lakuję))tez lubie zimę i zima w tym klimacie ma byc!!!
ludzie psioczą w zimie na zimę ...jakby pierwszy rok w tym kraju mieszkali nie wiedzieli że zima to zmia ....do zimy sie trzeba mentalnie przygotowac ...zaplanowac na ten czas inne zajecia ...i nie narzekać bo takim gadaniem i zrzędzeniem to sie wywołuje niepotrzebnie śnieg i przyrozki w maju (((
Aniu wiem, że masz jarząba szwedzkiego prawie od początku. Czy on szybko rośnie? Łapie jakieś choróbska i trzeba pryskać? Jak duży jest teraz? Tak wypytuję, bo zamówiłam sadzonkę i planuję miejsce dla niego. A i czy faktycznie ładnie przebarwia się jesienią na żółto? W necie piszą, że osiąga około 12 metrów, a czy bardzo się rozrasta na szerokość?
W porównaniu do innych jarząbów zachowuje się dobrze.Jednak czasami wymaga pomocy.. co odpłaca pięknymi koralami i przebarwieniem jesiennym. Rośnie umiarkowanie .. ani a szybko ani za wolno. U nie trzyma ładnie formę i kształt.
Focie poszukam ale za kilka dni.. bo na razie Weekend z Muminkami... i jak zwykle braki czasowe. Padł mi komputer i mam braki w fociach. Tzn focie sa ale nie potrafię odszukać na szybko co potrzeba.