Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:39, 23 wrz 2014

Do góry
Viola napisał(a)
I jak się odwrócimy plecami do domu (na zdjęciu powyżej), jest tak:

Czarna linia to granica działki, bez ogrodzenia jeszcze

Violka a jaką szekokość rabatki na te róże przewidujesz? Będziesz poszerzać?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:07, 23 wrz 2014

Do góry
Gocha napisał(a)

Chyba , że zrobię jak pomaga i wtedy wstawię.Pozdrawiam

Liczymy na to zdjęcie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:41, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Gosia jak on Ci nie pomoże to powiedz mu, że zrobisz tak. Najpierw zrobisz zdjęcie jak sama sadzisz a potem wkleisz jego zdjęcie, podpisując że to ta osoba, na którą tak liczyłaś, a odmówił Ci wsparcia.

Albo już daj jego zdjęcie, a my będziemy cytować i prosić go by się zlitował. Może podziała

Danusia On sie tylko przekomarza ale nie odmawia mi. Jakoś potrafię go poprosić, to może nie będę wstawiała jego zdjęcia narazie. Chyba , że zrobię jak pomaga i wtedy wstawię.Pozdrawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:17, 23 wrz 2014

Do góry
Gocha napisał(a)

A mój M. zastrzega tylko, że on tych cebulek nie bedzie sadził.Ale jeszcze zobaczymy- on dobry chłopina to może żonie pomoże.

Gosia jak on Ci nie pomoże to powiedz mu, że zrobisz tak. Najpierw zrobisz zdjęcie jak sama sadzisz a potem wkleisz jego zdjęcie, podpisując że to ta osoba, na którą tak liczyłaś, a odmówił Ci wsparcia.

Albo już daj jego zdjęcie, a my będziemy cytować i prosić go by się zlitował. Może podziała
Lawendowy zawrót głowy 09:18, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
O widze, że u Kapiasów się fajne choiny pojawiły, chyba, że zdjęcie z przybliżenia polepsza ich jakość

Wygladaja fajnie swierki mogłyby byc troche wieksza ale urosna jutro jade jak dzis u mnie nic nie załatwie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:13, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Dopytam jeszcze czy do ziemi do doniczki, czy na rabatkę?

Ja wszystkie patyczki ukorzeniam w doniczkach i teraz trzymam je w domu.
Ukorzeniane wiosną można by od razu do gruntu, ale teraz korzonki nie zdąża się tak dobrze rozwinąć. Resztę opisałam u mnie.
Ogród Margaret-ki :) 09:01, 23 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Margaretko przywędrowałam od Gosi. Juz wiem, że do ziemi do doniczek. Gdzie potem trzymasz te doniczki?

Witaj. Jak ukorzeniałam w lipcu to doniczki stały na dworze w cieniu innych roślin. Jednak w minioną sobotę wszystkie hortensje zabrałam do domu. Te dobrze ukorzenione, które mają już listeczki trzymam na parapecie, a te maluszki są za wielką donicą w salonie. I sama nie wiem co z nimi począć. Czy całą zimę je tak przetrzymywać, czy wynieś do chłodnego. Niektórzy radzą, by te dobrze ukorzenione wsadzić już do gruntu, ale boję się, bo one są takie delikatne.
Kosolkowa Pasja 08:53, 23 wrz 2014

Do góry
Gratulacje Ola
Ogród Margaret-ki :) 08:53, 23 wrz 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)

Od Gosi dostałam gałązki sześciu odmian hortensji. Dla mnie to ogromny prezent.
Na pierwszym zdjęciu widać tylko dwie z nich, a na drugim wszystkie patyczki już w doniczkach.

Ciekawe czy sie ukorzenią. A tak wygląda moja pierwsza proba ukorzenienia hortensji.
Patyczki były maluśkie, a takie fajne sadzoneczki udalo się wyhodować.
System korzeniowy juz bardzo ładnie rozwinięty.

Margaretko przywędrowałam od Gosi. Juz wiem, że do ziemi do doniczek. Gdzie potem trzymasz te doniczki?

Pozdrawiam i zaznaczam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:47, 23 wrz 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)

2. Patyczki do ukorzeniacza i do ziemi. Podłoże cały czas musi być mokre. Ja dodatkowo założyłam na nie folię, by nie traciły wilgoci, ale zostawiłam mały otwór, by wentylowały się, by nie zgniły. Długie patyczki dzielę na trzy lub dwa kawałki, tak, by na gałązce były 2-3 oczka. Listki wszystkie obrywam.

