Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:48, 23 wrz 2014

safikey napisał(a)
ooo zaczęłam nową stronkę..
a mieszkam między Lublinem a Bełżycami (na Krasnicką mam jakieś 14 km), więc rzut beretem....
ale ponieważ jestem w Lublinie co 2,3 dzień, bo praca, więc nie odczuwam, że mieszkam gdzieś na wsi w ciszy i spokoju, przeciwnie chyba się starzeję, bo denerwują mnie wszystkie jeżdżące szosą auta
czasami mówię do męża - że mogliśmy dalej od szosy jeszcze kupić działkę, bo jak się nagadam lub naspotykam cały dzień z klientami, to w do mu chciałabym mieć taką tępą ciszę i nic więcej.
ale dzieci, mąż, kot więc sie nie da....

czy Ty również z tej strony Lublina??

pozdrawiam pijąc lampkę winka Saperavi z Gruzi

Ja mieszkam - mijając kościół w Konopnicy- jadąc dalej w stronę Kraśnika- zaraz za wiaduktem-w jeżdża się w pętlę autobusową na początku lasku i około 600 m do mnie. Także masz do mnie bardzo blisko- zbaczasz z drogi na Lublin około 2 km. Więc myślę, że do mnie zawitasz- zapraszam na kawkę.
A ja wczoraj też miałam natchnienie na lampkę pólwytrawnego czerwonego. Ja mieszkam prawie w zupełnej ciszy, drogę mam daleko od siebie a naokoło działki i pola. Słychać od czasu do czasu pociągi i samoloty. Pozdrawiam

Gocha 09:55, 23 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia - dzięki! Jakoś się udało, choć jakiś żal mam, że w poprawce
Aż mi się zrobiło głupio, bo byłam przekonana, że najpierw u Ciebie pisałam i aż się zdziwiłam jak zobaczyłam, że pisałaś do mnie u Kasi. Zjadło posta - to możliwe?
Wczoraj jeszcze byłam tak zmęczona, że nie zrobiłam nic. Sprzątnęłam tylko porozkładane wszędzie książki, kodeksy i notatki. Cały dzień przebawiłam się z dzieckiem Dziś już lepiej, chyba dopiero do mnie dotarło, że to szaleństwo już się skończyło. Został mi jeden egzamin w styczniu no i obrona pracy, którą chyba w końcu muszę zacząć pisać
Ale to jeszcze nie dziś - dziś robię dzień relaksu, znaczy pojeżdżę sobie po szkółkach. Tak sobie myślę, że może pojechałabym do tej szkółki niedaleko Piask o której mi pisałaś, nigdy tam nie byłam. Wytłumaczysz mi gdzie to mniej więcej jest?
Miłego dnia Ci życzę kochana!

P.S. Safikey - pozwolę sobie odpowiedzieć za Gosię - my obie Kraśnicką do L.City dojeżdżamy

Sylwia jakie tam głupio- ja doczytałam nie u siebie to u kogo innego a najwaźniejsze, że egzamin zdany- gratuluję. Do tej szkółki to dojazd trudno dokładnie wytłumaczyć. Dam Ci na pv link- tam mają chyba mapkę. Ale najlepiej jak pisała Kasia do nich zadzwonić bo mogą mieć już przebrany towar a nowe dopiero rosna. Ja nigdy nie mogę wstrzelić się z zakupami na wiosnę - zawsze dzwonie za późno i kupuję dopiero w lipcu- wtedy jest bardzo duży wybór- można przebierać. W tym roku z racji łagodnej zimy ludzie kupowali u nich już pod koniec lutego a ja dopiero zadzwoniłam do nich na początku kwietnia to wszystko było już wykupione- wtedy kupiłam tylko perovskię. Jak coś kupisz to pochwal się- udanych łowów. Buziaki
Gocha 10:05, 23 wrz 2014

dorciabe napisał(a)
Gosia pozdrawiam

Ja też Cię Dorotko pozdrawiam bardzo gorąco Jak tam sadzenie cebul ? Ja dopiero posadziłam część szafirków i dalsza praca przy sadzeniu mnie przeraża. Pozsukuję nie za drogich koszyczków na cebule tulipanów. Wiesz może gdzie można kupić. Myślałam , że znajdę w internecie taniej ale nie udało mi się.
bdan 10:17, 23 wrz 2014

Gocha napisał(a)

A mój M. zastrzega tylko, że on tych cebulek nie bedzie sadził.Ale jeszcze zobaczymy- on dobry chłopina to może żonie pomoże.

Gosia jak on Ci nie pomoże to powiedz mu, że zrobisz tak. Najpierw zrobisz zdjęcie jak sama sadzisz a potem wkleisz jego zdjęcie, podpisując że to ta osoba, na którą tak liczyłaś, a odmówił Ci wsparcia.

Albo już daj jego zdjęcie, a my będziemy cytować i prosić go by się zlitował. Może podziała
Gocha 10:37, 23 wrz 2014

Filomena napisał(a)

Gosiu
nie obiecuj sobie bo to nierealne,
potraktuj to jak inwestycję a humor Cię nie opuści
pozdrawiam porannie

Filomena jeżeli o mnie chodzi to ja się cieszę z każdych zakupów ogrodowych, trochę mnie przeraża sadzenie ale to moi współplemieńcy domowi marudzą , że za dużo , że już dość, że mam nie wstępować do żadnego sklepu. I to przez nich mi się humor trochę pogarsza. Ale nie takie czasy przeżyliśmy już. Jakoś to będzie byle by była pogoda na sadzenie cebul
Gocha 10:37, 23 wrz 2014

Betka napisał(a)
Gosiu machatki poranne

Beatko miłego dnia życzę
Gocha 10:39, 23 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Sylwia czytam teraz tutaj, że planujesz do szkółki w Piaskach- właśnie tam hortki kupiłam - zobacz mapkę na ich stronie- dojazd łatwy..., ale może zadzwoń najpierw i dowiedz się czy jest to czego potrzebujesz- oni mieli już część roślin przebranych...a byłam ze 3 tyg. temu...

Kasiu też Sylwii to samo napisałam i dałam link do strony- niezauważyłam Twojego wpisu. Myślę, że najlepiej robiić teraz u nich zakupy wczesną wiosną albo w lipcu tak jak ja robię. Buziaki
Gocha 10:41, 23 wrz 2014

bdan napisał(a)

Gosia jak on Ci nie pomoże to powiedz mu, że zrobisz tak. Najpierw zrobisz zdjęcie jak sama sadzisz a potem wkleisz jego zdjęcie, podpisując że to ta osoba, na którą tak liczyłaś, a odmówił Ci wsparcia.

Albo już daj jego zdjęcie, a my będziemy cytować i prosić go by się zlitował. Może podziała

Danusia On sie tylko przekomarza ale nie odmawia mi. Jakoś potrafię go poprosić, to może nie będę wstawiała jego zdjęcia narazie. Chyba , że zrobię jak pomaga i wtedy wstawię.Pozdrawiam
dorciabe 10:49, 23 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Ja też Cię Dorotko pozdrawiam bardzo gorąco Jak tam sadzenie cebul ? Ja dopiero posadziłam część szafirków i dalsza praca przy sadzeniu mnie przeraża. Pozsukuję nie za drogich koszyczków na cebule tulipanów. Wiesz może gdzie można kupić. Myślałam , że znajdę w internecie taniej ale nie udało mi się.

Gosia nigdy za koszykami się nie rozglądałam i nawet nie wiem ile powinny kosztowac, nie pomogę.
Czekam jeszcze z cebulami, nic nie sadziłam. Ostatnio weszłam do L po mięso, a wyszłam z krokusami ale tanie były bardzo i wołały do mnie
Mam strasznie twardą ziemie, jak sadziłam ostatnio zawilce, nie mogłam dziury wykopać. Jakby jeszcze popadało byłoby lżej
BusyBee 11:02, 23 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Kasiu też Sylwii to samo napisałam i dałam link do strony- niezauważyłam Twojego wpisu. Myślę, że najlepiej robiić teraz u nich zakupy wczesną wiosną albo w lipcu tak jak ja robię. Buziaki

Buziaki Małgoś ja do pracy dopiero teraz.....ale już do wieczora....