Ania ale stipa wsadzona tam z myślą o przetrwaniu zimy- specjalnie wciśnięta między lawendę, żeby jej ciepło było
Ja uwielbiam stipę, i mimo, ze nie wiem gdzie, to wiem, że ją chcę- najlepiej wszędzie
Bo ja zmarzłuch jestem i często w gorącej wodzie sie kąpie
Kancik od sznureczka robiony
O Twoje plany się nie bojam, wiem kto czuwa rzetelnie ostrzegam, że stipa może Ci lawendę przykryć
Ola, u Ciebie tyle się dzieje, nie nadążam już. Rabata frontowa, taka w Twoim stylu, stipa, rozchodniki i bukszpany - SUPER to wykombinowałaś. Skąd Ty bierzesz czas na ogarnianie ogrodu w stopniu wypieszczonym i jeszcze na forum? Podziwiam
Tez mam kilku stałych rezydentów w oknach ale staram się nie ingerować w ich życie. Dopóki trzymają się w bezpiecznej ode mnie odległości
Brawo My Beaciu *
Cieszy mnie bardzo, że akceptujesz wykonanie. Nieźle musiałaś mnie rozbujać bym zatrybiła
Bombonierka lubię to określenie
Trójklapowy zaczyna się czerwienić, na południowej ścianie miejscami już krwiście. Żeby jak najdłużej bez przymrozków się obyło bo najmniejszy od razu ścina liście.
Na Twoim domku będzie pięknie wyglądał
Czasem pajęczyny są zachwycające, ta wybitnie nie
Nie wiedziałam, że taka odmiana istnieje Pasowałaby mi pod pergolą przy tatarakach Widziałam przed chwilą u Ciebie, śliczności. Ciekawe czy kotki też różnią się różnią ?
Tofik vel krzywy zawsze był uroczy
To ja się uczę od was wszystkich. I u kogo jak u kogo ale to u Ciebie można się kompleksów nabawić, perfekcjonistko
Ja dziś nieduże ale za to trzy
Dzięki ale pięknie to Ty masz - miszczynio
Będą
Ogólnie trawy śmiecą ale to trochę później, zimą. Stipa teraz z włosem rozwianym paraduje i wciąż pełno luźnych źdźbeł leży wszędzie. Zbierać nie nadążam. I już sie boję tych trylionów siewek
Tofik teraz trochę się wyciszył ale i tak ma fantazję ułańską
Już się tego nauczyłam, że należy trawić powoli ale bez inspirujących podpowiedzi dalej siedziałabym w miejscu albo naćpała wszystkiego bez sensu
Jestem wdzięczna za to forumkom i forumom
Buziak Asiu :*
Chyba nie widziałam, pokazywałaś ??
Zniecierpliwiony był bo pora obiadku minęła a ja łażę i do domu się nie kwapię
Wejściowa dziś już inaczej ciut wygląda
Jestem bardzo często u Ciebie ,ale mało sie odzywam ,bo mi wiecznie dech zapiera
Masz przepiękny, cudny ogród........ ( ale się rozpisałam ,że ho ho )
Grabowa rewelacja ,kot model
Jeszcze stipa z rozchodnikami i jeżówkami - świetna
Powiedz mi proszę ......ten zawilec jesienny - ile sadzonek tam dałaś ,ze jest tak fajnie dużo gęsto
.....nadaje sie on przed hortki ,czy jest za wysoki ?
Do tego wszystkiego przydałby się jeszcze porządeczek ale sie nie da Stipa robi straszny bałagan, nie nadążam źdźbeł zbierać I do tego wszystko wkoło zielenieje od glonów. Tak mokrego roku nie pamiętam. Ogród przez to wiele traci na uroku ale cieszę , ze się że aż tak bardzo tego nie widać
Dzięki Kasieńko
Dzisiaj wkopałam miskanty ML, tuje Danika i jeżówki Mini Belle
Jutro wkopię tutaj czosnki i tulipany
Wiosną dojdzie stipa i może żurawki, jak przeżyją rozmnażanie.
Mąż przeturlał głaz na przyszłą żwirową rabatę.
Przy siatce za kilka lat będzie ścianka, ale na to finanse muszą się uzbierać. Tymczasowo wiciokrzew jest wsadzony.
W dziurze przed głazem wyląduje kosodrzewina, i na tym mi się pomysły na żwirówkę skończyły.
Z tej rabaty zabrałam Hakone, chcę tu zrobić dwa czworokąty traw (lub nietraw) pomiędzy żurawkami i bukszpanami
(żurawka Marmelade na dole i żurawka NN zygzak)
w 1- w 2018 będzie stipa i czosnki; potem ?????
w 2- chciałam turzyce blue zinger - ale za mocno się rozrasta więc nadal ????
jak nic nie wymyślę to wiosną będzie stipa tulipany a później się zobaczy
Hakone Beni Kaze przesadziłam do bukszpanów (takie trochę mizerne jeszcze te bukszpany bo dopiero je zaczęłam dopieszczać na tej rabacie)
Mmmm, bergenia z trawką . Odgapię, dobrze? Bo u mnie teraz rosną obok siebie w grupach a chętnie wplotłabym jedno w drugie .
Stipa może ma za mało słońca???
Cieszę się z tych zdjęć - nareszcie mogę się zorientować co i gdzie . A ta bylinowa to urosła jak na drożdżach. Bardzo ładnie wygląda. Ten schowany bukszpan zagra w zimie . Zdumiałam się zawilcem - mówią, że on do cienia a ten na słońcu Ci tak ładnie rośnie? Podlewasz go dużo?