Sławko czytam źe cię wnerwia ten plac we Wrocławiu..... Mnie wnerwiał przed remontem.... Klepisko z parkingiem na samochody w centrum miasta... Było wstrętnie... Teraz w tym miejscu jest parking podziemny. Żałuję tylko, ze nie wykonali pieknych wielkich granitowych donic, w których można byłoby posadzić np. formowane drzewa. Czytałam jednak, ze będą jeszcze jakieś donice i drzewa dosadzone przy uzrzędzie. Zobaczymy i sfotografujemy efekt końcowy. . Z pewnością będzie to raj dla rolkarzy i deskarzy. Bez obaw w poblizu jest Podwale i naturalne tereny zielni, niedaleko jest odnowiony ogród z XIX wieku dlatego taki nowoczeny plac w ogóle mi nie przeszkadza. Zreszta spójrz jakie otoczenie wkoło.... Blokowisko z 50 lat... Tylko z niektórych stron widać stare piekne kamienice i w pobliżu galeria Dominikańska z czerwonej cegły i szkła. Myślę, źe nie najgorzej to wyglada ale muszę pojechać i osobiście zobaczyć.
Mnie natomiast zachwyca rekonstrukcja Dworca kolejowego Wrocław Głowny i placu przed nim
http://www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=36713
Zielone plamy trawy tworzą pagórki wsoskości nawet 1,5 i jest ro zachwycajacy widok z poziomu spaceru lub jazdy samochodu. Do tego drzewa i mega designerskie ławki. To zdjęcie nie oddaje urody tego miejsca....
Poelcam wszystkim podróż do Wrocławia pociągiem. Lotnisko też warto dowiedzic

wkoło las formowanych platanów ...
Ja jestem fanką Wrocławia i widzę, że większość osob przyjeżdżających z zagranicy jest zdziwona umiejętnym połączeniem starej architektury z nowoczesnością, ktora wszędzie wkoło powstaje jak grzyby po deszczu