Wiem o co chodzi, jak go się nie spieszy mogę go ładnie narysować w programie . Podaj tylko wymiary. Chcesz całkiem zlikwidować rabteawe z boku domu, rozumiem? Rzeczywiście szerokie krawężniki chyba lepsze gęsto ułoźone.
Mam i nie jest to najładniejsza róża nawet specjalnie nie mam jej zdjęć w tym sezonie. Rośnie raczej luźno, kwiaty ma do teraz, ale nie ma efektu wow. Podoba mi się jej zapach jak krem nivea Jeśli teraz bym miała kupować z pewnością bym jej nie wybrała, jest wiele innych ładniejszych. Liście takie słabo zielone matowe. Kwitnienie miała spore in plus, że kwitnie jako pierwsza. Gdyby nie to że złapałam ją na wyprzedaży w LM za 15 zł nie skusiłabym się.
Nazwy jabłonki nie znam, szara reneta to nie jest. U córki w ogrodzie jest poniemiecka złota reneta. W lutym poproszę o zrazy. Teraz mogę najwyżej nasionkami, wiem tylko, że to zimowe jabłka i mogą długo poleżeć.
Tu moje pigwy z tego roku.
No nie wiem jak po wichurach, bo nie byłam. Może w piątek będzie odpowiednia pogoda na moje wyjście. Jabłuszka są u sąsiadki, ale się ze mną dzieli. Pojechała na groby w poznańskie, i jak wróci zrywać będziemy. Ze 2 skrzynki duże jeszcze będzie do ogarnięcia. W moim ogrodzie tylko pigwa i pigwowiec, ale pigwę już zagospodarowałam, a pigwowcowe kwiatki zmarzły w maju. Obyło się bez nadmiaru.
Fajne te piny .... te krawężniki mają 1m długości ,20 cm szerokości ....muszę pomierzyć cały ten kawałek ,żeby jakoś to fajnie wyszło ... .
Trawa niestety nie wytrzymuje 33kg psa a jak będą ścieżki ,to łatwiej ją nauczę ,gdzie może biegać
Najgorzej ,że tam też spad jest
Tu jeszcze raz fotki miejsca do zmian
Może jak to pomierzę ,to pomożesz mi rozrysować tą rabatę ? Nie mam takich zdolności
Na tych zdjęciach dolnych( pod skarpą z rodkami ) widać ile potrzebuję mniej więcej miejsca dla kosiarki ....
Już mi trochę lepiej ...ketonal działa ,ciekawe ,czy jutro wstanę ....a na cmentarz chcę jechać ...
Edit
Takie tez fajne
Tą trawę chcę zlikwidować i przez całość od przedogródka do skalniaka chcę zrobić rabatę żwirową ,tylko ,że muszę zrobic w niej ścieżkę do przejazdu kosiarką ..(.. zastanawiam się nad krawężnikami na płasko ....o coś takiego ...zdjęcie z neta
[zmoderowane]
A przy płocie chcę pociągnąć cisy ( widać na fotce ,gdzie sie kończą ? ) plus ewentualnie jakieś trawy ,....
Vanilki ,jeżówki do przesadzenia ? Chyba ....
...do wiosny może jakoś sensownie to wymyślę .....z Pomocą
Nie wiem czy jasno to opisałam ...postaram sie to rozrysować i pomierzyć ...
Tu trochę od przodu widać
Mnie osobiście w tym połączeniu z trawami sie podobają to zdjęcie mi sie bardzo podoba takie jakby pieprzem oblepione
Zresztą cała jesienna sesja super
Ps. Nadal podziwiam wianki i coraz większą mam ochotę spróbować je robić
Róża ponawia kwitnienie. W tym roku były 3 fale kwitnięcia. Tak wyglądało "drugie tłoczenie".
Jest rzeczywiście piękna i na dodatek obłędnie pachnie. Kupiona w sklepie ogrodniczym w Mościskach, ale bez nazwy odmianowej.
Naszym ogrodem osiedlowym zajmuje się profesjonalna firma ogrodnicza. Liczę więc, że jak dostali zielone światło od Zarządu Wspólnoty, to podejdą do sprawy poważnie.
Mój niebieski clematis to odmiana Cecile. Dzięki za przypomnienie, żebym go nie cięła. Ide oglądać do Ciebie.