Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

MirellaB 08:20, 26 kwi 2017

Iwonka te tulipany są niezawodne. Pamiętam z ogrodu rodziców jak były tylko czerwone i żółte, potem gdzieś mama kupiła białe i takie ciemne jak Queny to był szok - działkowiecze podziwiali
Te żółte i czerwone kwitły zawsze i u nas było ich coraz więcej, nigdy mama nie wykopywała.
Teraz w nowym ogródku każdego roku kupuje jesienią nowe i nie zawsze ponownie zakwitają, wówczas zawsze wracamy wspomnieniami do tych starych babcinych
eda 08:50, 26 kwi 2017

Macham mamy słońceeee
Tess 15:53, 26 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

I wiem, ze bez Ogrodowiska, wsparcia, a nawet zachwytów nad naszymi poczynaniami, czasami nieudolnymi, do poprawek, do szlifowania, nie mialybysmy tak ladnych miejsc wkolo siebie.

Potwierdzam - choć z perspektywy czasu wiem, że poczynania moje były często nieudolne, to "zachwyty" i miłe słowa dodawały sił i wzmagały zapał do roboty, do ulepszania mojego zielonego świata.

Jawnym i ukrytym zapałożercom mówię - nie!
frezja 16:03, 26 kwi 2017

Tess napisał(a)

Jawnym i ukrytym zapałożercom mówię - nie!

)
Iwk4 16:50, 26 kwi 2017

Tess, nie rozumiem tego słowa. Zapytalam wujka Google i nic

Edit: już zrozumiałam

Idę kopać warzywnik
Iwk4 16:52, 26 kwi 2017

eda napisał(a)
Macham mamy słońceeee

Slonce bylo, jak byłam w pracy. Teraz wypilam kawkę, przebralam się w dresy i idę wyrzucić obornik do skrzynki warzywnej. Edytko, przyslij słoneczko, jak jeszcze masz
Anda 16:55, 26 kwi 2017

Iwonko, fajne zmiany się szykują u Ciebie. Nie znam żadnego zadbanego ogrodu, w którym co jakiś czas coś nie jest zmieniane Zarówno w ogrodach pokazowych, jak i prywatnych, zmiany są nieuniknione. No chyba że ktoś nie dba o ogród, to wtedy nic nie zmienia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 17:26, 26 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Idę kopać warzywnik

Nie leje u Ciebie ?? bo ja trochę w deszczu działałam
frezja 17:29, 26 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Idę kopać warzywnik

Doszłaś drogą dedukcji ? )
elka_ 19:12, 26 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Exotic: Dwuletnie cebulki. Kwitną drugi rok. Posadzone z Quinami. Tych drugich niewiele. Zakwitną, gdy te pierwsze przekwitać będą.

Cudowne widoki!

Co do ogórków, ja zamiast sznurków stosuję siatkę leśną, po prostu rozpinam na palikach i podwiązuję sadzonki, wystarczy w pierwszej fazie później same się pną tutaj możesz zobaczyć https://www.ogrodowisko.pl/watek/6950-w-zgodzie-z-natura?page=2