Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Małymi kroczkami do celu... 00:15, 22 lip 2017

Do góry
Paulina pięknie masz na rabatach, nawet nie umiem wybrać zdjęcia do zacytowania bo wszystkie piękne
Świetne to połączenie sesleri jesiennej i szałwii . Muszę się tej trawce przyjrzeć, bo wyglada ciekawie

Zakupowo szalejesz kochana Jeżówka śliczna - jakoś nie mogę natrafić na te pełne - gdzie ją kupiłaś?
Red Baron to też jedna z moich ulubionych traw, chociaż mój posadzony na jesień teraz jakiś taki lichutki
Stipa jest cudna - niestety moja, którą dostałam od Jolki niestety nie przetrzymała zimy
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:11, 21 lip 2017

Do góry
Piorunek napisał(a)
Świetne ujęcia! Mogę wiedzieć jakie trawy towarzyszą jeżówkom?

To stipa
Małymi kroczkami do celu... 19:09, 21 lip 2017

Do góry

Stipa własnej produkcji, uwielbiam ją, tutaj z Bonicą

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:50, 21 lip 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Planowałam ją tylko troszkę poszerzyć - są tam miskany ML - zaraz za żywotnikami, tylko są mikro i ich nie widać...między nimi jest tez mikro stipa i werbena, przed nimi są wsadzone hortensje Limki a przed nimi szałwia (na razie jako kępki, ale chcę ją rozmnożyć jak obwódkę).....

To wszystko jest, teraz niech rośnie
Warto poszerzyć, masz proste linie, ogromne możliwości i wygoda i elegancja
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:33, 21 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Tam, gdzie rabata bez niby kancików, będzie poszerzona i wyrównana do tej części z kulkami?
Fajnie byłoby miskanty variegatus dac, jako jasny element, bo słoneczna rabata

Planowałam ją tylko troszkę poszerzyć - są tam miskany ML - zaraz za żywotnikami, tylko są mikro i ich nie widać...między nimi jest tez mikro stipa i werbena, przed nimi są wsadzone hortensje Limki a przed nimi szałwia (na razie jako kępki, ale chcę ją rozmnożyć jak obwódkę).....
Na huśtawce miło płynie czas... 16:43, 20 lip 2017

Do góry
Zastanawiam się kiedy powinnam ściąć łodygi i liście irysów. Kwiaty obcięłam, ale reszta jest jeszcze zielona. Pewnie powinny uschnąć, ale mnie trochę denerwują wśród traw.

Czyżby Spirit miała okazać się liderką w tym sezonie? Podziwiam kolor, zapach i pokrój.

Czy te jej trzy mocne pędy to demonstracja siły? Zobaczymy. Podobnie zaczyna zachowywać się Mrs John Laing.

Luizka na razie idzie w szerz. Ta stipa wysiała się w zeszłym roku

Czy ktoś może rozpoznaje tę jeżówkę? Miała być rzekomo niska, a ma podobną wysokość jak zwykła. Ma dużo pączków, to jest jedna sadzonka.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:02, 20 lip 2017

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Irenko ja amazona chętnie wezmę u mnie klęska urodzaju stipy, kostrzewy silnej i rozchodnika i co najzabawniejsze pomidorów
pozdrawiam Cię serdecznie

To musisz wpaść Kasiu a jak dojrzały jakies pomidory, przygarne do zjedzenia, moje zielone
I stipa u mnie też wszędzie, kostrzewa juz nie, bo do kwitnienia nie dopuszczam.
Małymi kroczkami do celu... 12:53, 20 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Pięknie róże z szałwią wyglądają zgapiłam i tez tak jest u mnie uwielbiam to zestawienie w tym roku dodałam stipe do nich ale wątpię żeby u mnie przeżyła zimę. Chyba w przyszłym roku dodam seslerię. Pokażesz mi jak teraz u Ciebie wygląda sesleria?

Wróbelku faktyxznie szałwia i róże to zgrany duet, a jak jeszcze trawki są uzupełnieniem to już niczego więcej do szczęścia nie potrzeba hihi. U mnie stipa przezimowała na początku wydawała się beznadziejna, ale zostawiłam i teraz piękna jest

A co do seslerii pokaże Ci ją, tylko troszkę później, bo moja malutka ma coś zły humor i mi z rąk nie schodzi
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:39, 20 lip 2017

Do góry
Stipa i lawenda....mniam!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:20, 19 lip 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Taki gigant to chyba z pozycji żaby?

Wszędzie chyba stipa w tym roku tak szaleje

Ale masz skrzydełka, ciekawe kiedy pojawią się na moim?

Stipa rzeczywiście wybujała nad wyraz. Choć wilgotna wiosna wcale jej nie służyła. A ten klon ma już ok. 4 m. Dziwne, bo sadzone w tym samym czasie na przedpłociu mają ok. 1,5 m.
Ogródek Iwony II 17:27, 19 lip 2017

Do góry
Mirko. Hortki od Ciebie zachwycające są. A stipa dwuletnia. Roczniaki małe są...
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 14:23, 19 lip 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
jejku, dopiero foty zobaczyłam.
Pięknie jest! Naprawdę pięknie!!!

Idę płakać nad naszym tempem, myślałam że choć powolne, to raczej mieści się w normie, ale przy Was... ja oddechu nie zdążę wziąć a Wy już gdzieś hen,hen.
Co Wy jecie , że taki power macie? Na tych grzybkach tak jedziecie?

