Fantastyczny pomysł z tymi kasztanami. Wykorzystam Dziś zbierałam kolorowe liście do świeczników. Wypatrzyłam gdzieś, że fajnie można nimi ozdobić zwykły słoik i włożyć podgrzewacz do środka. Ciekawe jaki efekt będzie o zmroku.
Przy tarasie dałabym jeszcze coś wyższego i wcześnie startującego w tych trawach,aby wiosną po ścięciu trawy nie było łyso.
Budleja kwitnie na dwuletnich pędach więc jak przemarznie to niekoniecznie zakwitnie, może jakieś laurowiśnie na nodze, pomiędzy trawy i w nogi danica albo miriam
Witam. Można sprzedawac. U mnie sklep otwarty i nikt tego towaru nie chce ode mnie wiec grabie i kompostuje. Dobry nawoz będzie.
Ogrod piekny o kazdej porze. Jesien, zima przeminie i znowu radocha ogrodowa nastanie co zostawic, co przekopac na co przyjdzie jeszcze czas i tak wkolo Macieju.
Ale kontrast z tymi tujami i liscmi.
Ja to mam dopiero urodzaj przozowych wszędzie sa. Najgorsze to zwirowisko i skalniak.
Pozdrawiam Bogusiu
Od kilku dni obserwowałam tę zabójczą rodzinkę Może dla kogoś nie jest to jakiś niesamowity widok, ale dla mnie tak. Dobrych parę lat nie widziałam muchomorów, a tym bardziej nigdy w naszym ogrodzie. Te na dodatek wyrosły w takiej stercie kamieni, że jestem w szoku. Tam jest chyba z 30 cm warstwa żwirku, który tu sobie składuję.
Dorotko piękne kadry jesiennego ogrodu. Super ci kwitną ponownie ostróżki. U mnie nawet nie zamierzają o tym pomyśleć a co dopiero coś w tej kwestii zrobić.