Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:47, 25 lip 2017

Jeszcze się zastanawiam czy te kulki dawać równo ,a może lepiej porozrzucać ? Ta jeżówka piękna też i chyba ją widziałam u ogrodnika ,tylko jakieś marne sadzonki były
Makusia 19:09, 25 lip 2017

Co do jeżówek, to ja się nie znam ale czytałam, że odmiany nawet w tym samym kolorze mogą mieć różną wysokość więc weź to pod uwagę, jeśli chcesz żeby było spójnie. Mi się podobają (choć nie mam) te z motylem w nazwie. Tyle, że są różowe.
paulina_ns 19:12, 25 lip 2017

Magleska napisał(a)
Jeszcze się zastanawiam czy te kulki dawać równo ,a może lepiej porozrzucać ? Ta jeżówka piękna też i chyba ją widziałam u ogrodnika ,tylko jakieś marne sadzonki były

Madziu ja bym kulki ustawiła w rzędzie na równo, czy ja dobrze kojarzę,że te trawki co masz przed kulkami ktoś pisał,że nie zimuja? Jak tak musisz brać pod uwagę,że po zimie wypadna i będzie Ci znów pusto.

A co do jeżówek wybierz takie które są u Ciebie dostępne, w sumie wszystkie są piękne i będą pasowały do grackow i stipy
babka 19:22, 25 lip 2017

Myślę, że białe.
Masz tam wszystko równiutko pod rząd więc chyba kulki bym lekko poprzemieszczała. Spróbuj poprzestawiać, zobaczysz jak Ci się bardziej podoba. Co to za tujki bo nie doczytałam ?
A trawy wypas kupiłaś, gratuluję !
babka 19:50, 25 lip 2017

Myślałam o takim układzie kulek jak u Madzi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1630&quoted_post_id=2823135#reply

a co to masz za trawkę czerwoną przed nimi ? Nie chciałabyś jej dać w nogi drzewom w przedogródku ?
Wiem jaki to ból grzebać w zwirku, ja mam kamienie i zaryczec się idzie jeśli trzeba robić coś kolejny raz
Stipy bym tam dała nie w dwóch rzedach jednak a poprzestawiane nieregularnie. Co Ty na to ? Zanim Wielki kamień przytargasz to będzie się tam coś działo.
Magleska 20:23, 25 lip 2017

Makusia napisał(a)
Co do jeżówek, to ja się nie znam ale czytałam, że odmiany nawet w tym samym kolorze mogą mieć różną wysokość więc weź to pod uwagę, jeśli chcesz żeby było spójnie. Mi się podobają (choć nie mam) te z motylem w nazwie. Tyle, że są różowe.

Tam są czerwone trawki i czekoladowe berberysy , różowe są piękne ,ale chyba dam tam białe , chociaż w kwiatowej części kupowałam białe a okazały się różowe ale też mi się one podobają

Magleska 20:34, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Madziu ja bym kulki ustawiła w rzędzie na równo, czy ja dobrze kojarzę,że te trawki co masz przed kulkami ktoś pisał,że nie zimuja? Jak tak musisz brać pod uwagę,że po zimie wypadna i będzie Ci znów pusto.

A co do jeżówek wybierz takie które są u Ciebie dostępne, w sumie wszystkie są piękne i będą pasowały do grackow i stipy

Co do trawek to Chyba Jola z gleboterapii mi pisała dopytywałam później u ogrodnika i podobno trzeba na zimę okryć ,to zostaną , okaże się
Próbowałam te kulki porozstawiać i chyba lepiej w rzędzie jak w wojsku bo znowu bym musiała poszerzać tą rabatę- jutro jeszcze będę z nimi kombinować ,jak nie będzie lało ...... a jeżówki napaliłam się na białe , ale jakie kupię to na razie wielka niewiadoma co znajdę i co mi się na żywo spodoba

Takie mi się podobają
Magleska 20:40, 25 lip 2017

babka napisał(a)
Myślę, że białe.
Masz tam wszystko równiutko pod rząd więc chyba kulki bym lekko poprzemieszczała. Spróbuj poprzestawiać, zobaczysz jak Ci się bardziej podoba. Co to za tujki bo nie doczytałam ?
A trawy wypas kupiłaś, gratuluję !

Też jestem za białymi Tuje kulki to zwykle danica , zamierzam ją przycinać ,żeby za wielka nie urosła spróbuję jeszcze jutro z nimi pobiegać ,tylko nie wiem czy nie jest za wąsko ,żeby mocno porozstawiać odległości od siebie będą ok 1 m i są tam te czerwone trawki ,jak nie wymarzną po zimie
Magleska 20:49, 25 lip 2017

babka napisał(a)
Myślałam o takim układzie kulek jak u Madzi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1630&quoted_post_id=2823135#reply

a co to masz za trawkę czerwoną przed nimi ? Nie chciałabyś jej dać w nogi drzewom w przedogródku ?
Wiem jaki to ból grzebać w zwirku, ja mam kamienie i zaryczec się idzie jeśli trzeba robić coś kolejny raz
Stipy bym tam dała nie w dwóch rzedach jednak a poprzestawiane nieregularnie. Co Ty na to ? Zanim Wielki kamień przytargasz to będzie się tam coś działo.

Fajnie wyglądają te kulki u Madzi . .....mus z laptopem do ogrodu pójść i spróbować tak ustawić ....Ta trawka ( Pennisetum setaceum fireworks ) podobno u nas nie zimuje okaże się po zimie ,dlatego nie chce mi się jej przesadzać w te kamyczki i jej jest tylko 6 lub 7 to za mało tam chyba .....
Fajny pomyśł z tą stipą czekam na natchnienie kamyczkowe ,żeby tam te żurawki w nóżki posadzić , to wtedy z tą stipą zrobię
babka 21:03, 25 lip 2017

Stipa też u Madzi. Popatrz czy Ci się podoba

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1631&quoted_post_id=2823135

A co Ci szkodzi poszerzyć rabatę i prowadzić Danici w różnych wielkościach ?
Trawnika masz sporo