Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

babka 21:04, 25 lip 2017

Magleska napisał(a)

Fajnie wyglądają te kulki u Madzi . .....mus z laptopem do ogrodu pójść i spróbować tak ustawić ....Ta trawka ( Pennisetum setaceum fireworks ) podobno u nas nie zimuje okaże się po zimie ,dlatego nie chce mi się jej przesadzać w te kamyczki i jej jest tylko 6 lub 7 to za mało tam chyba .....
Fajny pomyśł z tą stipą czekam na natchnienie kamyczkowe ,żeby tam te żurawki w nóżki posadzić , to wtedy z tą stipą zrobię

Edit. a jeżówki te pojedyncze mi się podobają
paulina_ns 21:11, 25 lip 2017

Magleska napisał(a)

Co do trawek to Chyba Jola z gleboterapii mi pisała dopytywałam później u ogrodnika i podobno trzeba na zimę okryć ,to zostaną , okaże się
Próbowałam te kulki porozstawiać i chyba lepiej w rzędzie jak w wojsku bo znowu bym musiała poszerzać tą rabatę- jutro jeszcze będę z nimi kombinować ,jak nie będzie lało ...... a jeżówki napaliłam się na białe , ale jakie kupię to na razie wielka niewiadoma co znajdę i co mi się na żywo spodoba

Takie mi się podobają

No te co pokazałaś są faktycznie piękne, mnie dzisiaj zauroczyly u Alicji w ogrodzie odm. Meringue to są chyba te na drugim zdjęciu, przepiękne są
jolanka 21:31, 25 lip 2017

Mnie tez podobają się biale jeżówki, myślę, że dobrze wybralaś Ta inspirka rabaty grabowo kulkowej wspaniała. Może podpatrzę
Magleska 21:40, 25 lip 2017

babka napisał(a)
Stipa też u Madzi. Popatrz czy Ci się podoba

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1631&quoted_post_id=2823135

A co Ci szkodzi poszerzyć rabatę i prowadzić Danici w różnych wielkościach ?
Trawnika masz sporo

Stipa najbardziej mi się podoba u Ciebie

Kusisz z tą robotą w przedogródku przez środek ,jak coś wsadzę to szara małpa mi zadepcze i zniszczy wszystko to tor przebiegowy w stróżowaniu domu ......dlatego myślałam o wielkim kamieniu .....

Rabatę mogę poszerzyć popróbuję jutro ustawiać te kulki , byleby nie lało znowu
Magleska 21:42, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

No te co pokazałaś są faktycznie piękne, mnie dzisiaj zauroczyly u Alicji w ogrodzie odm. Meringue to są chyba te na drugim zdjęciu, przepiękne są

To faktycznie te to wybór już jest , teraz je tylko znaleźć i kupić
Magleska 21:44, 25 lip 2017

jolanka napisał(a)
Mnie tez podobają się biale jeżówki, myślę, że dobrze wybralaś Ta inspirka rabaty grabowo kulkowej wspaniała. Może podpatrzę

Co prawda grabów nie mam , ale po troszkę będzie odgapione .....teraz muszę tylko znaleźć te jeżówki u ogrodnika
Magleska 21:54, 25 lip 2017

Kasiolaaa 22:05, 25 lip 2017

Madziu fajna babeczka jestes dzieci extra ale ten twoj chlopak to mi sie podoba. Co do jezowek podobaja mi sie te pełne masowo zebys nasadzila oj ale za rok byl by efekt nieziemski.
Magleska 22:09, 25 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu fajna babeczka jestes dzieci extra ale ten twoj chlopak to mi sie podoba. Co do jezowek podobaja mi sie te pełne masowo zebys nasadzila oj ale za rok byl by efekt nieziemski.
......ma 20 dopiero szukam dobrej synowej

A co do jeżówki to zobaczę czy uda mi się ją kupić gdzieś stacjonarnie
Kasiolaaa 22:14, 25 lip 2017

Oj to chyba musze brac rozwod hahaha taki przystojniaczek pewnie pomagają dzieci w ogrodzie ze tak wszystko szybko ci idzie z sadzeniem