Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek Iwony II 17:27, 19 lip 2017

Do góry
Mirko. Hortki od Ciebie zachwycające są. A stipa dwuletnia. Roczniaki małe są...
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 14:23, 19 lip 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
jejku, dopiero foty zobaczyłam.
Pięknie jest! Naprawdę pięknie!!!

Idę płakać nad naszym tempem, myślałam że choć powolne, to raczej mieści się w normie, ale przy Was... ja oddechu nie zdążę wziąć a Wy już gdzieś hen,hen.
Co Wy jecie , że taki power macie? Na tych grzybkach tak jedziecie?

Wszystko chyba mi się podoba ( może tylko wolałabym za rabarberem trzcinnik krótkowłosy zamiast Karla, bo proporcję lepsze by były).

I ławeczka sliczna, i stipa, i miśki, warzywnik, domek, graby w kłosownicy, liliowce- są blade i śliczne, czy nie za bardzo?
I rabarbar mega!

Nie płacz proszę...my musieliśmy się spieszyć
Teraz troszkę zwolniliśmy. Odpoczywamy.

Za rabarbarem w dwóch miejscach jest krótkowłosy ale w dwóch niestety jest nie karl tylko overdam (jeśli znów nie mam czegoś pomylonego). Krótkowłosy nie wylazł z ziemi po zimie (pewnie za bardzo podzieliłam ) a że dysponowałam overdamem to poszedł tam na jeden sezon

A ta trawa w jeżówkach jak Ci się widzi?? Miala być molinia moorhexe ale wysłali coś innego i nie wiem co to za trawa... Wprawdzie dostalam w ramach reklamacji prawidłową trawę ale ta mi się nawet podoba więc moorhexe czeka w przechowalniku.
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 13:21, 19 lip 2017

Do góry
jejku, dopiero foty zobaczyłam.
Pięknie jest! Naprawdę pięknie!!!

Idę płakać nad naszym tempem, myślałam że choć powolne, to raczej mieści się w normie, ale przy Was... ja oddechu nie zdążę wziąć a Wy już gdzieś hen,hen.
Co Wy jecie , że taki power macie? Na tych grzybkach tak jedziecie?

Wszystko chyba mi się podoba ( może tylko wolałabym za rabarberem trzcinnik krótkowłosy zamiast Karla, bo proporcję lepsze by były).

I ławeczka sliczna, i stipa, i miśki, warzywnik, domek, graby w kłosownicy, liliowce- są blade i śliczne, czy nie za bardzo?
I rabarbar mega!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:25, 19 lip 2017

Do góry
Gosia, mam pytanie o grys - czy to tzw dalmatyńczyk?

I drugie o trawy. Czy na tych zdjęciach to stipa?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1465601/original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1464723/original.jpg

Ona sama się wysiewa, czy co roku sadzisz?
Stylowe Nordowisko 10:47, 19 lip 2017

Do góry
Stipa pożarła szałwie.
Ogródek Iwony II 10:07, 19 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko,piękne miejsce stworzyliście. Jak obejrzałam zdjęcia porównawcze szczęka mi opadła. Pięknie,pięknie i jeszcze raz pięknie.

Asiu, warto robić nawet te brzydkie zakątki, by później mieć porównanie. Na fotkach lepiej wszystko widać. Inaczej, widać szczegóły, które można poprawić.
Stipa dziś świeciła w słoneczku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 05:58, 19 lip 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Taki gigant to chyba z pozycji żaby?

Wszędzie chyba stipa w tym roku tak szaleje

Ale masz skrzydełka, ciekawe kiedy pojawią się na moim?
Malutki pod lasem 22:37, 18 lip 2017

Do góry
Trochę mnie u siebie nie było

Kasiu, jak się mój M wkręci, to zacznie mi sam foty ogrodu robić

Agatko, telefon to huawei p9 lite 2017. M wybierał, żeby dobry aparat miał

Justyna, no właśnie z tą regularnością fot, to mam ostatnio problem

Aniu, werbena z samosiewek Daje radę już kilka ładnie kwitnie

Paulina, dziękuję bardzo

Iwonka i na mój telefon przyjdzie czas
Zrobię Ci fotkę lawendy i stipy, też lubię Może jutro

Aniu, cisy żyją i mam nadzieję, że będzie im już dobrze u mnie

Kamila, dziękuję

Tereniu, muszę się nauczyć jego obsługi lepiej

Polinko, ale czasem pożyczasz, czy u Ciebie profesjonalny sprzęt?

Alicjo, jakoś będzie musiał przeżyć

Ewo, model napisałam wyżej
Stipa zeszłoroczna, tegoroczna jeszcze nie kwitnie

Anda, Twoim pięknym zdjęciom nic nie dorówna

Małgosiu, może ciężko Ci będzie w to uwierzyć, ale ze zdjęciami mam takie same problemy jak Ty
Ciągle to samo, a na dodatek gimnastyka, żeby brzydactw nie było widać

Reniu, szkoda tel, zawsze to taki szybki pstryczek przy sobie
W czosnkach główkowatych jestem zakochana i na jesień muszę sporo dokupić
Ogród na glinie 14:22, 18 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bardzo ładna kompozycja.
Lubię twoje pomysly. Tez w dwie donice wsadziłam kompozycje. Trzmielina, zurawka i stipa. Lubię je

Dziękuję

W innych donica mam też te rośliny co Ty. Dodatkowo Bergenie i lawendę.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:39, 18 lip 2017

Do góry
Krakus napisał(a)

stipa z jżówkami - bajka...przezimowały ci stipy że takie ogromne?

Przeżyły prawie wszystkie, padły jedynie te które stały w przeciągu. Niestety właśnie te wzdłuż wjazdu są potencjalnie narażone na śmierć tej zimy
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:36, 18 lip 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Tak, jak Ola zachwycam się bonzajem..mój nie jest tak zielony i wygładzony a u Ciebie efektu mogę pozazdrościć a przypomnij mi, z jakiego iglaka jest stworzony ?
Stipa pięknie uzupełnia tło dla roślinek a i sama w sobie jest urocza. Lawenda w kwiecie życia..moją jedną muszę już ściąć, bo skończyła; te późniejsze mam bardziej wybarwione.

Moja sąsiadka, starsza pani,mówi, że ładne te moje trawki, bo wiatr je tak kołysze zna się kobiecina.

Pani starsza zna się na rzeczy ale to niesamowicie miłe kiedy spotykamy się z takim zrozumieniem, moja Mam też leciwa już pani w tym roku też zaczęła doceniać urok traw. Dotąd patrzyła na nie jak na jaką fanaberie
Bonsaja zrobiłam z jałowca pospolitego, on miał takie żółtawe "przebłyski" na gałązkach. Nie myślałam, że się aż tak może podobać ale faktycznie każdy zwraca na niego uwagę
Ogród na glinie 10:39, 18 lip 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
cieszy mnie ten koszyczek
posadziłam wiosną własne sadzonki i ładnie się rozrosły
jeżówka kwitnie, a rozchodnik będzie

Bardzo ładna kompozycja.
Lubię twoje pomysly. Tez w dwie donice wsadziłam kompozycje. Trzmielina, zurawka i stipa. Lubię je
Z Pszenicznej ... 11:10, 17 lip 2017

Do góry
W nas weekend był roboczo - odpoczynkowy.
Najpierw ogarnęłam różankę - wycięłam lnicę i dzwonki, część przesadziłam bo nie przewidziałam że to wszystko będzie takie wielkie. Nałożyło mi się to na róże więc musiałam działać szybko. Zrobiło się pusto, ale zaraz wszystko odbije ponownie.

Stipa jest gigantyczna, jeśli przeżyje tą zimę to już definitywnie wylatuje z róż. Pokłada się na nie i nie podoba mi się to, róż nie widać. Jak stipa wyleci dosadzę tam może szałwie i przetaczniki.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:19, 17 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)
Jeżówki jeszcze nie wszystkie ale coś już jest

stipa z jżówkami - bajka...przezimowały ci stipy że takie ogromne?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:15, 17 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)

i to by było na tyle

Tak, jak Ola zachwycam się bonzajem..mój nie jest tak zielony i wygładzony a u Ciebie efektu mogę pozazdrościć a przypomnij mi, z jakiego iglaka jest stworzony ?
Stipa pięknie uzupełnia tło dla roślinek a i sama w sobie jest urocza. Lawenda w kwiecie życia..moją jedną muszę już ściąć, bo skończyła; te późniejsze mam bardziej wybarwione.

Moja sąsiadka, starsza pani,mówi, że ładne te moje trawki, bo wiatr je tak kołysze zna się kobiecina.
Miejski ogród w wersji mini 22:10, 16 lip 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aaaa, no pewnie, jak masz projekt to nie ma o czym dyskutować . Też bym sadziła wg projektu Danusi . Widziałam w jej realizacjach berbeysy w stipie - cudne . Sama tak myślałam zrobić, ale obawiam się, że stipa nie przezimuje a nie chcę co sezon sadzić jej od nowa. A co masz w projekcie pod bonsaiem?.

W jednej wersji nic, w drugiej "na bogato" evergoldy . Tylko cis w projekcie jest zielony.
Miejski ogród w wersji mini 22:05, 16 lip 2017

Do góry
Aaaa, no pewnie, jak masz projekt to nie ma o czym dyskutować . Też bym sadziła wg projektu Danusi . Widziałam w jej realizacjach berbeysy w stipie - cudne . Sama tak myślałam zrobić, ale obawiam się, że stipa nie przezimuje a nie chcę co sezon sadzić jej od nowa. A co masz w projekcie pod bonsaiem?.
Miejski ogród w wersji mini 21:42, 16 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

I nie jest pusto? Ja myślałam o berberysach red pillar, Orange Rocket już mam tylko właśnie zastanawiam się co dać przed nimi, stipa śliczna, ale z nią różnie po zimie bywa.

Ja właśnie do berberysów red rocket kupiłam seslerię jesienną. Jeszcze nie posadzona ale powinno być ładnie. Może jutro posadzę to wstawię fotę u siebie.
Miejski ogród w wersji mini 20:25, 16 lip 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)

Kupowałam jako berberys Red Rocket. Ale kto wie . Miałam już kilka pomyłek. A podsadzone są stipą.

I nie jest pusto? Ja myślałam o berberysach red pillar, Orange Rocket już mam tylko właśnie zastanawiam się co dać przed nimi, stipa śliczna, ale z nią różnie po zimie bywa.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:33, 16 lip 2017

Do góry
Stipa w takim stadium najbardziej mnie zachwyca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies