Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 19:39, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tess, nie rozumiem tego słowa.

Iwonko, nie pamiętasz tekstu z Misia: "Ukrytym parówkożercom mówimy nie!"?
Zapożyczyłam, często używam tego "żercę".
Uwielbiam teksty z tego filmu.
Ogródek Iwony II 19:12, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Exotic: Dwuletnie cebulki. Kwitną drugi rok. Posadzone z Quinami. Tych drugich niewiele. Zakwitną, gdy te pierwsze przekwitać będą.

Cudowne widoki!

Co do ogórków, ja zamiast sznurków stosuję siatkę leśną, po prostu rozpinam na palikach i podwiązuję sadzonki, wystarczy w pierwszej fazie później same się pną tutaj możesz zobaczyć https://www.ogrodowisko.pl/watek/6950-w-zgodzie-z-natura?page=2
Ogródek Iwony II 17:29, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tess, nie rozumiem tego słowa. Zapytalam wujka Google i nic

Edit: już zrozumiałam

Idę kopać warzywnik

Doszłaś drogą dedukcji ? )
Ogródek Iwony II 17:26, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Idę kopać warzywnik

Nie leje u Ciebie ?? bo ja trochę w deszczu działałam
Ogródek Iwony II 16:52, 26 kwi 2017

Do góry
eda napisał(a)
Macham mamy słońceeee

Slonce bylo, jak byłam w pracy. Teraz wypilam kawkę, przebralam się w dresy i idę wyrzucić obornik do skrzynki warzywnej. Edytko, przyslij słoneczko, jak jeszcze masz
Ogródek Iwony II 16:50, 26 kwi 2017

Do góry

Idę kopać warzywnik
Ogrodowe szaleństwo ... 16:49, 26 kwi 2017

Do góry
Szkoda, ze nie masz kominka
Ogródek Iwony II 15:53, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I wiem, ze bez Ogrodowiska, wsparcia, a nawet zachwytów nad naszymi poczynaniami, czasami nieudolnymi, do poprawek, do szlifowania, nie mialybysmy tak ladnych miejsc wkolo siebie.

Potwierdzam - choć z perspektywy czasu wiem, że poczynania moje były często nieudolne, to "zachwyty" i miłe słowa dodawały sił i wzmagały zapał do roboty, do ulepszania mojego zielonego świata.

Jawnym i ukrytym zapałożercom mówię - nie!
Działeczka Asi :) 13:18, 26 kwi 2017

Do góry
Asiu, widziałaś inspirację hakone pod rozanecznikami? Cudna. Do tego jezowki.
Tak ma posadzone Milka.

A w sprawie rozanecznikow fajnie pisala Toszka tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7521-nowoczesnie-z-rozanka-d?page=53#post_5
Po za tym wszystkie cenne rady Bogdzi trzeba stosowac.
Ogrodowe szaleństwo ... 12:14, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Elu, pięknie prace postępują. Na tujki musisz miec 70 cm szerokosci na każdą. Mierzylam dorosle. Plus odstęp od plotu. Od srodka tuji do rozy ok. 1 metra. Będzie tyle miejsca?

Właśnie obawiam się że będzie za mało miejsca. Jutro pomierzę.
Z Pszenicznej ... 10:01, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zakupy super. A plany fajne masz. Takie poukładane. Już nie musisz się martwić, co posadzić
Malutkiej zdrówka życzę.

Iwonka, plany swoją drogą, a rzeczywistość swoją

Wcześniej rozrysowałam sobie układ i kolorystykę rabaty w odsłonie letniej i jesiennej. Latem chcę typową zieleń, bez misz maszu, z dodatkiem biało-zielonych liści derenia i niebieskich iglaków, tudzież owsicy.
Kolory latem mam na bylinowej, wystarczy. Natomiast jesienią ma być spektakl kolorów właśnie pod świerkami, dobre tło, ciemnozielone. W przyszłym roku ciachnę je w ekran i tak będę potem prowadzić.
Zostało mi teraz dokupić derenie i iglaki, potem kilka worków ziemi i sadzić.

W razie czego zawsze można kilka razy latać z rośliną po ogrodzie hahaha jeszcze nikt tego nie uniknął
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:46, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kochana, ani tak nie mysl.
To doba umiera o polnocy, a nie twoj wątek. Chyba po kolei co dzień po dwa watki będę otwierac, bo wszystkich nie ogarniam. Jeden dzień w tygodniu poswięcam na ogrodowisko, na inne watki i nie zdążę wszędzie się wpisać. Chyba, ze chcesz, to choc pomacham
Buziaki.
Miałam kiepski dzień i trochę zwątpiłam w sens prowadzenia wątku, Bratanek to bardzo zapracowany młody chłopak. Trochę trzeba poczekać na realizację zamówienia, ale jak coś zrobi to jest na czym oko zawiesić. Pomachanie na powitanie to miły gest, więc macham do Ciebie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:13, 26 kwi 2017

Do góry
Nie chcesz bratanka wypożyczyć? Cudne wieszaczki
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:10, 26 kwi 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
465 wyświetleń przez 1 dobę i tylko 1 wpis. Mój wątek umiera. chyba nie ma sensu go dalej prowadzić.

Kochana, ani tak nie mysl.
To doba umiera o polnocy, a nie twoj wątek. Chyba po kolei co dzień po dwa watki będę otwierac, bo wszystkich nie ogarniam. Jeden dzień w tygodniu poswięcam na ogrodowisko, na inne watki i nie zdążę wszędzie się wpisać. Chyba, ze chcesz, to choc pomacham
Buziaki.
Działeczka Asi :) 07:55, 26 kwi 2017

Do góry
Asiu, pokazywalas ostatnio swoje rodki? Zanim napiszę u mnie, koniecznie mi je pokaż
Ogródek Iwony II 07:52, 26 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka żółte tulipany były kiedyś czerwone?

Mirelka, to są takie ogrodowe tulipany z "babcinego" ogródka. Moja siostra mi tlumaczyla, ze ich pierwotny kolor jest zolty.
Czerwień uzyskiwana przez hodowców. Kiedys w ogrodach byly tylko czerwone i zolte tulipany. O innych nie slyszano. Jak się scinalo nozem zolte tulipany, a potem czerwone, to nastepowala recesja w kolorze. Ostatecznie w ogrodzie byly same żółte. Te cebulki co roku kwitną i niewiele mają wspolnego z nowymi odmianami tulipanów holenderskich
Ogrodowe szaleństwo ... 07:46, 26 kwi 2017

Do góry
Elu, pięknie prace postępują. Na tujki musisz miec 70 cm szerokosci na każdą. Mierzylam dorosle. Plus odstęp od plotu. Od srodka tuji do rozy ok. 1 metra. Będzie tyle miejsca?
Ogródek Iwony II 07:38, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, to ta pogoda jest winna. Jak się ociepli, rozom zrobi się lepiej. Jeszcze kwiecień mamy.
Musimy się cieszyć z tego, co się budzi.
U mnie lawenda zaraz po zimie byla ladniejsza, niz teraz. Ale daje znaki zycia. Tylko ciepla brak.

Brak, brak...boję się, że potem nagle będzie przeskok na +25 stopni i przyroda zacznie wariować;-/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies