Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Anitka 17:12, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)
Tu jeszcze raz cała ta rabata ( brzozowa od dziś
Pomysły i głosy miłe widziane

Ale ty kobieto masz moc do tych prac w ogrodzie. I nawet pogoda ci nie straszna. Ja wymiękam przy tobie
Znalazłam glediczję, o której u mnie pisałaś, ze masz posadzoną. Teraz jest malutka, ale dorasta do 8-10 metrów wysokości i 6 szerokości. Ja mam cztery i każda ma inny pokrój i wielkość, a sadzone w tym samym czasie. Dość nisko się rozgałęziają i ja na początku obcinałam im niektóre boczne gałązki tak, żeby można było pod mini przechodzić. Chyba masz ją blisko posadzoną domu i tarasu. Już ta jedna gałązka boczna jest do obcięcia, bo będzie wkrótce wchodzić na taras. Nie wiem czy nie będzie później dotykać rynny, bo glediczje nie są kolumnowe, tylko mocno rozgałęzione. Chyba rozważyłabym jej przesadzenie.
Widzisz jaka jestem , ty masz tyle pracy a ja jeszcze chcę ci jej dodać
Kasiolaaa 17:57, 24 paź 2017

Madziu ja pisze tylko szczera prawde jak jest pieknie to tak jest
Magleska 18:22, 24 paź 2017

DorKa napisał(a)
Ależ z Ciebie błyskawica Super Ci brzozowa wyszła.

dziękuje ...doszły cisy miały być za 2 tygodnie ,a dzis pan zadzwonił .....dobrze ,że się za to wzięłam od razu

edit ,,,to lecę teraz do ciebie
Magleska 18:24, 24 paź 2017

Anusia napisał(a)
Magda dziękuje za piękne różyczki.
Limki na pewno wyjdą a czy zakwitną w kolejnym sezonie to trudno powiedzieć. Bo jeśli połamane są przy samej ziemi to mogą pójść tylko w liście. Ja miałam trochę inną sytuację z Anabel. Moja wręcz 'spaliła' się od słońca. Przeniosłam ją w miejsce zacienione. Odchorowała całą sytuację i dopiero w drugim sezonie od przeprowadzki zakwitła.

tam Vanilki ale to pewnie bez znaczenia co do kwitnięcia ..... cóż ...okaże się na wiosnę czy wyjdą ....
edit.
muszę tam zrobić pas przebiegowy ....najlepiej z bruku ,bo kamyczki rozwala ....
a ten twój wilczur ile lat żył .... bo chyba go już nie masz ? moja też szkolona ,ale ma jeszcze odpały (kot ,listonosz ) i wtedy jest głucha na wszystkie komendy niestety ....
Magleska 18:26, 24 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
No nie usiedzi w spokoju Musi grzebać, jak ja to rozumiem

tydzień urlopu ,trzeba wykorzystac wolne .....
poza tym lubię grzebać ..... tylko co ja bedę robić jak skończę
i brzozowa z cisami ....

Magleska 18:31, 24 paź 2017

Kindzia napisał(a)
Mnie się też bardzo rezultat po przeróbkach podoba
Tamto miejsce niezagospodarowane też zrobisz, nie martw się. Nie da się wszystkiego na raz przecież Ale już jest ładnie, bardzo ładnie

dziękuję bardzo bardzo się cieszę z pochwał
pewnie ,że się nie da zrobić wszystkiego ,ale mam ten tydzień wolne i chciałabym jak najwiecej denerwujących mnie miejsc pozmieniać
Magleska 18:32, 24 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Magda, zaglądam i kibicuję Twoim poczynaniom .
Nie odzywam się bom w niedoczasie.

spoko ,będziesz czasowa ,to się odezwiesz
Magleska 18:33, 24 paź 2017

iwka napisał(a)

jaki tu będzie odstęp między brzozami a cisami ?

cisy od płotu 30 cm ,a od brzóz 70 cm .... metr od płotu brzozy sadzone .....
ale nie wiem czy tak jest dobrze cisy na wąsko chcę prowadzić

Magleska 18:36, 24 paź 2017

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kocham brzozy więc trzymam kciuki za brzozową, ciekawe, jak rośliny poradzą sobie z wodą, jak podrosną brzozy... Ale u Ursy czytałam, że akurat cisy najlepiej Jej rosną pod brzozami, a ona ma wielkie
Patrząc na moje Limki sadzone wiosną, Twoje dadzą popis już w przyszłym roku. Ale będziesz się zachwycać
Masz odwagę do połączeń, której mi brak...

nie wiem ,czy mam odwagę po prostu eksperymentuję ..... a co wyjdzie i jak bedzie rosło przyszły sezon pokaże u mnie mokro ,w szczególności na dole działki ,myślę ,że brzozom będzie tam dobrze ....
cała brzozowa z dalsza
Magleska 18:38, 24 paź 2017

effka napisał(a)

Tez jestem ciekawa. Na oko wygląda na 1,5 m do ogrodzenia, skoro rabata ma 2,8 m szerokości a brzozy chyba w połowie?
Też na wiosne będę sadzić wzdłuż szmaragdów i nie wiem jaką odległośc zastosować.

brzozy metr od płotu cisy 30 cm od siatki i 70 cm od brzóz ....odległość między brzozami 2,5 metra , odległość między cisami 50 cm