Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

martuha 19:39, 16 lut 2018

Basiu, brzózki śliczne, mam nadzieję, że się wzmocnią i będą Cię cieszyć. Podoba mi się jak się o nie martwisz, dla niektórych to chwasty, ja nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu
Widzę u Ciebie sporo ciekawych roślin a lasek blisko domu to super sprawa.
Siałam kilka razy kobee ale się zniechęciłam bo nie zawsze mi wschodzi, czy Ty miałaś z tym problem?
marba 20:36, 16 lut 2018

Marto, witam Cię, u mnie, miło, ze zajrzałaś. To prawda, kocham brzozy i u mnie też obowiązkowo muszą być.
Jeśli chodzi o kobeę, to jest łatwa w uprawie. Większość nasion kiełkuje bez problemu, a potem w słońcu rośnie jak na drożdżach. Kwitnie do przymrozków. Bardzo ją lubię, w tym roku też będzie.
Zapraszam jak najczęściej.
gosika67 21:08, 17 lut 2018

Witaj ale masz kawał ogrodu, brzozy też kiedyś miałam , ale u mnie za mało miejsca na nie Przetaczniki też jedne z moich ulubionych.Psiaki świetne. Będę zaglądać.Pozdrawiam cieplutko.
marba 18:24, 19 lut 2018

Gosiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Masz rację, brzozy mogą być w niewielkim ogrodzie dość uciążliwe ze względu na śmiecenie i wysuszanie gleby.
A przetaczniki to rzeczywiście bardzo wdzięczne bylinki, ze wszystkich najbardziejodmian najbardziej lubię odmianę Dwarf Blue, wszystkim polecam.
Serdecznie Cię pozdrawiam i zawsze zapraszam.

AnnaMS 00:29, 20 lut 2018

Piękne kwiatuchy a brzózki mus mieć, ja mam malutki ogródek ale jedną w róg wcisnęłam a kilka przed ogrodzenie
Nallar 01:26, 20 lut 2018

Potwierdzam, przetacznik to super bylinka i fajnie wygląda z różami.
U mnie rośnie jeden, ale mam zamiar mieć ich więcej.
marba 11:07, 20 lut 2018

AnnaMS napisał(a)
Piękne kwiatuchy a brzózki mus mieć, ja mam malutki ogródek ale jedną w róg wcisnęłam a kilka przed ogrodzenie

Aniu, posadziłaś te zwykłe, czy jakieś odmiany? Bo te zwykłe, to strasznie wielkie potrafią urosnąć. Chociaż ja w mniejszym ogrodzie też pewnie wcisęłabym przynajmniej jedną. Ta biała kora brzóz jest urzekająca.

marba 11:12, 20 lut 2018

Nallar napisał(a)
Potwierdzam, przetacznik to super bylinka i fajnie wygląda z różami.
U mnie rośnie jeden, ale mam zamiar mieć ich więcej.

Najbardziej lubię te niebieskie, ale mam jeszcze takie niziutkie, różowe. Muszę sprawić sobie do kompletu białe. W naturalnym ogrodzie przetaczników nigdy dosyć.
violaskom 15:49, 20 lut 2018

Witaj Basiu, chciałam się przywitać. Widzę, że lubimy te same kwiaty w ogrodzie i też wysiewasz sama kwiaty.
To zdjęcie z osteospermum jest śliczne. Czy sama je wysiewałaś, czy kupiłaś? Poza tym każdemu zazdroszczę starych drzew.
marba 17:57, 20 lut 2018

violaskom napisał(a)
Witaj Basiu, chciałam się przywitać. Widzę, że lubimy te same kwiaty w ogrodzie i też wysiewasz sama kwiaty.
To zdjęcie z osteospermum jest śliczne. Czy sama je wysiewałaś, czy kupiłaś? Poza tym każdemu zazdroszczę starych drzew.

Gotowe sadzonki Osteospemum do tej pory kupowałam, ale w tym roku spróbuję wysiać. Mam nadzieję, że się uda. Szczególnie lubię te białe.