Gruszka_na_w...
17:40, 25 lip 2017

Radziu, na poprzedniej stronie jest tekst o moich białych okrywowych. 
Aganiu, stipa jest najzwyklejsza z nasion kupowanych w markecie i wysianych w lutym zeszłego roku. Wysadzona w maju ub.r. do gruntu. W tym roku cięta w kwietniu. U wszystkich ta ubiegłoroczna w tym roku szaleje. Nawozów nie opłaca się zamawiać w internecie ze względu na koszt przesyłki. Azofoska (czerwony napis) jest w każdym sklepie ogrodniczym, polifoska (zielony napis) też. Kupuję w opakowaniach 5 kg. Starcza na cały ogród i zapłocie.
A truskawkom po zbiorach ścina się liście, żeby ograniczyć choroby grzybowe.
Mira, miałam nadzieję, że uda nam się spiknąć.
Może następnym razem. Wizyty u królowej wysiewów zazdroszczę. Ostatnio podziwiałam jej bylinowe łany.
Czy u mnie jest mikroklimat? Chyba nie, kurorty są 40 km na południe. Udanej podróży.
Lucy, sprawdź jeszcze White Fairy.
Mnie wychodzi, że róże NN najdłużej i najładniej kwitną.
Tawuły japońskie ogarnęły się po ostrym cięciu i znów zgrabnie wyglądają.

Aganiu, stipa jest najzwyklejsza z nasion kupowanych w markecie i wysianych w lutym zeszłego roku. Wysadzona w maju ub.r. do gruntu. W tym roku cięta w kwietniu. U wszystkich ta ubiegłoroczna w tym roku szaleje. Nawozów nie opłaca się zamawiać w internecie ze względu na koszt przesyłki. Azofoska (czerwony napis) jest w każdym sklepie ogrodniczym, polifoska (zielony napis) też. Kupuję w opakowaniach 5 kg. Starcza na cały ogród i zapłocie.
A truskawkom po zbiorach ścina się liście, żeby ograniczyć choroby grzybowe.
Mira, miałam nadzieję, że uda nam się spiknąć.

Czy u mnie jest mikroklimat? Chyba nie, kurorty są 40 km na południe. Udanej podróży.
Lucy, sprawdź jeszcze White Fairy.

Mnie wychodzi, że róże NN najdłużej i najładniej kwitną.

Tawuły japońskie ogarnęły się po ostrym cięciu i znów zgrabnie wyglądają.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz