Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

bdan 11:07, 23 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Chyba , że zrobię jak pomaga i wtedy wstawię.Pozdrawiam

Liczymy na to zdjęcie
Ewkakonewka 00:11, 24 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Ewa witam. Ja dzisiaj trochę sadziłam cebulek - te które wysadzam bez koszyczków tzn, szafirki- posadziłam 220 szt. cebulek, jeszcze mam do włożenia 40 szt. ale takich większych cebulek bo to szafirki pełne. Dobrze, że Twój M. wyrozumiały- ja muszę nad moim popracować.

Ma swoje hobby i nie wchodzimy sobie w drogę w tym temacie
Ja będę sadzić w sobotę, będzie ciepło i slonecznie życzę sobie i Tobie
SylwiaKa 11:04, 24 wrz 2014

Cześć Gosiaku!
Kupiłam Vanilki, tak jak radziła Kasia u Twoich znajomych. Nic więcej nie pooglądałam bo okropnie padał deszcz - co za paskudna pogoda? Dobrze, że dziś słonko to zaraz się rzucę ze szpadlem na trawnik bo mam mnóstwo roślin wcześniej kupowanych i żadnego planu - będę rozstawiać i zobaczę co wyjdzie. A rabata oczywiście nie przygotowana - przez ten egzamin. Pojadę chyba dziś po te umbry. Chciałam im zrobić obwódki kwadratowe chyba z bukszpanów, jak myślisz? I teraz pytanie - jakiej wielkości zrobić te kwadraty (chodzi mi o dł. jednego boku) - dziewczyny pomóżcie proszę. Miejscem nie jestem ograniczona.

Aha! Kupiłam jeszcze żurawki, bez nazwy ale na moje oko laika podobne do Berry Smoothie - czy mogę u Ciebie wrzucić zdjęcie - może pomożecie w identyfikacji?
Gocha 12:36, 24 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Cześć Gosiaku!
Kupiłam Vanilki, tak jak radziła Kasia u Twoich znajomych. Nic więcej nie pooglądałam bo okropnie padał deszcz - co za paskudna pogoda? Dobrze, że dziś słonko to zaraz się rzucę ze szpadlem na trawnik bo mam mnóstwo roślin wcześniej kupowanych i żadnego planu - będę rozstawiać i zobaczę co wyjdzie. A rabata oczywiście nie przygotowana - przez ten egzamin. Pojadę chyba dziś po te umbry. Chciałam im zrobić obwódki kwadratowe chyba z bukszpanów, jak myślisz? I teraz pytanie - jakiej wielkości zrobić te kwadraty (chodzi mi o dł. jednego boku) - dziewczyny pomóżcie proszę. Miejscem nie jestem ograniczona.

Aha! Kupiłam jeszcze żurawki, bez nazwy ale na moje oko laika podobne do Berry Smoothie - czy mogę u Ciebie wrzucić zdjęcie - może pomożecie w identyfikacji?

Sylwia oczywiście, że możesz wstawić zdjęcie. Cieszę się, że kupiłaś Vanilki , szkoda, że w deszczu. ja też mam jeszcze nie posadzone rośliny a dawno kupione. Ale nie mam zrobionego miejsca. Ja Ci chyba nie doradzę jakiej wielkości to ma być kwadrat bo ja takich nie mam. To chyba zależy od tego czy będzie tylko obwódka czy coś jeszcze w środku posadzisz. Ja chyba bym coś posadziła. To wtedy trzeba by większy zrobić, ale też nie może być za dużo sadzone w środku, bo to Umbry mają być najważniejsze. Buziaki
Gocha 12:37, 24 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Ma swoje hobby i nie wchodzimy sobie w drogę w tym temacie
Ja będę sadzić w sobotę, będzie ciepło i slonecznie życzę sobie i Tobie

Ewa chcemy jeszcze ciepła i słońca bo te cebulki jakoś trzeba posadzić.
Ewkakonewka 13:34, 24 wrz 2014

No chcemy, chcemy i oto jest
SylwiaKa 19:11, 24 wrz 2014

Gosia właśnie w środku myślałam o jakichś trawach może a w nie tulipany. Albo same tulipany? Co prawda nie mam jeszcze wiśni niestety. Może ktoś gdzieś widział? Te z Zemborzyckiej to niestety każda na innej wysokości szczepiona. W Niemcach z kolei najwyższe jakie mają to 170cm. W Kurowie owszem są ale po 250zł za sztukę. Za drogo dla mnie. Więc póki co zostawię na nie miejsce tylko. Zdjecia zapomniałam zrobić a teraz już ciemno. Zrobię jutro. Jak w pracy? Nadal tyle roboty?
Gocha 10:54, 25 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia właśnie w środku myślałam o jakichś trawach może a w nie tulipany. Albo same tulipany? Co prawda nie mam jeszcze wiśni niestety. Może ktoś gdzieś widział? Te z Zemborzyckiej to niestety każda na innej wysokości szczepiona. W Niemcach z kolei najwyższe jakie mają to 170cm. W Kurowie owszem są ale po 250zł za sztukę. Za drogo dla mnie. Więc póki co zostawię na nie miejsce tylko. Zdjecia zapomniałam zrobić a teraz już ciemno. Zrobię jutro. Jak w pracy? Nadal tyle roboty?

Sylwia myślę że z tulipanami to dobry pomysł i wydaje mi się , że trawki też będą ok. Ja wczoraj posadziłam 11 koszyczków tulipanów ale to tylko około 100 szt. a chyba jeszcze około 200 lub 300 mam do posadzenia tych z tego roku a jeszcze z tamtego roku cebule czekają. Muszę szukać dla nich miejsce. W pracy już horror się zaczyna i potrwa długo. Dopiero około maja można na chwilę odsapnąć. Ale popołudniami nie myślę już o pracy . Buziaki
SylwiaKa 07:53, 26 wrz 2014

Gosia - miłego dnia! Trzymaj się jakoś w tej pracy. Na dworze zimno dziś, że się nawet nic w ogrodzie nie chce robić. Wyszłam i od razu zmarzły mi dłonie

Zdjęcia żurawek do porównania wrzuciłam do żurawkowego wątku (odkryłam, że taki jest ), więc nie będę Ci już tu zaśmiecać

Umbry znalazły się pod Rzeszowem (dzięki pomocy Agam). Chyba tam pojadę jutro jak uda się zorganizować auto.
Buziaki!
BusyBee 18:25, 26 wrz 2014

Wszyscy jeszcze ogrodowo działają- Gosia sadzi i to w dużych ilościach, Sylwia zakupy robi

...Ja też jutro zakupowo oj dzieje się dzieje na koniec sezonu

Pozdrawiam Gosiu