Wszystko chyba mi się podoba ( może tylko wolałabym za rabarberem trzcinnik krótkowłosy zamiast Karla, bo proporcję lepsze by były).

I ławeczka sliczna, i stipa, i miśki, warzywnik, domek, graby w kłosownicy, liliowce- są blade i śliczne, czy nie za bardzo?
I rabarbar mega!

Nie płacz proszę...my musieliśmy się spieszyć
Teraz troszkę zwolniliśmy. Odpoczywamy.

Za rabarbarem w dwóch miejscach jest krótkowłosy ale w dwóch niestety jest nie karl tylko overdam (jeśli znów nie mam czegoś pomylonego). Krótkowłosy nie wylazł z ziemi po zimie (pewnie za bardzo podzieliłam ) a że dysponowałam overdamem to poszedł tam na jeden sezon

A ta trawa w jeżówkach jak Ci się widzi?? Miala być molinia moorhexe ale wysłali coś innego i nie wiem co to za trawa... Wprawdzie dostalam w ramach reklamacji prawidłową trawę ale ta mi się nawet podoba więc moorhexe czeka w przechowalniku.
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 13:21, 19 lip 2017

Do góry
jejku, dopiero foty zobaczyłam.
Pięknie jest! Naprawdę pięknie!!!

Idę płakać nad naszym tempem, myślałam że choć powolne, to raczej mieści się w normie, ale przy Was... ja oddechu nie zdążę wziąć a Wy już gdzieś hen,hen.
Co Wy jecie , że taki power macie? Na tych grzybkach tak jedziecie?

Wszystko chyba mi się podoba ( może tylko wolałabym za rabarberem trzcinnik krótkowłosy zamiast Karla, bo proporcję lepsze by były).

I ławeczka sliczna, i stipa, i miśki, warzywnik, domek, graby w kłosownicy, liliowce- są blade i śliczne, czy nie za bardzo?
I rabarbar mega!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:25, 19 lip 2017

Do góry
Gosia, mam pytanie o grys - czy to tzw dalmatyńczyk?

I drugie o trawy. Czy na tych zdjęciach to stipa?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1465601/original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1464723/original.jpg

Ona sama się wysiewa, czy co roku sadzisz?
Stylowe Nordowisko 10:47, 19 lip 2017

Do góry
Stipa pożarła szałwie.
Ogródek Iwony II 10:07, 19 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko,piękne miejsce stworzyliście. Jak obejrzałam zdjęcia porównawcze szczęka mi opadła. Pięknie,pięknie i jeszcze raz pięknie.

Asiu, warto robić nawet te brzydkie zakątki, by później mieć porównanie. Na fotkach lepiej wszystko widać. Inaczej, widać szczegóły, które można poprawić.
Stipa dziś świeciła w słoneczku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 05:58, 19 lip 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Taki gigant to chyba z pozycji żaby?

Wszędzie chyba stipa w tym roku tak szaleje

Ale masz skrzydełka, ciekawe kiedy pojawią się na moim?
Malutki pod lasem 22:37, 18 lip 2017

Do góry
Trochę mnie u siebie nie było

Kasiu, jak się mój M wkręci, to zacznie mi sam foty ogrodu robić

Agatko, telefon to huawei p9 lite 2017. M wybierał, żeby dobry aparat miał

Justyna, no właśnie z tą regularnością fot, to mam ostatnio problem

Aniu, werbena z samosiewek Daje radę już kilka ładnie kwitnie

Paulina, dziękuję bardzo

Iwonka i na mój telefon przyjdzie czas
Zrobię Ci fotkę lawendy i stipy, też lubię Może jutro

Aniu, cisy żyją i mam nadzieję, że będzie im już dobrze u mnie

Kamila, dziękuję

Tereniu, muszę się nauczyć jego obsługi lepiej

Polinko, ale czasem pożyczasz, czy u Ciebie profesjonalny sprzęt?

Alicjo, jakoś będzie musiał przeżyć

Ewo, model napisałam wyżej
Stipa zeszłoroczna, tegoroczna jeszcze nie kwitnie

Anda, Twoim pięknym zdjęciom nic nie dorówna

Małgosiu, może ciężko Ci będzie w to uwierzyć, ale ze zdjęciami mam takie same problemy jak Ty
Ciągle to samo, a na dodatek gimnastyka, żeby brzydactw nie było widać

Reniu, szkoda tel, zawsze to taki szybki pstryczek przy sobie
W czosnkach główkowatych jestem zakochana i na jesień muszę sporo dokupić
Ogród na glinie 14:22, 18 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bardzo ładna kompozycja.
Lubię twoje pomysly. Tez w dwie donice wsadziłam kompozycje. Trzmielina, zurawka i stipa. Lubię je

Dziękuję

W innych donica mam też te rośliny co Ty. Dodatkowo Bergenie i lawendę.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:39, 18 lip 2017

Do góry
Krakus napisał(a)

stipa z jżówkami - bajka...przezimowały ci stipy że takie ogromne?

Przeżyły prawie wszystkie, padły jedynie te które stały w przeciągu. Niestety właśnie te wzdłuż wjazdu są potencjalnie narażone na śmierć tej zimy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies