Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Tu narazie jest ściernisko... 10:23, 16 lip 2017

Do góry
Basiu--- smutno bez psiaka może nie doczytałam ale weż drugiego Stipa i lawenda boska Moja stipa jakoś nie rośnie
Prawie - jak ogród 08:31, 16 lip 2017

Do góry
Beatka pięknie Twój ogród się prezentuje. Wszystko mi się podoba - trawy, bukszpany, hortensje

Nie wiedziałam, że śliwy chcesz w donicach posadzić. A dlaczego takie rozwiązanie?

Stipa pięknie się prezentuje, ale ja moją zeszłoroczną już zlikwidowałam tzn.wszystkie wykopałam. Siewki też wyrwałam. Zostawiłam tylko 6 sztuk kupionych tegorocznych.

Donice masz piękne i pięknie obsadzone
Tu ma być ogród :) 16:28, 15 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Tak się przygladam Twoim jeżówkom i myślę, czemu mi się podobają, a u mnie nie. Już wiem! Jednak dobrałaś im lepsze towarzystwo trawiaste. Moje w stipie wydawałoby się, że ok, ale jednak coś mi tam nie pasuje.
Na tym froncie co masz w pierwszym rzędzie między buksami? To jakieś wrzosy?

Ja uważam, że stipa to tak super na zdjęciach wygląda, a w ogrodzie to przez krótki czas, potem się robi bardzo nieporządna.
Między buksami są wrzośce, kwitnące na biało.

A co do wrzosów, to moje źle zniosły zimę, po obcięciu ukazały się suche środki - będę je wkrótce wyrywać, a pod świdośliwami pojawią się zamiast nich trawy.
Prawie - jak ogród 07:57, 15 lip 2017

Do góry
stipa - do znudzenia, ale za chwilę panowie od kanalizacji przekopią mi rabatkę, więc muszę utrwalać dopóki jeszcze jest...

I jeżówki w pełnej krasie

Ogródek Iwony II 12:04, 14 lip 2017

Do góry
Twoja stipa jak moje trzcinniki - zachwycają póki nie zacznie padać i się nie położą
Ogród z wilkiem zamkn. 07:13, 14 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Za róże morning lighty, a na przód stipa. te pierwsze mam i cud, a stipę w "Mojej bajce" zobacz u Katki

dzięki za róże wsadzę ML ,stipy mam obok i w przedogródku i chyba dam tam seslerie jesienną ,jeszcze ją na żywo muszę zobaczyć
Ogród z wilkiem zamkn. 22:46, 13 lip 2017

Do góry
Za róże morning lighty, a na przód stipa. te pierwsze mam i cud, a stipę w "Mojej bajce" zobacz u Katki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:22, 13 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez nad czosnkowi się zastanawiałam od kiedy
U Ciebie kwiaty trzcinnika wysoko na liśćmi są u mnie albo kwiaty niższe albo liscie wyższe
Stipa pieknie faluje. A cisy jakie kolosy. Nigdy nie pytałam w jakiej formie maja być? Bo widze ze je tniesz?
będą prowoadzne na walce (tak mi Marta powiedziała hhihih)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:18, 13 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Gocha ale twoja stipa jej wielkość i stanie na baczność zawsze mnie powala!
ślicznie
ona tak sama
Ogród niby nowoczesny ale... 08:59, 13 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Grabowa jest tak cudna, że nigdy nam się nie znudzi. Troszkę się grabikom przytyło. Inne miejsca tyż pikne bardzo.

No przytyło się....jest fajnie
Muszę jeszcze górę przyciąć bo jeden grab wyrwał się do góry bardziej niż pozostałe..

_Martini_ napisał(a)
Dzięki, temat gabionu obczajam.
Rozplenicy nie mam żadnej, one chyba później startują?
Muszę sie odważyć i ogolić swoje danici. Bylebym tylko ich nie zmasakrowała, same w sobie są kształtne kulki.

Tak, rozplenice chyba najpóźniej startują. Ale potem cały sezon nic z nimi nie robisz. Polecam je.

Nie bój się...nawet jak krzywo potniesz to i tak szybko wyrosną nowe przyrosty.

malkul napisał(a)
ajajajaja uwielbiam tę grabową zuźka to juz po oczach widać że łowna jest.

czosnki glówkowe masz faktycznei z tydzień za moimi. u mnei stipa też szaleje

łowna to fakt.
Wszystko mam z tydzień za Tobą.
Jak się u wszystkich na zdjęciach opatrzę roślin to dopiero moje startują
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:51, 13 lip 2017

Do góry
Gocha ale twoja stipa jej wielkość i stanie na baczność zawsze mnie powala!
ślicznie
Raczkujący ogród u Gosi ;) 00:45, 13 lip 2017

Do góry
Pierwsze zdjecie obrazuje skarpę od zachodu o długosci ok 10 m i tak od lewej
rozplenica japońska, pod nią turzyca muskegońska i kostrzewa sina, nastepnie Lilak Meyera 'Palibin, jałowiec płożący golden carpet, róża na pniu, dalej jałowiec pospolity gold cone (na zdjęciu jest wstawiona tuja wschodnia aurea nana, ale jest chyba zbyt niska), pod spodem wrzosieć czerwony Snow Qeen i wrzos pospolity Boskoop, berberys thunberga Red Pillar,cis pośredni Wojtek, lawenda, oraz na rogu róża Zephrine Drouhin (puszczona na kratce lub zamiennie np. pnącze).

Kolejne zdjęcie obrazuje stronę południową 10 m.
Na początku od rogu przedłużenie róży aż do rogu budynku oraz lawendy, następnie sosna czarna Bambino na pniu, cyprysik groszkowy Filifera Aurea, Jałowiec płożący Prince of Wales, FLOKS SZYDLASTY MC DANIELS-CUSHION-PHLOX-SUBULATA, tawułki goldmound, Wierzba-Hakuro-Nishiki na pniu, azalia japonica Orlice, cis posredni wojtek, trawa pampasowa, stipa lesigniana, szałwia, jałowiec pospolity gold cone.

Dalej widoczna jest również śliwa wiśniowa nigra otoczona tawułami badź jałowcem płożącym, ale ona juz byłaby poza skarpą.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:10, 12 lip 2017

Do góry
O są
Ja bym je jeszcze podzieliła
Nie będę się u pierala żeby były między sosenkami jeśli tam jest mało miejsce. .
Stipa kolorystycznie też fajnie ...energię wprowadza...Ale chyba liliowce zasloni?czy nie?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:05, 12 lip 2017

Do góry
beta napisał(a)
Ola A te liliowce bardziej z tyłu są?
Przepraszam ale nie wyczailam ich

Są tu

Między sosenkami mówisz ? tam nie ma zbyt wiele miejsca wiesz? Tam z tyłu wyglądają upchnięte ?
Z przodu stipa, może być ?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:01, 12 lip 2017

Do góry
Bardziej myślałam o liliowcami żeby dac je pomiędzy sisenkami...Tak grupami...po trzy...cztery sztuki...
Rzeczywiście można by między trzcinnikami tak jak teraz są je zostawić też. ..Ale ja może źle myślę. ..
A ta trawa to stipa. ..ona tam zostaje?
Podwórkowa rehabilitacja 21:17, 12 lip 2017

Do góry
I jeszcze raz ożanka. Obok stipa a w tle lovely fairy i czerwona Paganini. Widać też liście dwóch kęp kłosowca ale on jeszcze nie kwitnie. Biały płotek podkreśla urodę roślin. Podoba mi się

Na koniec z dedykacją dla Ewy-Nallar zawilec

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:43, 12 lip 2017

Do góry
Tez nad czosnkowi się zastanawiałam od kiedy
U Ciebie kwiaty trzcinnika wysoko na liśćmi są u mnie albo kwiaty niższe albo liscie wyższe
Stipa pieknie faluje. A cisy jakie kolosy. Nigdy nie pytałam w jakiej formie maja być? Bo widze ze je tniesz?
Ogród niby nowoczesny ale... 16:24, 12 lip 2017

Do góry
ajajajaja uwielbiam tę grabową zuźka to juz po oczach widać że łowna jest.

czosnki glówkowe masz faktycznei z tydzień za moimi. u mnei stipa też szaleje
Ogród niby nowoczesny ale... 15:59, 12 lip 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Ja nie wiem u ciebie i u innych sieje się stipa sama a u mnie nie. Coś jej u mnie nie pasuje....? Z ubiegłego roku tylko jedna kępka mi przezimowała i teraz wygląda już tak jak koński ogon. Reszta padła i wysadzałam na wiosnę od nowa z sadzonek tegorocznych. Mam ją właśnie w jeżówkach i w różach z bukszpanami ale nie ma jeszcze tego efektu powiewania na wietrze jak u ciebie bo moje to jeszcze młódki...

Gosiu ja też nie wiem czemu tak się dzieje.
Uwielbiam ją taką falująca właśnie

Konieczki napisał(a)
Mniam do schrupania, a na oko grabowa ma ciut wiecej tak mi sie zdaje

pewnie taa...zaraz wracam do domu to policzę krawęzniki
Ogródek Iwony II 13:41, 12 lip 2017

Do góry
Margo napisał(a)

Wizyta znienacka super, bardzo się cieszę że zrobiliście nam taką niespodziankę. Zapraszamy częściej
Żurawkę przy okazji poproszę, mam nadzieję że uda Nam się do Was dojechać w sierpniu.
Wstawię zdjęcia różańki pożarnej przez stipę, choć po wczorajszej ulewie stipa się położyła . Jutro znów ma padać całe popołudnie, jak tak dalej pójdzie to z różańki niedługo mało co zostanie, róże złapią grzyba a stipa bedzie lezala

bajecznie to wygląda Margo pokaż proszę nam więcej zdjęć z ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies