Slonce bylo, jak byłam w pracy. Teraz wypilam kawkę, przebralam się w dresy i idę wyrzucić obornik do skrzynki warzywnej. Edytko, przyslij słoneczko, jak jeszcze masz
Potwierdzam - choć z perspektywy czasu wiem, że poczynania moje były często nieudolne, to "zachwyty" i miłe słowa dodawały sił i wzmagały zapał do roboty, do ulepszania mojego zielonego świata.
Wcześniej rozrysowałam sobie układ i kolorystykę rabaty w odsłonie letniej i jesiennej. Latem chcę typową zieleń, bez misz maszu, z dodatkiem biało-zielonych liści derenia i niebieskich iglaków, tudzież owsicy.
Kolory latem mam na bylinowej, wystarczy. Natomiast jesienią ma być spektakl kolorów właśnie pod świerkami, dobre tło, ciemnozielone. W przyszłym roku ciachnę je w ekran i tak będę potem prowadzić.
Zostało mi teraz dokupić derenie i iglaki, potem kilka worków ziemi i sadzić.
W razie czego zawsze można kilka razy latać z rośliną po ogrodzie hahaha jeszcze nikt tego nie uniknął
Miałam kiepski dzień i trochę zwątpiłam w sens prowadzenia wątku, Bratanek to bardzo zapracowany młody chłopak. Trochę trzeba poczekać na realizację zamówienia, ale jak coś zrobi to jest na czym oko zawiesić. Pomachanie na powitanie to miły gest, więc macham do Ciebie.
Kochana, ani tak nie mysl.
To doba umiera o polnocy, a nie twoj wątek. Chyba po kolei co dzień po dwa watki będę otwierac, bo wszystkich nie ogarniam. Jeden dzień w tygodniu poswięcam na ogrodowisko, na inne watki i nie zdążę wszędzie się wpisać. Chyba, ze chcesz, to choc pomacham
Buziaki.
Mirelka, to są takie ogrodowe tulipany z "babcinego" ogródka. Moja siostra mi tlumaczyla, ze ich pierwotny kolor jest zolty.
Czerwień uzyskiwana przez hodowców. Kiedys w ogrodach byly tylko czerwone i zolte tulipany. O innych nie slyszano. Jak się scinalo nozem zolte tulipany, a potem czerwone, to nastepowala recesja w kolorze. Ostatecznie w ogrodzie byly same żółte. Te cebulki co roku kwitną i niewiele mają wspolnego z nowymi odmianami tulipanów holenderskich
Elu, pięknie prace postępują. Na tujki musisz miec 70 cm szerokosci na każdą. Mierzylam dorosle. Plus odstęp od plotu. Od srodka tuji do rozy ok. 1 metra. Będzie tyle miejsca?