamaryszka.
Obecnie pod płotem rosną hortensje limelight a wszystko przed tujami przeniosłam w inne miejsce.
Odcinek od tui do tamaryszka chce powiększyć aby uzyskać wiekszą rabatę.

1. Hortensje
2. Tawuła
3. Lawenda jeśli jest tu słońce a jak nie ma to niższe bodziszki
4. Borodwe krzewy cięte w kulę ( niska drobniejsza odmiana pęcherznicy) lub tuje Danica w ostateczności zielone
5. Cisy kolumnowe
6. Śliwa wiśniowa 'Nigra'
7. Miskant 'Variegaus'
8. Czerwone kulki to może być kolumnowy berberys np. 'Red Pillar'

Świerki które masz musisz ciąć w stożki, bo inaczej zabiją wszystko na tej rabacie kiedyś za kilka lat, jeden całkiem przesadź ten przekreślony.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:09, 19 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje Droningi lekko bordowego złapały...ale żeby to jakoś widoczne było...nie powiedziałabym...

U mnie tez nie, czekam, ale chyba drugi raz bym ich nie kupiła, dla różnorodności mogą być.

mój Mariken jeszcze nie żółtek

czerwienieje miskant Africa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:11, 19 paź 2016

Do góry
Marzena mój ambrowiec też cały zielony. Może w środku kilka żółtych liści ma.
Berberysy też się jeszcze nie przebarwiły. Tylko miskant Graziella i hosty. Ciekawe że ML ani Gracillimusy się nie przebarwiają. Mam jeszcze miskanty silber coś tam i też są zielone.
Ogród na glinie 14:10, 18 paź 2016

Do góry
Agatek napisał(a)

Jak na jesieni naoglądam się Waszych traw to mam chęć jechać i sobie kupić tym bardziej, że teraz jest chyba większy wybór niż na wiosnę, ale skoro sezon już mam zamknięty to poczekam
i powzdycham to Twoich miskantów

No mi ten mój miskant Graziella z dnia na dzień bardziej świeci za oknem kuchennym. Ładnie się przebarwia, co niełatwo uchwycić na zdjęciu.
Ogród Nety- moje marzenie 13:44, 18 paź 2016

Do góry
Gosiu przewodni ma być biały i jego odcienie, stąd białe hortensje, białe róże, odętka. Dojdzie pewnie jeszcze kilka roślin białych lub bardzo jasnych (miskant Variegatus plus miskant kwitnący na biało- jeszcze nie wiem jaki, jarzmianki, krwawnik kichawiec).
Bardzo podobają mi się u kogoś monochromatyczne ogrody, ale u mnie wydawał mi się smutny i przytłaczający, dlatego zaczęłam wprowadzać kolory- czerwony (red baron, żurawki, rozchodniki, róża), żółty (cyprysiki, żurawki, trzmielina, słoneczniczki) i fioletowy (lawenda, szałwia). Ale to mają być dodatki.

Rozczarowały mnie np. hortensje Baby Lace, które kupiłam ze względu na to, ze lubią stanowisko słoneczne, sa niby białe, ale tak szybko się przebarwiają na ciemno czerwono, ze teraz ich w ogóle nie widac w ogrodzie. Pewnie je wymienię. Lubię jasne, żywe kolory, ale jednak kolory
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:23, 17 paź 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Asieńka SKARPISKO imponujące!
A rośliny jak najbardziej w moim stylu! Ja perowskię dałam między stipę oraz na moją kuchenną-podokienną-eksperymentalą rabatę. Tam to dopiero mam różnorodność. I szławie, i perwoskie, i miskant i overdam, kocimiętka, krwawnik, campanulla, czosnek, rozwar, rozchodnik i hosta... Trzeba się gdzieś przekonać

No skarpa u mnie jest ciężka do ugryzienia. Chwilę by mi zajęło wypunktowanie wszystkich jej wad :/ Mam nadzieję, że uda mi się w rezultacie natrafić na takie rośliny, które tą moją skarpę przynajmniej zniosą nie mówiąc o polubieniu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:12, 17 paź 2016

Do góry
Asieńka SKARPISKO imponujące!
A rośliny jak najbardziej w moim stylu! Ja perowskię dałam między stipę oraz na moją kuchenną-podokienną-eksperymentalą rabatę. Tam to dopiero mam różnorodność. I szławie, i perwoskie, i miskant i overdam, kocimiętka, krwawnik, campanulla, czosnek, rozwar, rozchodnik i hosta... Trzeba się gdzieś przekonać
Ogród na glinie 18:10, 17 paź 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
własnie miałam pytać co to za miskant ale już wiem że Graziella
śliczna rabata potwierdzam słowa innych
i te zżółknięte hosty ładnie wyglądają

Hosty aż w oczy świecą. Oby nie zbrązowiały szybko.
Ta jesień to taka ulotna chwila.
Ogród na glinie 13:43, 17 paź 2016

Do góry
własnie miałam pytać co to za miskant ale już wiem że Graziella
śliczna rabata potwierdzam słowa innych
i te zżółknięte hosty ładnie wyglądają
Beskidzkie marzenie 08:20, 17 paź 2016

Do góry
A oto miskant

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:35, 16 paź 2016

Do góry
Cudnie a jakiż to miskant ma takie ładne kwiaty? u mnie chyba za zimno abym doczekała takiego widoku to chociaż u Ciebie popatrzę
Pozdrawiam
Zielona odskocznia 17:23, 16 paź 2016

Do góry
miskant gracillimus chce zakwitnąć w tym roku

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:58, 16 paź 2016

Do góry
kami napisał(a)

Tak wyżej a niżej miskant- to Coś? trochę mi bober przypomina

To niżej to kostrzewa Maire'a
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies