Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

AgataP 14:57, 10 lis 2016

Na jakiego derenia masz chrapkę ?
Gruszka_na_w... 15:10, 10 lis 2016

U mnie green Carpet zaczął się przebarwiać w sierpniu i dopiero teraz gubi listki. Dosyć długo cieszył mnie ognistym kolorem. I masz rację, wiosną też jest przepiękny.
Jesienna odsłona ogrodu- uwielbiam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margarete 15:58, 10 lis 2016

mira napisał(a)
Zaglądam do podróżniczki , liści masz więcej i masz fajniej że je masz. U mnie tak zimno nie jest ale myślę że różę możesz przesadzić przecież to najlepszy moment na przesadzanie róż - w donicy zostawić ryzyko większe.

pozdrawiam

Cześc Miro,
niedzielne liście czekają w worach na weekend bo będą przetwarzane a już nowe pospadały...cóż jesień

Masz racje, posadzę ja jeszcze - jak to dziewczyny mówiły ...dopóki szpadel da sie wbic w ziemie to mozna działac. Ona ma jeszcze liscie i kwiaty - oberwać mam przed okopczykowaniem ?

Margarete 15:59, 10 lis 2016

yolka napisał(a)

Miałam na myśli Twoja różową róże, która jeszcze kwitnie. Róże które mam od was posadzone, w sobotę będę kopczykować

To ja cię źle zrozumiałam...

Ja swoich jeszcze tez nie okopczykowałam, poza tymi przesadzanymi...ale w ten wekeend mam dzieci u siebie to pewnie tez nie dam rady, muszą jeszcze poczekać
Margarete 16:01, 10 lis 2016

AgataP napisał(a)
Na jakiego derenia masz chrapkę ?

Na kousa .... Śliczny jest i nieduzy do mojego niedużego ogrodu, kwitnie wiosną (podobno dopiero po kilku latach od posadzenia...) i przebarwia sie jesienia....warto rozważyć to zima i zaplanowac miejsce - z tym bedzie najgorzej...
Margarete 16:03, 10 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie green Carpet zaczął się przebarwiać w sierpniu i dopiero teraz gubi listki. Dosyć długo cieszył mnie ognistym kolorem. I masz rację, wiosną też jest przepiękny.
Jesienna odsłona ogrodu- uwielbiam.

No właśnie - warto go mieć, lubi cięcie, bezobsługowy jest a do tego zima te bezlistne gałązki z czerwonymi owockami wykorzystywałam do ozdób świątecznych, jedyna wada to że troche kłuje...ale cóz to berberys przecież
Pozdrawiam Gruszko !
Kasya 18:37, 10 lis 2016

no wlasnie...u mnie tez sloneczka brakuje
ale kolorki i tak masz piekne nawet jak ponuro

a ten zolty miskant z szerokimi listkami to jaki ?
UrsaMaior 18:41, 10 lis 2016

Kaśka, jak to słońca Ci brakuje? Dziś znów była lampa cały dzień!

A tak poza tym to dobry wieczór gospodyni
Rench 15:31, 13 lis 2016

Liście wygrabione,pewno teraz już dekoracje zimowe obmyślasz
AgataP 16:48, 14 lis 2016

Małgoś, zaglądam i ja do Ciebie... zrobiłaś zdjęcie bałwankowi? U mnie Zośka nie może się doczekać większej ilości białego puchu...