Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

wrobelki 20:03, 26 lip 2017

Super imię wybraliście dla małego miałam własnie Cię podpytać o skarpę ale już się zdjęć naoglądałam fajnie się rozrasta a moja nie ruszona macham ciepło odpoczywaj
Rojodziejowa 20:10, 26 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Pod drzewami ale nie pod moimi brzozami. Gdyby miała slonce byłaby raczej żółtawa. Wyblakła. Ta albo chora albo wygnita albo podgryziona.
A skarpa coraz lepiej wyglada. Ale ja bym sala tam jeszcze solidnych wytrzymałych traw dla lekkosci. Bo stipa to za mało. Może seslerie jesienna?

Właśnie zapomniałam dodać, że czekam na sugestie co do dalszych losów skarpy

Myślałam dosadzić właśnie stipy, seslerie jesienne i szałwia z lawendą mają się na niej fajnie, więc chciałam zrobić takie większe plamy nie paseczki. Czyściec mnie nie przekonał i straszy brzydkimi liśćmi, przetacznik fajny ale na skarpie jest za wysoki, więc chyba go przeniosę, jak już będę miała gdzie go dać. Tak samo stipa przed lawendą mi ją przykryła, więc trzebaby dać lawendę przed stipę. Wsadziłam na próbę perovskią, ale jakoś nie poraża tempem wzrostu, chyba nie jest jej jakoś specjalnie dobrze.

I pytanie nr 2. Jakie wysokie powinno być zadaszenie tarasu?
Rojodziejowa 20:11, 26 lip 2017

Anda napisał(a)

Miedzianem może być za mało, ale kto wie. Jeśli będzie dalej chorować, to pryśnij chemią.

Dzięki będę obserwować!! A topsin mógłby być?
Rojodziejowa 20:13, 26 lip 2017

wrobelki napisał(a)
Super imię wybraliście dla małego miałam własnie Cię podpytać o skarpę ale już się zdjęć naoglądałam fajnie się rozrasta a moja nie ruszona macham ciepło odpoczywaj

No życie nam tak czasem plany pozmienia... Ja wg planu już powinnam mieć rozrastający się ogród a mam nadal kupy ziemi. Pozdrawiam cieputko!
Anda 20:32, 26 lip 2017

Rojodziejowa napisał(a)

Dzięki będę obserwować!! A topsin mógłby być?

Niestety nie znam sie na polskich środkach grzybobójczych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 20:35, 26 lip 2017

Rojodziejowa napisał(a)

No rozrasta się w ślimaczym tempie... poza chwaściskami Aż wstyd pokazywać, bo jeszcze mąż nie dotarł odchwaścić (miał dziś tam dotrzeć ). Ja się już ciut boję hasać po drabinie, jeszcze z miesiąc temu bym polazła, a teraz już wolę nie ryzykować.

Ależ to będzie piękna skarpa! Już teraz wygląda imponująco!
Super!
paulina_ns 20:37, 26 lip 2017

Rojodziejowa napisał(a)

Na tyle dobrze na ile się można dobrze w ciąży czuć Co prawda dorwała mnie cukrzyca ciążowa i insulinka, ale nie taki diabeł straszny , ale na wyjeździe poczułam że jednak w ciąży jestem Wyszło o ile szybciej się męczę

Ja też miałam cukrzycę ciążowa, tyle,że ja regulowalam dieta. Malutki Leos cudny, fajne uczucie nosić pod serduszkiem takie maleństwo, pamiętam ten piękny czas, ale czas leci strasznie moja mała za miesiąc roczek już skończy.
Rojodziejowa 21:15, 26 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Ja też miałam cukrzycę ciążowa, tyle,że ja regulowalam dieta. Malutki Leos cudny, fajne uczucie nosić pod serduszkiem takie maleństwo, pamiętam ten piękny czas, ale czas leci strasznie moja mała za miesiąc roczek już skończy.

No dieta w moim przypadku nie dała nic, bo cukier był kiepski na czczo, a po posiłkach był w normie, więc się kuję.

No a czas leci faktycznie, moje babki dopiero były malutkie, a niedługo jedna 6, druga 4
A takie roczne to są chyba najsłodsze!!
Rojodziejowa 21:16, 26 lip 2017

Johanka77 napisał(a)

Ależ to będzie piękna skarpa! Już teraz wygląda imponująco!
Super!

Mam nadzieję, że doczekam się tego piękna
nawigatorka 21:41, 26 lip 2017

Zadaszenie min jak wysoki facet z uniesiona reka