Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Elka 16:19, 26 lip 2017

Leoś przecudny. Na pewno już nie możesz się doczekać kiedy go przytulisz
Rojodziejowa 16:42, 26 lip 2017

Dzięki dziewczynki!

Leon wychodzi we wrześniu prawdopodobnie tp to 23.09.

anna_t no świadomość, że mam berbecia w sobie jest ok, ale jakoś za byciem w ciąży nie przepadam... więc wolałabym, żeby był już po drugiej stronie barykady Ale z kolei jak pomyślę o tych początkach, to sama nie wiem, czy lepiej żeby ta ciąża jeszcze parę miesięcy potrwała
Jednak najmniej mi się podoba opcja że jako trzeci będzie siedział w brzuchu do samego końca i jeszcze parę dni bo bycia waleniem większym niż zwykle nie znoszę

No ale teraz trochę czasu akurat na myślenie i planowanie ogrodowe jest

Straszne rzeczy się podziały - moje biedne klony czekające na miejsce w ogrodzie dostały plamistości i dziś właśnie Topsin zakupiłam. Psiknąć teraz na 14 dni i jeszcze na jesień, tak?

Druga sprawa, moje Pashminki jakoś mało obficie kwitną... może się jeszcze zbiorą? No i kolejne dwie runianki na przodzie mi wypadły... no leżą całkiem klapnięte i zżółknięte :/ Choć tyle że skrzypy się zebrały i nawet sobie dość rosną, tylko muszę je ooooobfiiiicie podlewać, bo inaczej się pokładają, zastaanwiam się czy im jakoś nie pomóc w tym, żeby się trzymały pionowo. Na skarpie mam paru kandydatów na wypierdziel, druga część zarośnięta wygląda niczym zaprojektowana prze Pieta Outdolfa buahahaha

sylwik69 17:52, 26 lip 2017

Fajne pierwsze zdjęcia do albumu Leosia odpoczywaj i dbaj o siebie...i koniecznie pokaż skarpę jak się rozrosła!
Anda 18:15, 26 lip 2017

Skrzyp najlepiej posadzić w plastikowej wanience, tak, żeby woda w niej stała. One lubią stać w wodzie.

Runiankę jeśli zaczyna chorować, to powinno się przycinać. Ona nie lubi mokro, tylko sucho.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 19:34, 26 lip 2017

sylwik69 napisał(a)
Fajne pierwsze zdjęcia do albumu Leosia odpoczywaj i dbaj o siebie...i koniecznie pokaż skarpę jak się rozrosła!

No rozrasta się w ślimaczym tempie... poza chwaściskami Aż wstyd pokazywać, bo jeszcze mąż nie dotarł odchwaścić (miał dziś tam dotrzeć ). Ja się już ciut boję hasać po drabinie, jeszcze z miesiąc temu bym polazła, a teraz już wolę nie ryzykować.

Te nieszczęsne suchodrzewy radzą sobie na tej mojej skarpie najlepiej. Odbiły wszystkie praktycznie od korzeni dość szybko. Mam nadzieję, że ta zima będzie ciut łaskawsza i nie będą znów przemrożone. O tak wyglądały 8 kwietnia

Rojodziejowa 19:44, 26 lip 2017

Anda napisał(a)
Skrzyp najlepiej posadzić w plastikowej wanience, tak, żeby woda w niej stała. One lubią stać w wodzie.

Runiankę jeśli zaczyna chorować, to powinno się przycinać. Ona nie lubi mokro, tylko sucho.

Wsadzilam go w tych doniczkach w których był. Myślisz, że to mało? Lepiej przesadzić? Tak myślałam o kastrze budowlanej... mogę w sumie go przesadzić, może by u lepiej było.
Wygląda tak:

A co do runianki, to ona ma sucho i w przewiewnym miejscu jest. Po jednej stronie domu wygląda ok, po drugiej znów coś się jej dzieje:
Anda 19:49, 26 lip 2017

Kastra budowlana jest super dla skrzypu. Korzenie będą miały miejsce. Wodę będziesz musiała chyba co jakiś czas dolewać. U mnie szkółce on cały czas stoi we wodzie.
Runiance obetnij te zaatakowane liście i pryśnij na grzyba. Masz tam cień? Ona cień lubi. Najlepiej się czuje pod drzewami.

Edit, coś takiego plus coś w nogi i będzie zdrowy i sztywny
http://pin.it/fm3hxKc
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nawigatorka 20:00, 26 lip 2017

Pod drzewami ale nie pod moimi brzozami. Gdyby miała slonce byłaby raczej żółtawa. Wyblakła. Ta albo chora albo wygnita albo podgryziona.
A skarpa coraz lepiej wyglada. Ale ja bym sala tam jeszcze solidnych wytrzymałych traw dla lekkosci. Bo stipa to za mało. Może seslerie jesienna?
Rojodziejowa 20:01, 26 lip 2017

Anda napisał(a)
Kastra budowlana jest super dla skrzypu. Korzenie będą miały miejsce. Wodę będziesz musiała chyba co jakiś czas dolewać. U mnie szkółce on cały czas stoi we wodzie.
Runiance obetnij te zaatakowane liście i pryśnij na grzyba. Masz tam cień? Ona cień lubi. Najlepiej się czuje pod drzewami.

Edit, coś takiego plus coś w nogi i będzie zdrowy i sztywny
http://pin.it/fm3hxKc

Z runianką właśnie tak zrobiłam. Poucinałam chore liście i prysnęłam miedzianem. Cień ma cały dzień tylko na wieczór dostaje takiego zachodzącego słonka - to strona zachodnia.

Anda 20:03, 26 lip 2017

Rojodziejowa napisał(a)

Z runianką właśnie tak zrobiłam. Poucinałam chore liście i prysnęłam miedzianem. Cień ma cały dzień tylko na wieczór dostaje takiego zachodzącego słonka - to strona zachodnia.

Miedzianem może być za mało, ale kto wie. Jeśli będzie dalej chorować, to pryśnij chemią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies