Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 13:39, 06 gru 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród rabata wygląda wspaniale Lekka i romantyczna, ani grama miejsca na chwasty, ale jak ty ją sprzątasz nie mając gdzie nogi postawić?

Sylwio tak jak piszesz na chwasty nie było miejsca od czasu do czasu coś wyskoczyło to stopę dałam radę postawić Jestem z niej zadowolona, cały sezon prawie nic tam nie robiłam.

Ogród w remoncie 13:36, 06 gru 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:28, 06 gru 2017

Do góry
U mnie śnieg to już spłynął ,od wczorajszego popołudnia pada deszcz...mówię wam tragedia

Byle do wiosny...może łaskawsza będzie

Ogród w remoncie 13:26, 06 gru 2017

Do góry
Asiu, myślę że likwidacja tego trójkącika to dobry pomysł.
Jak będziecie robili kostkę, to położyłabym ją tak:

i między domem a podjazdem posadziła rośliny.

jeśli czujesz wielką potrzebę (boisz się, że za dużo kostki będzie), to można zrobić oddzielną, trójkątną rabatę w kostce:

Tą rabatkę zrobić wtedy na podwyższeniu, nawieźć dobrej ziemi i sadzić, co pasuje.
Ale ja takiej potrzeby nie widzę.

Aaa, jak będziecie robili tą rabatę, to zróbcie odprowadzenie wody z rynien w ziemię - rury rozsączające. Tak, jak ja zrobiłam na swojej rabatce pod domem.
Kolorowy ogród na piasku 13:23, 06 gru 2017

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj Vivo,
Z Twoich rabat można się uczyć kompozycji, cudnie masz. Fajny ten ciemny łubin, ciekawa jestem, co to za odmiana?
Podobno u Ciebie sucho, a jarzmianki masz w takiej dobrej kondycji.

Tamaryszku, ten łubin to Masterpice. Ciekawa jestem jak przezimuje, bo to wiosenny zakup.
Po tylu latach ogrodowania na rabatach mam już ulepszoną ziemię i większość bylin ma zapewnione dobre warunki. Gorzej z drzewami czy krzewami, które muszą sięgać głęboko - tam już niestety sam piasek.

Z nowości łubinowych mam jeszcze Manhattan i Persian Slipper. Nie było spektakularnego kwitnienia, bo sadzonki młode i dzielone.

-

Kolorowy ogród na piasku 13:04, 06 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)
Vivo obejrzałam letnie fotki - masa kwiecia, masa piękna i masa roboty

Smuci, że róż na fotkach trudno wypatrzyć no cóż taki rok.
Widziałam ponownie róże Open Arms - jak ona w tym sezonie u Ciebie??

pozdrawiam

Miro, mimo tak trudnego roku róże też były
Pytałaś o Open Arms (bardzo dawno to było) - przemarzła do kopczyka i późno zakwitła ale do jesieni uzyskała dawna wysokość. U mnie chyba ma mało słońca bo kwitnie mało okazale ale to bardzo zdrowa i wdzięczna różyczka.

Kolorowy ogród na piasku 12:53, 06 gru 2017

Do góry
Dziękując wszystkim za odwiedziny i miłe wpisy letnie wspomnienia

Kolorowy ogród na piasku 12:52, 06 gru 2017

Do góry
Wiedziałam, że ze mną jest źle ale nie pomyślałam, że aż tak
W żadnym wypadku nie miałam zamiaru nikogo dręczyć
Czas na poprawę

Po tak długiej nieobecności trudno podjąć decyzję od czego zacząć ale skoro jest zima a raczej była (dziś już nie ma śniegu)to pokażę zimę. Dla mnie nic ciekawego, bo okropnie jej nie lubię

Dużo ciekawiej było kiedy był sam szron

Ogród w remoncie 12:44, 06 gru 2017

Do góry
W pierwszych planach pod smakami miały być zimozielone kulki i hakone a tam gdzie niebieskie lawenda(może jednak spróbować tak zrobić?)
Po drugiej stronie chodnika zaznaczyłem jak będzie przebiegała linia rabaty.

Ogród w remoncie 12:26, 06 gru 2017

Do góry

Zrobiłam nowe
Bardzo sucho to jest bliżej bramy ,na dodatek skała. Tam gdzie zaznaczyłem na planie jest ok. Pod samymi smakami raczej półcień. Na obrzeżach więcej słoneczka. Może jak bym nie obsypywała pni? Można zrobić tam opaski . Bardziej mam wątpliwości czy to będzie dobrze wyglądało.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:59, 06 gru 2017

Do góry
Tak to wyglądało z kasztanem. No ładnie było, ale takiego kolosa w tym miejscu już nie chcemy. Do domu wchodzimy tu na prawo od kasztana. Ta furtka na lewo od kasztana jest do studni. Płot będzie zmieniony na murko-ruiny ze starej cegły.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:46, 06 gru 2017

Do góry

Danusiu z jakiego cisu są zrobione te stożki? Jak długo czeka się na taki efekt jak u Ciebie?
Małymi kroczkami do celu... 11:35, 06 gru 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Macham zasypało Cię ? ........miłego weekendu

Madziu śniegu to ja na oczy nie widziałam cały tydzień z całą trójka w szpitalu byłam, rotawirus ich dopadł i masakra jakaś była dziś na szczęście już w domu i powoli przygotowujemy się do świąt, jakieś tam ozdoby już wyciągnęłam, kolejny Skrzat wprowadził się do nas i myślę intensywnie nad przystrojeniem tarasu na razie zamieszkał na nim świecący renifer i więcej pomysłów brak pozdrawiam!

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:29, 06 gru 2017

Do góry
tak to tzw papierowa wiklina, różne rzeczy z tego wyplatam, koszyki, choinki, gwiazdki
te skrzaty dół też mają pleciony, czapa się zdejmuje i można coś tam schować

domki z piernika tylko i wyłącznie lukrem kleję, jak trzeba gdzieś podeprzeć to wykałaczkami się wspomagam, trzeba pamiętać żeby je później usunąć . Ozdabiam przed klejeniem kiedyś próbowałam coś tam z rozpuszczonymi landrynkami ale to nie dla mnie, chociaż fajnie wyglądają takie szkliste okienka
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:11, 06 gru 2017

Do góry
I jeszcze

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:05, 06 gru 2017

Do góry
Magda, nie zdążyłam zrobić fotek ośnieżonemu ogrodowi, ale jak sądzę da się to nadrobić .
Z prezentami też zawsze mam kłopot, zazdroszczę ludziom którzy potrafią, tak jak mówisz, znaleźć fajne, ładne i tanie. Ja nigdy nie wiem co komu kupić .

Coś mnie dziś naszło i w mżawce pstryknęłam kilka ujęć mocno jesiennego, łysawego ogrodu . Trochę niewyraźne ale zawsze to jakieś obrazki .

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:51, 06 gru 2017

Do góry
Dziekuję Basiu Rownież wszystkiego co najlepsze

Hof Tüschenbonnen 10:43, 06 gru 2017

Do góry
Anda napisał(a)

To pewnie będzie jakaś wiśnia tybetańska chyba, że źle widzę
Ogród w remoncie 10:34, 06 gru 2017

Do góry
No właśnie to żeby całość była rabatą raczej nie przejdzie. Myślałam żeby tylko pod sumakami zrobić rabatę,ewentualnie roozciągnąć ją na ten trójkąt między werandą a domem od strony wjazdu. Bez trawnika. Coś w ten deseń

Ogród Ommertalhof niedaleko Lindlar 10:28, 06 gru 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Ewa wiesz, że mój wzrok kiedy oglądam zdjęcia ogrodów teraz jest skupiony wyłącznie na jednym więc może pamiętasz co to było za drzewo?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies