Dziś podeszłam ciut konkretniej do sprawy... mimo przemoczonych butów [dość mokro u nas!] zrobiłam kilka różnych tyczeń.... Dzielę się tym z Wami i proszę o poradę.
Ogólnie luby nie zapatruje się dobrze na drenaż terenu, więc wymyśliłam, że może zrobić murek taki jak ma wysokość wystarącego ogrodzenia -ok 15-20cm. Plus jest taki, że zasłoni się to brzydactwo, minus taki że trzeba nawieźc dużo [najlepiej dobrej] ziemi. Opór jest ogromny... najchętniej zaakceptował by gołą trawę.... jak go przekonać, że ładny ogródek to super sprawa?
Ale po kolei.
Opcja nr 1 - linie białe to kostka granitowa na poziomie obecnego gruntu. Linie czerwone to dlugosci, wymiary podalam tuz obok. Uklad jest taki: wyjscie z domu po schodach na taras, potem " duzy pokoj" i "mały pokój" a potem taka 2metrowa wnęka .... w tamtej okolicy chętnie bym postawiła jakąś huśtawkę.
Opcja nr 2 - linie biale to murek na wysokosc 15-20cm. Jesli cos to mysle o kostce tranitowej. Opcja nr 2 to te same wymiary i zarys co opcja nr 1, jedynei co to nie ma tych nachodzacych na siebie granitow, jako ze sa to murki. Uklad jest taki: wyjscie z domu po schodach na taras, potem " duzy pokoj" i "mały pokój" a potem taka 2metrowa wnęka .... w tamtej okolicy chętnie bym postawiła jakąś huśtawkę.
Opcja nr 3
układ: wyjscie z domu po schodach na taras, potem waski pokój, potem szeroki pokoj, a potem 2mx1m wnęka.
Opcja nr 4.
Uklad wyjscie z domu po schodach na taras, potem waski pokój, potem szeroki pokoj, a potem 4mx1m wnęka. Ta wnęka to główna zmiana w porównaniu do nr 3.
a teraz jeszcze raz wszystkie 4 opcje bo chyba lepiej pojrzeć na nie jak są obok siebie.
Co do obsadzen to muszę popracować nad planem [ rozrysowania są

ale muszę to przetrawic i jakoś ogarnąć tak aby móć wrzucić na forum.
a tymczasem - na którym układzie powinnam się skupić?