Powodzenia Gosiu.

Dopytam jeszcze czy do ziemi do doniczki, czy na rabatkę?
Wszystko o czym ... Marzysz 07:57, 23 wrz 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Kasiu rabatki naprawdę wyglądaja bardzoładnie i zadbanie, ale ja chciałam sie dopytac o tego miskanta ze zdjęcia, wydaje mi sie że to miskant purple fall- zgadłam??
Mam pytanie odnośnie jego zimowania???

Kasiu przywędrowałam do Ciebie od Doni, jestem dopiero na początku jak widzisz.
Teraz już możesz powiedzieć na pewno jak z zimowaniem tego miskanta.

Czytam dalej i podziwiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 07:43, 23 wrz 2014

Do góry
Dylematy różane, trzeba zaglądać koniecznie
Zapach ziemi 07:07, 23 wrz 2014

Do góry
A w jakim wieku potomstwo?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:02, 23 wrz 2014

Do góry
No żeby dzikom znicze trzeba było zapalać to jeszcze nie słyszałam
Lawendowy zawrót głowy 06:59, 23 wrz 2014

Do góry
O widze, że u Kapiasów się fajne choiny pojawiły, chyba, że zdjęcie z przybliżenia polepsza ich jakość
Moja "przyziemna" :) pasja 22:20, 22 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

No własnie to miałam na myśli, że możesz być zmuszona kupić z tego co będziesz mieć do dyspozycji, bo nastawisz się na pojedyncze, a będą brzydkie albo na odwrót.
Ja ma u siebie na rabacie pojedyncze a jakbym robiła zakole przy placyku pod drzewami to tam bardziej widziały by mi się podwójne, żeby większą osłonę robiły. Na rabacie wydawało by mi się, że u mnie byłoby za dużo, jakby były podwójne.
Wydaje mi się, że planowana ilość dodatkowych nasadzeń ma też znaczenie

A Ty jaki obraz masz w swojej głowie, w którą stronę Cię bardziej ciągnie

Mnie kiedyś Pan Kapias zrobił prezentację tych wszystkich rodzajów brzóz i od tamtej pory nie mogę przestać myśleć o wielopniowych...

Na rabacie z brzozami nie będzie zamieszania. Tylko dwa rodzaje traw planowałam, jeżówki i werbenę.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:04, 22 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

U nas jest ekspres służbowy, więc codziennie sporo kawy idzie, myślę, że ze 100 kaw jest robionych.
Większość osób pamięta, że ma mi zsypywać, więc co druki dzień pół dużej reklamówki jest

Wystarczy pójść do kawiarni i poprosić oni tych fusów tony codziennie wyrzucają oczywiście nie mogą być słodzone
Postawić trawkę nad i... 21:47, 22 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

O to super, też planuję lustro u siebie, głównie, żeby siedząc na tarasie placu sąsiada nie oglądać i tak kombinuję, czy 2,40 x 1,5 to nie za duże.
Jakbyś miała jakieś zdjęcia jak powstawało, co macie na plecach lustra, też cegłę, tzn. czy całość jest z cegły.

Juz bardzo Ci dziękuję

...jutro posprawdzam dokładnie i zrobię zdjęcia...mur jest z bloczków a tył jest zatynkowany...
Postawić trawkę nad i... 21:45, 22 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...lustra w sumie mam trzy a może dwa, sama nie wiem jak to liczyc...to jest spore z tego co pamietam to 2 x 2...chyba...jutro sprawdzę i może obfocę jak zdążę po pracy i nie będzie ciemno...

O to super, też planuję lustro u siebie, głównie, żeby siedząc na tarasie placu sąsiada nie oglądać i tak kombinuję, czy 2,40 x 1,5 to nie za duże.
Jakbyś miała jakieś zdjęcia jak powstawało, co macie na plecach lustra, też cegłę, tzn. czy całość jest z cegły.

Juz bardzo Ci dziękuję
Postawić trawkę nad i... 21:42, 22 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Napisz proszę , czy tu też masz lustro. Jeżeli tak to jaki ma wymiar?

Jakbyś miała jakieś bliższe zdjęcia to byłabym wdzięczna za pokazanie

...lustra w sumie mam trzy a może dwa, sama nie wiem jak to liczyc...to jest spore z tego co pamietam to 2 x 2...chyba...jutro sprawdzę i może obfocę jak zdążę po pracy i nie będzie ciemno...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies