Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:27, 24 paź 2017

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:27, 24 paź 2017

Do góry
dziś juz uciekam
dobrej nocy

Ptasi gaj 17:19, 24 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Różyczki w słońcu

Róża blue rapsohody jaki ma piękny zapach

Boskie widoki moja metasekwoja też juz pomarańcz łapie i pień zrzuca starą kore i robi się pomarańczowy znowu
Ogród z wilkiem zamkn. 17:12, 24 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Tu jeszcze raz cała ta rabata ( brzozowa od dziś
Pomysły i głosy miłe widziane

Ale ty kobieto masz moc do tych prac w ogrodzie. I nawet pogoda ci nie straszna. Ja wymiękam przy tobie
Znalazłam glediczję, o której u mnie pisałaś, ze masz posadzoną. Teraz jest malutka, ale dorasta do 8-10 metrów wysokości i 6 szerokości. Ja mam cztery i każda ma inny pokrój i wielkość, a sadzone w tym samym czasie. Dość nisko się rozgałęziają i ja na początku obcinałam im niektóre boczne gałązki tak, żeby można było pod mini przechodzić. Chyba masz ją blisko posadzoną domu i tarasu. Już ta jedna gałązka boczna jest do obcięcia, bo będzie wkrótce wchodzić na taras. Nie wiem czy nie będzie później dotykać rynny, bo glediczje nie są kolumnowe, tylko mocno rozgałęzione. Chyba rozważyłabym jej przesadzenie.
Widzisz jaka jestem , ty masz tyle pracy a ja jeszcze chcę ci jej dodać
W cieniu - zacieniona 17:12, 24 paź 2017

Do góry
Na niektórych roślinach liście nadal się trzymają.

Ogród z koniczynką 16:42, 24 paź 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Obiecane, dla Sylwii ze Szmaragdowej, brzozowe serduszka w zbliżeniu...

Prześliczne no i te domki pomysłowe
Kolorki w słońcu cudowne
Ziemia z kurnika wolnego wybiegu 16:38, 24 paź 2017

Do góry

Rozsypuje się w dłoni, jest przepuszczalna ale bogata. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Czy bezpiecznie jest jej używać do wszystkich roślin bez mieszania z inną?
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:37, 24 paź 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Violu już tylko trawki mi pozostały co jako tako wygladają...reszta zniszczona ciągłymi opadami

A te kropelki to z mgły

Gobasiu, fantastyczne ujęcie pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:26, 24 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ptaszki wszystkie karmniki wyczyściły do zera, nie wiem czy tyle ich jest czy aż takie głodne były, ale pamiętały gdzie się jedzonko sypie. Napełniłam dzisiaj od nowa

Cały dzień pada , pół rowu wody mam.
Trawnik chlupie, już raczej w tym tygodniu nie zgryziemy warzywnika bo się nie wejdzie w to błocko

Zaczynają świecić berberysy

tu gdzie się wydaje , że pusto są posadzone piwonie

Super kolorki i coraz lepsze fotki machasz
Elegancki i nowoczesny przedogrodek chciałabym mieć :) 16:20, 24 paź 2017

Do góry
Dzisiaj dodałam jej sporo do rabaty z trzmielinami mam nadzieję ze wiosna się odwdziecza. Podniósł się poziom rabatki i wygląda znacznie lepiej. Zastanawiam się czy coś tam disadzic czy Tobie się podobają? Z okna w jadalni prezentuje się tak

Kolejne zdjęcie to widok z tarasu.
Elegancki i nowoczesny przedogrodek chciałabym mieć :) 16:17, 24 paź 2017

Do góry

Ogród z widokiem na jezioro 16:15, 24 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Kolejne klucze żurawi, na trzecim zdjęciu zrobiłam zbliżenie i przycięłam obraz - widać je pięknie. Jutro też mam wolne, ciekawe czy jeszcze będą lecieć, czy już wszystkie odleciały
Niektóre klucze liczyły po kilkadziesiąt sztuk, myślę, że dziś miałam okazję zaobserwować więcej niż 1000 żurawi, zdjęcia robiłam tylko tym, które najbliżej mojej działki leciały, niektóre klucze było tylko słychać, a odległość nie pozwalała je zaobserwować

Mimo, że to zwiastun jesieni, którą polubiłam, o ile nie leje, to jednak jest co podziwiać
Ogród masz ubrany jesiennie, pięknie, a hortensje super u ciebie się wybarwiły
Mój "Ogród" 15:48, 24 paź 2017

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:21, 24 paź 2017

Do góry
No i teraz zapytowywanko - na razie przymiarka gdzie posadzić kulę bukszpanową i jednego stożka - pomyślałam, ze moze w tych miejscach co na zdjęciu - wykopałam tylko dołki, żeby nie stawiać w doniczce - nie przemawia mi to wtedy zbytnio do wyobraźni...

MIalam w planach dosadzenie tam gdzie wrzosy jakichś azalii japonskich (wrzosy wtedy out) na froncie azalii wielkokwiatowych.
Czy ta wierzba nie stłamsi kulki i stożka? Dojdą jeszcze na tą rabatę jakieś mniejsze kulki rozrzucone.

Zastanawia mnie jeszcze ten pieniek - ostatnio Ania-kwartet wspomniała mi znów o glediczji i trochę sobie ją poogladałam na zdjęciach - moze faktycznie to jest myśl? Albo umbra... No i magnolia, ale się boję, że w tej okolicy nie będę za bardzo mogła jej korzeni zostawić w spokoju, tylko wiecznie będę coś grzebać i przeszkadzać...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:15, 24 paź 2017

Do góry
kanzan ładne kolorki łapie

EM w sobotę czyścił rynny z orzecha sąsiada

hibiskus jednoroczny z samosiewu dopiero teraz kwitnie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:14, 24 paź 2017

Do góry
Mireczko - dzisiejsze zdjęcie lawendy dla Ciebie

A obok azalia, której przebarwianie bardzo mi się podoba - za nią azalia, która już się posypała do gołego

New dawn jeszcze podryguje z lekka Ma trochę też nierozwiniętych pąków. No i zaskoczenie - jeszcze mi kwitną pojedyncze kwiatki powojnika Solina, które zauważyłam dopiero robiąc zdjęcie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:12, 24 paź 2017

Do góry
No dobrze, coś pofociłam i wykopałam dołki pod róże - pewnie jutro dotrą i w czwartek będzie sadzenie. I tulipany może wtedy dokończę, bo jeszcze mam braki w tej materii
Zderzenie różnych stadiów kwitnięcia hortek

Oj jak mam nadzieję, że przezimuje ta trawka

Jarzmianka Shaggy

Resztki zawilców Whirlwind
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:10, 24 paź 2017

Do góry
Metasekwoja teraz ma swój czasw tym sezonie urosła ok 50 cm

śliwo-wiśni(chyba) mam kilka, ale tylko ta w trocinówce osiągnęła takie rozmiary , te co w trawie tak szybko nie rosną
Jak feniks z popiołów 14:55, 24 paź 2017

Do góry
Z pięciornikami nie wiedziałam co uczynić i jak je ujarzmić więc przesadziłam. Za strażników pilnujących umiaru w niekontrolowanym rozrastaniu pięciorników robi linia demarkacyjna z bukszpanów. Tym sposobem wariant z obustronnym posadzeniem drzew po dwóch stronach furtki poszedł w rozsypkę.

Wytrzymałe bestie - przesadzałam je podczas sierpniowego tygodnia upałów, trochę się obsypały na znak protestu i barbarzyńskiego postępowania z mojej strony, ale już im przechodzi i odżywają na nowo.
Jak feniks z popiołów 14:48, 24 paź 2017

Do góry
Pogoda jaka jest każdy widzi,
Pissardi jakie są - też widzicie

Rabata jeszcze do przeróbki, ale z tym czekam na wiosnę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies