Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 17:33, 24 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aż czuję jak tej zabawce serduszko trzepocze. Zdjęcia świetne robisz

Może i tak .Ale cóz to natura.Już się jej nauczyłam i przyzwyczaiłam
A nam nie raz nie trzepocze ?? Ot, życie ...

Wciąż brakuje mi kamieni na obłożenie rabaty.Ale korę kupiłam to wyłożę,To będzie ta rabata inaczej wyglądać.
Ogród Ani :) 17:33, 24 wrz 2017

Do góry
Msazalka18 miłej lektury hi hi

Tosia dzięki za podpowiedzi
Qpa jest bardzo świeża ... bardzo, bardzo
Miejscowy koniarz czyści stajnie i można brać w ilości dowolnej
W takim razie przywiozę sporą kupę tej qpy i wiosną doładuję swoje roślinki
Byłam w lesie i w końcu przywiozłam moim rodkom pierzynkę Jak będzie potrzeba to pojadę w następny weekend ponownie ....
Toszko moje rodki wyglądają ok .... ale to tak na moje oko a ja znawcą nie jestem Niektóre mają dołem czerwone, przebarwione liście i nie wiem, może to objaw jakichś niedoborów?

Ściółka z lasu

W cieniu - zacieniona 17:16, 24 wrz 2017

Do góry
...słoneczny dzień
Festiwal Traw Wojsławice 24 września 2017 17:10, 24 wrz 2017

Do góry
No chyba, że jakiś chłopak z Krakowa

Festiwal Traw Wojsławice 24 września 2017 17:08, 24 wrz 2017

Do góry
Sima napisał(a)

Ładnie tam... jak tak pusto

I oprócz eMa nikt w kadr nie wchodzi

Podwórkowa rehabilitacja 17:08, 24 wrz 2017

Do góry
Ewuniu- Nallar zapomniałam wstawić a przecież z myślą o Tobie robiłam zdjęcie
Przerwa na kawę... 17:07, 24 wrz 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Mimo deszczu musiałam zacząć sadzić cebule bo nakupowałam tego jak jakaś wariatka. Tak jajbym miała z 2 tys metrów działki a nie marne 600 więc jak sobie policzyłam ile czasu mi to zajmie to dziś przed wyjazdem pierwszą partię wsadziłam. Drugie tyle na wieczór wsadzę jak wrócę i jeszcze ciemno mnie nie zastanie. Dobrze, że metodą odkrywkową bo inaczej ręka by mi uschła. Niestety takich miejsc dużo nie mam. Jeszcze 4 podobne ciągi ale muszę poczekać na przymrozek by begonie eksmitować. Tu smagliczkę wyrzuciłam bo i tak się kończyła. Dziwna ta jesień. W tym roku chyba bardzo późno przyjdzie w postaci kolorów na drzewach i krzewach. Nawet astry kwitną pojedyńczymi kwiatkami a nie pękami.

Pierwsze cebule na podwyższonej rabacie - Exotic Emperor - kocham je )) Na tej rabacie na górze między bylinami będzie jeszcze Flaming Purissima. Piszą, że kwitną w podobnym czasie i ładnie się ze sobą komponują. Zobaczymy na wiosnę. Do cebul dodany nawóz specjalny do cebulowych a same cebule zamoczone w środku przeciwgrzybiczym.

Iwonko, pełna perfekcja!
A gdybym chciała posadzić cebulowe do donic, to teraz trzeba to robić czy kiedy?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 17:04, 24 wrz 2017

Do góry
Zwracam się z prośba do doświadczonych ogrodników, ja jestem na dość mocno początkowym etapie. Zasadziłam w tym roku szpaler tuji szmaragdowych . Obecnie cały szpaler usycha i same krzaczki wołają o pomoc. Posadziłam tuje w maju tego roku, pierwszy raz kupiłam też krzaki nie w donicach tylko w siatkach, być może to był błąd nie wiem. W moim rejonie od maja do teraz prawie ciągłe padało.
Pryskam thuje substralem, obskubuje z brazowych galazek. Dodatkowo zauwazyłam czarne kropki na lisciach. Gorąca prośba jakiej broni moge użyć by pomóc moim thuja, czy może bitwa jest juz przegrana.

Księżycowy... 16:28, 24 wrz 2017

Do góry
Powracam do wspomnień. Przez ten widok z pierwszego zdjęcia, wątek dostał swoją nazwę. To był listopad 2015 roku, zaraz po tym, jak wprowadziliśmy się... I ogród dzisiaj, w promieniach leniwie rozglądającego się słońca.
Tyle jeszcze przed nami, pasja rozwija się i łączy nas

Moja działka na Dębowym Lesie 16:24, 24 wrz 2017

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu piękne fotki i kot
A myszki muszę juz poobserwowac
Pichć niebawem pogadusiamy ☺

Bogusiu, dziękuję
Trzeba obserwować na jesieni pchają się do domków.U mnie jest strażniczka i sąsiedzkie nawet działki są bezpieczne
Twoja działką jest sporo dalej od mojej, to Fiona już tam nie patroluje

No widzisz, jak to jest z tym czasem, ciągle coś, ciągle jego za mało na większe pogadusianie .
Ale może w końcu... się uda

Hortensja Dębolistna - piękne duże liście juz się przebarwiają
Moja działka na Dębowym Lesie 16:16, 24 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Moja kotka ma teraz małą przy sobie no nie taką małą bo już sama lata po ogródku ( może 5 msc będzie..) i teraz jej przynosi myszy...mała szczęśliwa o ma się czym pobawić...wczoraj jak rozmawiałem przez telefon z babcią to mówiła że kotka musiała chyba upolować jakąś młoda łaske bo taka podłużna była z białym futerkiem na szyi...jak zobaczyła to było już po fakcie...mała zamęczyła...
Pozdrawiam Aniu

Koty to przecież prawdziwe drapieżniki.
Fajnie, jak sa łowne, a nie takie leniuchy.
To też masz fajne widoczki i zabawy, dwa kotki.Ale nie wiem, jak zareagowałabym poza na coś innego(co i tak się musiałam oswajać ) niż myszki, nornice, jaszczurki,żabki i węże
Moja ze 2 lata był, żyła i mieszkała tylko w bloku.Czyli taki typowo kanapowy kotek był.Potem na weekendy w lecie zaczęliśmy ja zabierać na działkę. Oswajała się z trawą ziemią, otoczeniem.Po dwóch latach zaczęła przynosić jaszczurki do zabawy, myszki... itp..Instynkt łowcy eis obudził.Nikt jej nie uczył.Bo jest z nami od maleńkości. Czyli jak miała 1,5 miesiąca .Mąż dostał ja w prezencie urodzinowym od znajomych .Ok paru lat od wczesnej wiosny do późnej jesieni tam na Dębowym z nami jest.
W kolejnym roku już myszki zagryzała.Nie wszystkie.Ale po takich prezencikach pozostawionych na trasie wiem,że tak jest.Nauczyła się sama wszystkiego.Co to znaczy instynkt łowcy.Ale fajnie,że nie jest takim leniuchem. Działka i ogród też są bezpieczne od gryzoni..
Radziu2013 napisał(a)
Aniu, zapomniałem spytać...kiedy wysiewa się tego kwiatka którego nasionka mi dałaś?

Hmm, tylko abym pamiętała, co za nasionka ja ci dałam, to ci powiedziałabym, co trzeba z nimi zrobić.
Może ty coś mi przypomnij ?

Róża Leonardo da Vinci

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:13, 24 wrz 2017

Do góry
Ucięło odpowiedź dla Ani.
Że współczuję.
Że dobrze, że jest kominek i można przy nim ukoić rozedrganie i się odprężyć. Magia ognia.

Mnie koją nie tylko płomyki ognia.
Lubię to.

Miłej niedzieli życzę.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 16:12, 24 wrz 2017

Do góry
Jesli podoga dopisze to chcialabym posadzic jeszcze kilka bylin w tym miesiacu.
Myslalam o obwodce z jezowki Piccolino i Miskantach Kleine Fontane.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:02, 24 wrz 2017

Do góry
Pod wpływem deszczu rozplenicowe kotki nabrały masy. Ładnie przebarwia się świdośliwa, choć to jeszcze maleństwo.

Brzozowe zakątki w pastelowych odcieniach

Piwonia nawet jesienią jest ładna. Nie ścięłam białych jeżówek w nadziei, że się rozsieją.

Moja działka na Dębowym Lesie 15:57, 24 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Niby to samo życie ale myszki mi szkoda Zdjęcia super

Jolu, wszystko zależy od punktu widzenia.
a jak pogryzałaby ci kwiatki, cebule, to też ci jej byłoby szkoda ??
To tylko łańcuch przyrody
Dziękuję

Chippendale
Blaski i cienie nowego życia 15:56, 24 wrz 2017

Do góry
Prawa strona jeszcze letnia

Blaski i cienie nowego życia 15:55, 24 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wyglądają te cebulki smakowicie . Ten deszcz może kiedyś przestanie padać ))

Przestał wreszcie

Chopin 2 tygodnie czeka żeby kwitnąć.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:55, 24 wrz 2017

Do góry
Dzisiaj dla odmiany leniwie i spokojnie. Nostalgicznie nawet. Ogród skąpany w deszczu.

Ach, jak lubię jesienne przebarwienia.
Trzmielina oskrzydlona

Ognik. Z czeluści wyłoniła się jasnota plamista.

Derenie i krzewuszka Variegata na tle irgi błyszczącej.

Zaczęła się przebarwiać imperata.
Co się stało kwiatom ... 15:29, 24 wrz 2017

Do góry
Muszelka
Jola,niebieska roślinka to szałwia jednoroczna zidentyfikowana przez Mariolcię i Ewę

tadam

cdn
Księżycowy... 15:25, 24 wrz 2017

Do góry
Dobra wiadomość dla mnie: kwietna łąka pod czereśniami - czyli można. Także nadal mam ją w planie w sadzie. Koniecznie muszę obejrzeć to miejsce w Arboretum w przyszłym roku na wiosnę.

Przyjechały wszelkie dobra z nami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies